Pentru semifinalele Cupei Rom

De pe urma acestor dispute, rapidistii s-au ales cu terenul suspendat si cu o criza care era sa-i lase fara antrenor. Constantin Zotta s-a declarat multumit de tragerea la sorti si exclude din start o surpriza.

Dupa tragerea la sorti efectuata ieri la sediul federa- tiei, Rapid si-a aflat adversarul din semifinalele Cupei Rom< niei, urmind sa-i intilneasca pe cei de la Pandurii Tirgu-Jiu. Desi, in aparenta, au de infruntat un adversar facil, giulestenii si-au format un adevarat complex in ceea ce priveste echipa gorjeana pe care n-au reusit sa o invinga in acest campionat nici macar pe propriul teren.

In acest sezon, numele Pandurii a avut numai conotatii negative pentru echipa de sub Podul Grant, pe linga punctele extrem de importante pe care le-au pierdut in fata echipei lui Neagoe, rapidistii avind de tras si alte ponoase de pe urma disputelor cu gorjenii. Astfel, alb-visiniii au trebuit sa joace primul meci oficial din acest an in exil, dupa ce, la partida de pe Giulesti, Pandurii au egalat in prelungirile partidei, si antrenorul acestora a fost lovit cu o sticla de plastic aruncata din tribuna.

Remiza i-a infuriat la culme atit pe suporteri, cit si pe patronul Copos, galeria cerindu-i acestuia din urma sa ii dea afara pe jucatorii care nu se ridica la nivelul Rapidului. De asemenea, criticile aduse de George Copos la adresa bancii tehnice la finalul acelei partide au fost cit pe ce sa-l determine pe Razvan Lucescu sa demisioneze din functia de antrenor in iarna care s-a incheiat.

In ciuda premiselor sumbre, directorul general al giulestenilor, Constantin Zotta, era foarte optimist ieri, dupa tragerea la sorti: "Sint multumit de tragerea la sorti. Imi era indiferent cu cine cadeam, pentru ca si cu Pandurii, si cu Poli Timisoara am avut mereu meciuri dificile. Cu toate acestea Rapid are prima sansa si nu cred ca se poate intimpla vreo minune in aceasta semifinala. Poate in cealalta. Doresc sa pastram Cupa in Giulesti, pentru ca s-a obisnuit aici".

PROBLEMA. "Au teren prost"

Rapidistii isi fac deja griji pentru partida de campionat de la Vaslui. Principalul motiv de ingrijorare este starea precara a suprafetei de joc. "La Vaslui este un gazon foarte prost, iar acest lucru ne va crea probleme si poate constitui un avantaj pentru ei. Sintem tehnici si avem nevoie de un teren bun, pentru a ne face jocul nostru obisnuit", a declarat fundasul Ionut Rada.

MARIUS MALDARASANU:

"A iesit asa cum a vrut domnul Marin Condescu. Ne-a vrut, acum ne are! Sa nu se imbete, insa, cu apa rece si sa creada ca, daca ne-a egalat in minutul 93, pe Giulesti, au mai multe sanse de izbinda acum."

CARACTERIZARE. "Sint o nuca tare"

Rapidistii nu au avut succes in acest campionat in fata gorjenilor. Fundasul giulestenilor, Ionut Rada, a declarat: "Meciurile din Cupa sint intotdeauna mai dificile si pot aduce surprize. Nu trebuie sa ne gindim la revansa cind jucam impotriva Pandurilor, desi ne-au privat sezonul acesta de puncte pretioase. Sint o nuca tare, foarte buni pe defensiva, dar trebuie sa-i batem neaparat, pentru a ajunge in finala".

OPINIE. Copos voia doua manse

Patronul George Copos nu agreeaza ideea ca semifinalele cupei sa se desfasoare intr-o singura mansa. "Ati vazut cit de greu este in Cupa si cite probleme ne-a pus Argesul. Ne-ar fi avantajat mai mult un sistem tur-retur, pentru ca am fi putut reveni mai usor in eventualitatea unui joc nereusit si, astfel, s-ar fi eliminat orice surpriza. Asa, lupta ramine deschisa", a declarat finantatorul.

VIOREL MOLDOVAN:

"Rapid este, logic, favorita si chiar daca mie personal mi se pare mai important locul doi in campionat, trebuie sa ne respectam blazonul si sa ne aparam trofeul cucerit anul trecut."

"Imi convine"

Marin Condescu, presedintele Pandurilor, se declara multumit de faptul ca formatia sa va juca in semifinalele Cupei Romaniei cu Rapid. "Sintem in semifinale, nu conteaza foarte mult cu cine jucam. Dar eu am spus deja ca vom pica cu Rapidul. In calitate de club organizator, vom propune ca meciul sa se joace la Timisoara, ramine de vazut daca si rapidistii vor accepta. Vrem sa jucam de trei ori acolo in acest retur, deci si in finala, si trebuie sa ne obisnuim cu acel stadion cit de bine putem", a declarat presedintele Pandurilor Tirgu-Jiu.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.