Presedintele gruparii Palermo, Maurizio Zamparini, a explicat, marti, declaratiile facute la adresa atacantului Adrian Mutu, despre care a spus ca este un "tiganus priceput care a facut o smecherie", criticindu-l astfel pentru un gol marcat in meciul Palermo - Fiorentina, scor 1-1.

Conform cotidianului Gazzetta dello Sport, Maurizio Zamparini a declarat ca nu a dorit sa-l jignesc pe Mutu. "Vreau sa spun inca o data ca nu am vrut sa-l jignesc pe Mutu. <> se dorea a fi un compliment pentru jucator. Mutu, cind era inca un copil, traia intr-o tara care cu greu avansa, din cauza regimului comunist. Acolo, toti copii romani au invatat sa se descurce dezvoltindu-si inteligenta, pentru a trai cit mai bine posibil.

Cuvintul <> este sinonim, din punct meu de vedere, cu <>, <>. in ceea ce priveste golul din meciul cu Palermo, Mutu nu a demonstrat rautate sau lipsa de fair-play, ci doar istetime. Acelasi lucru este valabil si pentru Maradona, care nu a trait in cele mai bune conditii cind era mic. Gratie capacitatii de a se descurca si a istetimii sale si-a construit propria poveste. Ca de exemplu acel gol cu mina, inscris in meciul cu Anglia si care a adus nationalei Argentinei Cupa Mondiala de fotbal", a declarat Zamparini.

''Cind am spus despre Mutu ca este un <> nu doream sa fiu deloc ofensiv, dimpotriva ii justificam comportamentul, amintind de originile sale din Romania postcomunista. Mutu are un anumit instinct tocmai datorita nationalitatii sale. De exemplu, daca Maradona s-ar fi nascut la Oxford, si nu in suburbiile argentiniene, el nu ar fi inscris cu mina golul care i-a adus nationalei sale Cupa Mondiala de fotbal'', a declarat Zamparini, citat de cotidianul La Repubblica.

Pe de alta parte, directorul sportiv al gruparii Palermo, Rino Foschi, a declarat ca doreste ca polemica iscata in urma golului inscris de Mutu sa se incheie. "Trebuie sa lasam la o parte polemicile de dupa partida cu Fiorentina. Acum trebuie sa ne gindim la viitor si sa ne concentram la campionat", a spus oficialul italian.

La rindul sau, jucatorul formatiei Palermo, Giovanni Tedesco, a declarat ca nu doreste sa discute despre ceea ce s-a intimplat duminica, pentru ca sunt lucruri mult mai interesante ce pot fi comentate. "Sa vorbim, de exemplu, de golul reusit de Cavani, care ne-a adus un punct meritat si important. Edinson este fara indoiala un jucator important, cu un viitor asigurat, astfel ca cel care l-a adus la echipa trebuie laudat. Trebuie spus ca nici mie si nici coechipierilor mei nu ne este teama de nimeni, si sunt convins ca, avind sprijinul suporterilor, vom lupta pina la final pentru un loc in preliminariile Ligii Campionilor", a spus Tedesco.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.