Orgoliul lui Mititelu si flerul de antrenor al lui Stefan Stoica au nascut o echipa frumoasa la Craiova, o echipa care a tinut piept liderului campionatului chiar pe terenul acestuia. Aseara, in Stefan cel Mare, oltenii si-au impartit ocaziile cu elevii lui Rednic, intr-un meci ce a oferit un spectacol de zile mari . Pentru prima oara in acest campionat, Dinamo nu a reusit sa inscrie in Groapa.

Juvetii lui Fane Stoica au venit ieri in Groapa cu ginduri razboinice. Indreptate mai mult impotriva fluierasilor, dupa ce finantatorul Adrian Mititelu amenintase cu masuri inedite, in cazul unui arbitraj partinitor.

Partida a parut, mai degraba, o lupta surda pentru puncte la impresia artistica, insa, incet-incet, combatantele au ajuns sa faca risipa de ocazii, intr-un meci cu final neasteptat. Dinamovistii au incercat sa transeze meciul din prima repriza, in timp ce oltenii intrasera hotariti sa-i prinda pe picior gresit pe ciini, chiar in propriul birlog.

Chiar daca au inceput mai timid partida, ciinii au revigorat-o dupa numai 15 minute, punindu-l serios la treaba pe Bornescu. Gazdele au tras din toate pozitiile la poarta goalkeeper-ului craiovean, prin Danciulescu (15), Cristea (20) si Niculescu (27, 32 si 40), dar reduta formatiei din Banie s-a tinut tare, aratind ca poate sa-i puna reale probleme echipei care s-a abonat la prima pozitie in clasament.

Mai mult, a si ripostat, prin citeva contraatacuri finalizate, insa, neinspirat de Njock (17) si Wobay (30). In plus, nici Lobont nu s-a sfiit sa-si arate calitatile, parind sau prinzind toate baloanele care i-au amenintat buturile.

De partea cealalta, Bornescu a fost din nou providential, dind incredere tot mai mare colegilor sai, care nu s-au sfiit sa atace pina in ultimul minut, cind Wobay putea da lovitura. S-a terminat 0-0, spectaculos, meritoriu pentru olteni, datator de ginduri pentru ciini, care au bifat primul meci de acasa fara gol marcat.

[bSustinere pentru Dica

Jucatorii dinamovisti au tinut sa fie alaturi de Nicolae Dica in suferinta acestuia cauzata de moartea tatalui sau. Ciinii au intrat pe teren tinind un mesaj pe care se putea citi "Dica, sintem alaturi de tine". "In astfel de momente nu conteaza rivalitatile. Sintem dusmani pe teren, dar oameni in afara lui", au spus fotbalistii liderului.

Fernandes, titular

Dupa ce a debutat la Timisoara, Fabrice Fernandes a fost pentru prima oara titular in echipa lui Mircea Rednic la partida cu Universitatea Craiova. Francezul adus de la Beitar Ierusalim a evoluat pe postul de mijlocas ofensiv si a facut-o destul de bine. De asemenea, tinarul Lemnaru, golgeterul ligii secunde, a prins pentru prima oara lotul echipei mari, schimbindu-l tocmai pe francez.

Au luat 30.000 de dolari

Chiar daca aveau promisa o prima destul de consistenta la victoria in Stefan cel Mare, 50.000 de dolari pentru toata echipa, titularii Craiovei de aseara nu vor ramine cu mina goala nici la acest rezultat de egalitate. Incintat de jocul oltenilor, patronul Adrian Mititelu i-a premiat pe titularii echipei sale cu 30.000 de dolari.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.