* In fata a 5.000 de spectatori, ros-albastrii i-au invins cu 4-3 in ultimul meci pe ciucani, care au pierdut prime de 500 de milioane de lei * Stelistii au fost premiati de animatoarea Silvia, cu un numar de strip-tease la vestiar * La iesirea de pe patinoar, mai multi suporteri harghiteni au fost batuti cu lanturi si bate de fanii stelisti

Formatia de hochei Steaua Bucuresti a castigat titlul de campioana nationala dupa ce a invins pe SC Miercurea-Ciuc, cu scorul de 4-3, in ultimul meci al finalei campionatului national. "Militarii" au marcat prin Timaru (2), Geru si Zabludovsky, in timp ce pentru ciucani au punctat Elekes si Filip (2).

Partida a atras o asistenta-record pe patinoarul Mihai Flamaropol, unde s-au inghesuit aproximativ 5.000 de spectatori. Galeria echipei de fotbal a tinut sa fie alaturi de "fratii" de la hochei, creand o atmosfera ca pe arena din Ghencea. Tribuna oficiala a fost de asemenea plina de personalitati ale fotbalului stelist, precum patronul G. Becali, presedintele executiv Mihai Stoica, antrenorul Walter Zenga, fotbalistul Mirel Radoi, dar si fostele glorii Marius Lacatus si Adrian Bumbescu.

Fanii si-au aratat imediat simpatia pentru Lacatus, scandandu-i in repetate randuri numele. Desi fostul atacant stelist este considerat un rival al italianului la postul de antrenor la Steaua, Zenga si Lacatus au urmarit partida impreuna, discutand timp de mai multe minute, in pauzele intalnirii. "Atmosfera a fost frumoasa. Ma bucur ca am luat titlul, pentru ca echipa Steaua e tare si a avut in fata o echipa care a jucat foarte bine. Eu mereu merg la meciuri la alte sporturi, pentru ca imi place mult sa incerc sa inteleg cum gandesc jucatorii, pentru ca nu este usor. Cu Lacatus am discutat chestii profesionale. Il cunosc de cand juca la Fiorentina si am avut ocazia sa mai vorbesc cu el", a spus Walter Zenga.

Castigarea titlului de campioana dupa disputarea a sapte meciuri impotriva celor de la SC Miercurea-Ciuc a adus o bucurie imensa in randul stelistilor. Antrenorul Marius Gliga a marturisit ca a plans cand a auzit sirena care anunta sfarsitul meciului. "Nu este prima oara cand plang, insa, pe parcursul acestui sezon, s-a acumulat o tensiune foarte mare. Au fost sapte ani de munca asidua si cred ca victoria noastra nu mai poate fi pusa la indoiala de nimeni", a spus Gliga, in timp ce Catalin Geru a fost impresionat de aportul publicului: "Este cea mai frumoasa victorie de cand joc eu hochei. In 17 ani de cariera, nu mi s-a intamplat sa am parte de un asemenea public minunat, victoria nu este numai a noastra, a echipei, ci si a lor".

Stelistii au avut parte si de o recompensa neasteptata, in vestiar, unde vedeta sexy Silvia, suportera declarata a ros-albastrilor, le-a oferit invingatorilor un consistent numar de striptease. Ciucanii au pierdut o prima totala de 500 de milioane de lei, promisa de presedintele Janos Kurko, cel care a recunoscut ca Steaua a fost mai buna. "Am meritat sa pierdem. Noi am avut o sansa la Miercurea-Ciuc, pe care nu am fost in stare sa o fructificam. Sansa a suras insa Stelei, iar ei au fost mai inteligenti ca noi si au castigat", a spus oficialul ciucan.

Harghitenii au fost insotiti la Bucuresti de aproximativ 200 de fani, care au cantat pe toata durata partidei. La final, suporterii ciucani au avut taria sa-i aplaude pe stelisti, insa nu s-au putut abtine sa nu-l huiduie pe presedintele Federatiei Romane de Hochei, Marian Negoita. Desi nu au creat nici un fel de probleme pe parcursul partidei, o parte din fanii ciucani au fost batuti crunt de stelisti, in apropierea patinoarului. Unul din suporterii agresati, Ksato Imi, a declarat ca au fost batuti cu lanturi si bate de mai multi fani stelisti.

"Am plecat de la patinoar sa luam un taxi pentru a ne duce la locul in care am lasat masinile. Din senin, au aparut 50-60 de suporteri de la Steaua si au inceput sa ne injure si sa ne strige "bozgori imputiti" si ne-au luat la bataie cu lanturi si bate. Un baiat din Targu Mures este cel mai grav, are mana rupta si capul spart", a povestit suporterul ciucan.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.