Dupa Roger Federer, care a spus adio turneului Indian Wells, a venit rindul favoritei de la feminin, Maria Sarapova, sa plece pe usa din dos. Rusoaica i-a cedat belgiencei Justine Henin prima pozitie in clasamentul mondial WTA, odata cu infringerea suferita in optimi, in fata Verei Zvonareva, cu 6-4, 5-7, 1-6 . Nici Martina Hingis nu a scapat de blestemul zilei de marti, fiind eliminata in aceeasi faza.

Rusoaica Maria Sarapova, numarul unu mondial si campioana en titre de la Indian Wells, a fost eliminata din competitie de compatrioata sa, Vera Zvonareva (4-6, 7-5, 6-1), la doua zile dupa ce detinatorul titlului la masculin, Roger Federer, a pierdut in turul secund in fata lucky loser-ului Canas.

Frumoasa jucatoare stabilita in Florida a pus serios umarul la propria infringere, ea fiind autoarea a nu mai putin de 13 duble greseli si a altor 47 de erori nefortate. "Nu vreau sa ma scuz in nici un fel. Nu are rost. Pur si simplu a fost una dintre acele zile in care nu se intimpla ceea ce ar trebui sa se intimple", a declarat Sarapova la finele partidei.

Victoria, obtinuta de Zvonareva in fata a 3.000 de spectatori, a dus-o pe aceasta in sferturile de finala si a costat-o pe adversara sa prima pozitie in clasamentul mondial. Pentru a nu-si fi pierdut fotoliul de lider in fata belgiencei Justine Henin, Maria ar fi trebuit sa ajunga cel putin pina in semifinale.

Se pare, insa, ca acest lucru nu o afecteaza prea mult pe rusoaica: "Sa fiu numarul unu in lume nu inseamna prea mult pentru mine". Zvonareva, recunoscuta pentru instabilitatea sa emotionala, a reusit sa-si pastreze calmul dupa pierderea primului set si sa intoarca, ulterior, soarta intilnirii.

De-a lungul meciului, ea si-a chemat de citeva ori antrenorul, pentru a primi sfaturi. "Eu incerc totdeauna sa nu fiu atenta la ceea ce face adversara mea sau la modul in care isi controleaza nervii", a ripostat Sarapova. In ciuda faptului ca a avut parte de o iesire pe usa din dos, aceasta nu a fost cea mai umilitoare infringere suferita de Maria la Indian Wells: in 2004 ea a pierdut cu un dublu 6-0 la americanca Lindsay Davenport!

OPINIE. "Sint o catastrofa!"

Maria este multumita de faptul ca a stiut ce sa aleaga in viata. Pe terenul de tenis este una dintre cele mai temute jucatoare, insa, in afara lui, nu se considera o atleta in adevaratul sens al cuvintului. "Daca nu ar fi fost tenisul... adica, vreau sa spun ca am tras jackpot-ul cu tenisul, asta este adevarul. Sint o catastrofa la toate celelalte sporturi. Chiar nu ma consider atleta", a spus Sarapova.

Nadal joaca golf in desert

Roger Federer nu este singurul tenisman dispus sa invete sa joace golf. Rivalul sau actual, Rafael Nadal, a luat o pauza de la antrenamente si a jucat luni doua runde de golf in desertul californian. "Locul e frumos, traseul la fel si, in plus, ma ajuta sa imi pun ordine in ginduri", a povestit spaniolul recunoscut pentru bandana si pantalonii sai de pirat cu care evolueaza in fiecare meci.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.