Mihai Gurita a marturisit motivul pentru care Gheorghe Bosinceanu i-a penalizat dupa meciul cu Steaua din tur. Patronul Farului si-a suspectat jucatorii ca s-ar fi predat in fata ros-albastrilor, in contul banilor primiti de la Gigi Becali dupa egalul smuls in Giulesti, in sezonul trecut. Virful a dezvaluit ca a fost amendat aspru dupa meciul cu Steaua, din cauza fostului sau antrenor, sirbul Momcilo Vukotici.

Sport Total: Gheorghe Bosinceanu a declarat ca ati primit 55.000 de dolari sezonul trecut dupa punctul scos in Giulesti. Este adevarat?

Mihai Gurita: Am primit o suma de bani dupa meci, dar eu am avut de suferit din acest motiv. Dupa partida din tur cu Steaua, am platit cel mai mult, adica de vreo zece ori si totul numai din cauza antrenorului de atunci (n.r. - Momcilo Vukotici), care s-a dus si a spus prostii despre noi la patron. Eu am fost amendat cu 20.000 de dolari de conducerea clubului. Dar nimeni nu a spus ca punctul obtinut cu Rapid ne-a calificat in Cupa UEFA Intertoto, cea mai buna performanta a Farului din ultima perioada.

Veti juca la Constanta cu Rapid, crezi ca Gigi Becali va incerca din nou sa va stimuleze?

Vom cistiga pe teren in fata rapidistilor si nu avem nevoie de banii nimanui. Vrem sa demonstram tuturor ca luptam pentru culorile clubului, pentru suporterii nostri si nu ca vine un patron si ne stimuleaza suplimentar. Am aratat ca avem valoare in meciul cu Steaua si nu ne temem de nici o echipa din campionat.

Te simti mai bine dupa lovitura pe care ai primit-o de la Gigel Coman?

Am ramas cu sechele dupa cotul pe care mi l-a aplicat stelistul si nu inteleg de ce arbitrul nu l-a eliminat. Cred ca nu s-a dorit ca noi sa cistigam in fata bucurestenilor. Altfel, s-ar fi jucat unsprezece contra zece.

Intilniti Ceahlaul Piatra Neamt. Va este teama de arbitraj?
Sper sa fie unul corect, ambele echipe au nevoie de puncte, pentru ca sintem in zona minata a clasamentului. Cred ca vom reusi sa plecam cu cel putin un punct, care ne va ajuta foarte mult in tentativa de a nu retrograda.

"Vor stimula si Vasluiul"

George Copos crede ca e tardiv sa mai faca ceva dupa ce patronul Farului, Gheorghe Bosinceanu, a recunoscut ca jucatorii sai au primit bani de la Gigi Becali pentru a incurca Rapidul in finalul sezonului precedent. Boss-ul giulestenilor este convins, totusi, ca Steaua va apela la astfel de practici si in actualul sezon. "Stiam ca echipa din Ghencea a oferit bani constantenilor, dar ce mai putem face acum? E prea tirziu. Sint convins ca cei de la Steaua vor stimula financiar Vasluiul, dar nu ne intereseaza. Noi trebuie sa jucam cit mai bine si sa-i batem oricum", a declarat Copos.

Penescu se teme

La partida cu Farul, arbitrul Augustus Constantin a trecut cu vederea un cot evident al lui Gigel Coman aplicat lui Gurita, lucru care l-a nemultumit profund pe patronul Gheorghe Bosi nceanu. Acum, un alt patron, Cornel Penescu, ameninta ca va scoate echipa de pe teren in cazul in care arbitrul Robert Dumitru, delegat la partida FC Arges - Steaua, va incerca sa le faca jocul ros-albastrilor.

"Nu uit ca-n meciul tur ne-a fost refuzat un penalty, la scorul de 0-0. La prima greseala mai mare a lui Robert Dumitru, le voi face semn fotbalis tilor mei sa iasa de pe teren. Nu mai accept sa fiu furat de nimeni, mai ales acum, cind situatia e delicata", a spus finantatorul pitestenilor. El l-a amenintat voalat si pe arbitrul Robert Dumitru, spunind ca unica sansa a acestuia de a scapa de razbunarea sa este de a parasi tara in cazul in care va arbitra impotriva Argesului.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.