Desi subiectul transferului lui Mateus in Stefan cel Mare parea incheiat, lucrurile nu stau chiar asa. Mircea Rednic incearca in continuare sa-l aduca pe angolez si i-a transmis acestuia sa se intoarca in Romania.

In plus, antrenorul s-a oferit sa-i plateasca si tratamentul, numai sa ajunga la Dinamo. Jucatorul a dat in judecata clubul Gil Vicente, sustinind ca i s-a ascuns faptul ca are hepatita.

Mateus Galiano da Costa a fost una dintre telenovelele iernii in Stefan cel Mare, alaturi de Vranjkovic si Caicedo. Transferuri care s-au facut, s-au desfacut a doua zi, iar apoi, dupa lungi discutii si rasturnari de situatie, s-a ajuns la o decizie finala. Care, in cazul angolezului, a fost negativa, determinata de hepatita care ii fusese descoperita si de refuzul actionarilor de a plati bani pe el.

Jucatorul s-a intors in Portugalia si totul parea incheiat. Numai ca Mircea Rednic are alte planuri. "N-am renuntat la transferul lui Mateus! Tocmai am vorbit cu el si m-am oferit sa-l ajut. Sa vina in RomPuriul spune ca nu s-a pus niciodata problema de bani si ca singurul neajuns a fost cel legat de hepatita care ii fusese descoperita angolezului: "La primul control la Centrul de Medicina Sportiva a iesit ca poate sa joace. La al doilea, insa, nu s-a mai intimplat la fel. Nu a contat pretul, actionarii aveau banii prega titi", a declarat Puriul pentru dinamo-online.net.

Rednic a dezva luit si faptul ca Mateus a dat in judecata clubul Gil Vicente, din cauza ca acestia nu l-au informat de situatia sa medicala si ca ar putea ajunge la Dinamo din postura de jucator liber de contract, daca forurile fotbalistice ii vor da cistig de cauza. "El se judeca deja cu cei de la Gil Vicente, pentru ca a fost mintit. Poate sa cistige procesul si sa vina la noi ca jucator liber", a spus tehnicianul ciinilor.

Presedintele portughezilor afirmase in repetate rinduri ca transferul angolezului in Groapa a cazut, fiindca dinamovistii nu au vrut sa plateasca si pentru ca Mateus nu are hepatita.

Trebuie convinsi actionarii

Desi Rednic l-a dorit foarte mult pe Mateus, actionarii nu au fost de acord cu aducerea mijlocasului angolez. In momentul in care au auzit ca acesta are hepatita, ei nici n-au mai vrut sa auda de transferul africanului in Stefan cel Mare. Chiar daca antrenorul a incercat sa propuna varianta ca Mateus sa fie doar imprumutat pina in vara, membrii CA nu s-au lasat induplecati. Acum, Rednic va incerca sa-i convinga din nou pe investitori ca jucatorul merita sa fie adus la Dinamo.

Laude pentru Margaritescu

Mircea Rednic l-a testat miercuri, la Calarasi, pe Vojslav Vranjkovic, pe postul de inchizator. Numai ca sansele bosniacului de a fi titularizat la Dinamo pe aceasta pozitie sint destul de mici. Asta pentru ca, dupa spusele antrenorului, el il are deja in lot pe cel mai bun mijlocas defensiv din Rom"Nu am ce sa arat"

Dorin Mihut, jucator cedat in pauza competitionala de Dinamo la UTA, a declarat ieri ca asteapta cu nerabdare partida cu fosta lui echipa. Fotbalistul spune ca nu se gindeste la vreo razbunare, desi nu i-a convenit felul in care s-a renuntat la el, si nu are nimic sa-i demonstreze lui Rednic. "Trebuie sa-mi demonstrez mie, nu lui Rednic. Avem nevoie de victorie. Asta e important", a declarat fundasul dreapta.

Forteaza pentru Muresan

In pauza de iarna, Mircea Rednic le-a transmis actionarilor ca si-l doreste pe bistrit eanul Gabriel Muresan. Conducatorii au inceput negocierile cu Jean Padureanu, insa, pina la urma, nu s-a ajuns la nici un punct comun, motivul fiind legat de pretul mare cerut de cei de la Gloria. La reluarea campionatului, elevul lui Ioan Ovidiu Sabau a reusit sa inscrie de trei ori, Muresan trecindu-si numele pe lista marcatorilor in fiecare etapa din acest miniretur. Astfel, stoperul si-a cistigat porecla de "fundasul golgeter".

In dorinta de a intari lotul pentru Champions League, cei din Stefan cel Mare au reinceput tatonarile cu Gloria Bistrita. Intrebat despre o eventuala trecere a fotbalistului in virsta de 24 de ani in Groapa, Jean Padureanu a declarat: "O sa vedem, momentan nu vreau sa pun presiune pe el, mai ales ca acum se afla intr-o forma buna. Deocamdata, nu este perioada de transferari".

Si Laszlo Sepsi, colegul lui Muresan, ar putea sa reprezinte o varianta pentru Dinamo, insa fundasul stinga ar putea ajunge in curtea bucures tenilor doar in eventualitatea plecarii lui Cristi Pulhac in strainatate.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.