Cum titlul de campioana pare deja adjudecat de Dinamo, cu 14 puncte avans in fata urmatoarelor clasate, batalia pentru cea de-a doua pozitie ramane principala atractie a Ligii I. In acest sens, etapa a 23-a programeaza trei partide foarte interesante, Steaua - FC Arges, FC Vaslui - Rapid si Jiul - CFR Cluj, in care sunt implicate formatiile ce-si disputa locul 2.

De asemenea, nu trebuie omisa nici deplasarea "cainilor rosii" de la Arad, dinamovistii fiind datori sa confirme statutul de lideri detasati printr-o victorie, maine, cu UTA lui Marius Lacatus.

Desi sunt despartite de 24 de puncte in clasament, Steaua si FC Arges promit o inclestare teribila in aceasta seara, pe stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova. Dupa cum se stie, partida este programata pe teren neutru deoarece gruparea din Ghencea mai are de ispasit o etapa de suspendare, dupa incidentele create de suporteri, tot la Craiova, dar la jocul cu Universitatea, din etapa a 19-a. Apropo de ultrasii "ros-albastrilor", acestia au anuntat intr-un comunicat ca nu vor fi prezenti in Banie, la meciul cu pitestenii. Motivul boicotului il constituie declaratiile patronului Gigi Becali la adresa fanilor stelisti - "Sa stea acasa, ca oricum am platit milioane de pe urma lor" - dar si evolutia sub asteptari a echipei campioane din ultimele etape.

Dincolo de aceste aspecte, meciul de astazi este deosebit de important pentru cele doua combatante, stelistii fiind in lupta acerba pentru locul doi, iar argesenii pentru evitarea retrogradarii. Pentru antrenorul bucurestenilor, Cosmin Olaroiu, intalnirea are o insemnatate sporita, orice alt rezultat in afara victoriei putandu-i fi fatal, dupa ultimatumul primit de la Gigi Becali. Oli nu se poate baza, in continuare, pe mai vechii accidentati Ovidiu Petre, Ghionea si Petre Marin, precum nici pe francezul Thereau, suspendat. In schimb, va debuta micutul mijlocas brazilian Elton, de la care se asteapta sa revitalizeze jocul in suferinta al formatiei din Ghencea. De cealalta parte, elevii lui Dorinel Munteanu, care are sanse mari sa fie prezent pe "dreptunghiul verde", sunt obligati sa obtina cel putin un punct pentru a mai spera in parasirea zonei retrogradabile.

Un joc foarte dificil il vor avea si giulestenii, in deplasarea de la Vaslui, contra uneia dintre revelatiile campionatului, formatia pregatita de Viorel Hizo fiind neinvinsa din etapa a 12-a, cand s-a inclinat la Urziceni in fata Unirii, cu 1-0. Moldovenii, care in precedentul meci de pe teren propriu au invins Steaua cu 1-0, vor sa repete isprava si cu rapidistii, obtinand astfel primul succes din confruntarile directe, dupa un egal si doua infrangeri. Formatia pregatita de Razvan Lucescu, care tocmai l-a inregimentat pe togolezul Toure, odata ajunsa pe locul doi, nici nu concepe sa piarda aceasta pozitie, dar pentru asta are nevoie de toate punctele in partida din aceasta dupa amiaza.

Egala Rapidului la numarul de puncte, CFR Cluj, are teoretic o misiune mai usoara pe terenul "lanternei rosii", Jiul Petrosani. Dupa un start chinuit in aceasta primavara, cu doua victorii la limita si o remiza, clujenii lui Bergodi nu iau in calcul alt rezultat in afara victoriei, care i-ar mentine cel putin pe locul al treilea. In schimb, pentru "mineri", care sunt neinvinsi in propriul fief in fata CFR-ului, acest joc poate constitui ultima sansa in "evadarea" din subsolul clasamentului, un esec fiind sinonim cu parasirea primei scene fotbalistice.

Liderul autoritar al Ligii I, Dinamo, va intalni maine la Arad pe UTA, intr-o partida marcata de ineficacitatea celor doua ofensive, bucurestenii marcand numai doua goluri in ultimele trei etape, iar aradenii trecandu-si in cont ultima reusita tocmai in runda a 17-a, contra Craiovei. De notat ca ultima victorie inregistrata de UTA la Arad s-a consemnat acum 14 ani, iar tehnicianul gazdelor, Marius Lacatus, nu a cunoscut gustul succesului contra "cainilor", in cariera sa de antrenor.

Cu patronul Marian Iancu ramas alaturi de echipa, Poli Timisoara vrea sa treaca peste scandalurile din ultimul timp si sa reediteze contra omologilor din Iasi succesul din "sferturile" Cupei, cand s-a impus cu 2-1. Putem spune ca "violetii" au sanse considerabile in atingerea acestui deziderat, daca tinem cont ca "principalul" iesenilor, Ionut Popa, nu se poate baza la acest joc pe sapte dintre jucatori sai.

O partida echilibrata se anunta cea de pe stadionul "National" din Capitala, unde se vor intalni maine performerele ultimelor runde, Universitatea Craiova si Gloria Bistrita, ambele neinvinse in jocurile din acest an. Dupa o suita de patru remize "albe" consecutive, dintre care trei cu "granzii" Steaua, Rapid si Dinamo, oltenii lui Stefan Stoica vor, de acesta data, sa-si treaca in cont toate cele trei puncte. Ramane de vazut daca vor si reusi, formatia bistriteana, pregatita de Ioan Ovidiu Sabau, fiind o nuca tare pentru mai toate reprezentantele primului nostru esalon fotbalistic.

In ultima partida a acestei etape, care se va disputa maine seara, in Cotroceni, se intalnesc intr-un derby al suferintei, FC National si Unirea Urziceni. Cu -16 la "adevar", "bancarii" nu au decat varianta victoriei, dar nici macar aceasta nu le poate garanta parasirea ultimelor patru pozitii retrogradabile, la finalul acestei editii de campionat. Cu un moral mult mai bun vin elevii "Bursucului" Dan Petrescu, dupa importanta victorie cu Ceahlaul, din runda trecuta, ialomitenii putandu-se declara multumiti si cu un punct dupa confruntarea din Capitala.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.