Cristi Borcea a oficializat ieri politica de transferuri a clubului din Stefan cel Mare. Directorul general a afirmat ca Dinamo va incerca sa intareasca lotul cu jucatori din strainatate, pentru ca romanii nu au destula valoare sau experienta pentru a evolua in Champions League.

Mircea Rednic si-a declarat si el preferinta pentru piata externa.

Infuzia de straini de la Dinamo a inceput odata cu Mircea Rednic. El a adus pina acum o multime de jucatori de pe piata externa, in acest moment, lotul celor din Stefan cel Mare fiind plin de fotbalisti din afara Romaniei. Si, din cite se pare, aceasta politica de transferuri va continua. "Nu ne intereseaza in acest moment nici un jucator din Romania. Ei nu au experienta necesara pentru a evolua in Champions League, iar noi avem nevoie de intariri de valoare pentru la vara, cind vom juca in cea mai importanta competitie a planetei. Nu ne intereseaza nici un fel de jucator de la Vaslui sau de la Timisoara sau de nu mai stiu unde", a spus Cristi Borcea.

Vorbele directorului general au fost intarite si de Mircea Rednic. Antrenorul a explicat si mai in detaliu motivele pentru care Dinamo se orienteaza spre piata externa. "Noi vrem sa luam doar jucatori de top, care sa ne ajute in Liga Campionilor. Iar cei de la echipele din tara sint cam netransferabili. Nu putem lua vedetele de la Steaua sau de la Rapid, pentru ca n-ar accepta nimeni. Asa ca ne-am decis sa ne concentram pe jucatorii straini", a spus Puriul.

APARITIE. Ze Kalanga a fost in vizita

La antrenamentul de ieri a fost prezent si Ze Kalanga. Angolezul a fost insa doar in vizita, salutindu-se cu citiva dintre colegii sai, inainte de a se indrepta spre terenul Florea Dumitrache, acolo unde a jucat pentru Dinamo II. Desi africanul nu prea a mai prins echipa, Borcea si Rednic au afirmat ca el nu va pleca pina la vara.

CONVOCARE. Smirnovs, la nationala

Fundasul ciinilor, Maris Smirnovs, a fost convocat la nationala Letoniei pentru meciul din preliminariile Campionatului European impotriva Liechtensteinului. Stoperul a evoluat astazi pentru Dinamo II, dar, la fel ca si Ze Kalanga, va fi inclus de Mircea Rednic pe foaie si la partida de la Arad, cu UTA.

Iar ironii cu Steaua

Cind a auzit ca Marius Lacatus a declarat ca va face orice ca sa incurce contracandidatele Stelei, Mircea Rednic s-a amuzat. "A, deci nu e vorba de noi. Nu de altceva, dar noi, la atitea puncte distanta, nu cred ca mai sintem in lupta directa cu Steaua", a declarat, rizind, tehnicianul ciinilor. Si Cristi Borcea a transmis ironii catre rivali, aducind din nou in discutie diferenta foarte mare de puncte dintre Dinamo si celelalte echipe care aveau ca obiectiv titlul la inceputul acestui sezon: "Vad ca afara a venit primavara si au crescut si gradele din clasament. Acum avem mai multe in fata lor".

Merg la fan-club

La Arad, elevii lui Mircea Rednic vor avea o deplasare plina. In primul rind, astazi, in jurul orei 18:00, vor avea parte de o sesiune de autografe in fata hotelului la care vor fi cazati, Continental, acolo unde va fi prezent si Dinamobilul. Miine, la ora 11:00, ciinii vor vizita fan-clubul Dinamo din Arad, unde va fi programata o intilnire cu suporterii din vestul tarii si, evident, o noua sesiune de autografe.

Raducioiu la 37 de ani

Managerul sportiv al ciinilor implineste astazi virsta de 37 de ani. Florin Raducioiu va fi sarbatorit de intreaga echipa si de actionari chiar la Arad. "O sa tragem si mai tare sa cistigam meciul cu UTA, pentru a-i face un cadou lui Radu", au spus elevii lui Mircea Rednic.

"E greu cu UTA!"

Meciul de miine de la Arad este vazut de dinamovisti ca o sansa de revenire si ca rezultate, mai ales ca jocul a inceput sa mearga. "Trebuie sa obtinem prima victorie in deplasare din mini-retur. Mergem la victorie, desi va fi greu la Arad!", a spus Bogdan Lobont. "Va fi greu, pentru ca aradenii au nevoie de puncte. Dar noi trebuie sa batem", a zis si Mircea Rednic.

Traditie reinnodata

Cristi Borcea a fost, dupa antrenamentul de ieri, in vestiar, pentru a vorbi cu jucatorii. "Am reinnodat traditia si asa voi face si de acum inainte. Voi veni in vestiar cu o zi sau doua inainte de meciuri, ca sa-i motivez. Asa am facut in tur si am mers bine", a spus directorul general al ciinilor. "Si-a dat seama ca e bine sa respecte traditia din tur. Il asteptam inainte de fiecare meci, pentru ca ne poarta noroc", a declarat Andrei Margaritescu. "Nu s-a discutat de bani. Pe noi nu banii ne motiveaza in acest moment. Sintem constienti ca trebuie sa invingem la Arad, pentru ca, asa cum ii place lui Cristi sa spuna, sintem mereu condamnati sa cistigam", a opinat Bogdan Lobont.

"M-am ofticat la Sahtior!"

Cristi Borcea a afirmat ca partida dintre Sahtior Donetk si Sevilla l-a enervat rau de tot: "Asa ceva se intimpla o data la 100 de ani! M-am ofticat rau. Asa sintem noi, dinamovistii, avem ghinion mare. Daca nu era Mircea Lucescu, ci vreun antrenor stelist, Sahtiorul se califica sigur. Stiti doar ca cei care trec pe la Steaua au un bulan imens".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.