A 22-a runda a Ligii I, care a debutat ieri cu primele doua jocuri, programeaza cateva partide ce se anunta deosebit de interesante in batalia pentru podiumul clasamentului.

Dintre acestea, se distinge un fost derby de traditie al anilor ’80, Dinamo - Universitatea Craiova, cele doua echipe disputandu-si in acea vreme suprematia in competitia interna. De asemenea, nu trebuie trecut cu vederea nici duelul de la malul Marii, dintre Farul si Steaua, in care "ros-albastrii" spera sa obtina prima victorie "afara", dupa o asteptare de 6 luni.

Asadar, maine seara, in partida care incheie aceasta runda, se intalnesc Dinamo si Universitatea, pe stadionul din Soseaua Stefan cel Mare. Desi nu mai reprezinta derby-ul de altadata, cand cele doua formatii se luptau pentru titlul de campioana, confruntarea din "Groapa" va genera cu siguranta o disputa apriga, izvorata din rivalitatea istorica dintre olteni si bucuresteni. Privind statistica, trebuie sa mentionam ca meciul de maine va fi al 84-lea dintre cele doua team-uri si al 42-lea pe arena "alb-rosiilor", care conduc detasat la capitolul victorii, inregistrand 46 de succese, dintre care 31 in Stefan cel Mare. Oltenii, care au numai trei victorii in Capitala, au obtinut-o pe cea din urma acum 13 ani, cand s-au impus la limita, cu 1-0.

Revenind la prezent, putem spune ca dinamovistii, lideri detasati in Liga lui Mitica, au prima sansa in fata formatiei pregatita de Stefan Stoica, cel care nu se poate baza pe Baird - bolnav - in timp ce Saceanu, accidentat, este incert. Nici bucurestenii nu stau mai bine la acest capitol, Balace, Homei si Ze Kalanga avand sanse reduse de a evolua maine seara. De notat ca "juvetii", aflati in "silenzio stampa" toata aceasta saptamana, au promisa o prima totala de 50.000 de dolari in cazul in care vor obtine victoria. Le va fi totusi destul de greu, deoarece "cainii" nu concep sa nu castige cele trei puncte, dupa startul de sezon mai putin reusit.

Un alt meci foarte interesant va avea loc asta seara, la Constanta, intre Farul si Steaua. Desi cele doua formatii sunt despartite de 10 locuri in ierarhia Ligii I, "marinarii" fiind pe 12, iar "ros-albastrii" pe 2, partida se anunta una echilibrata, fiind deschisa oricarui rezultat. Pentru acest lucru, "vina" le apartine stelistilor, care in cele doua etape disputate in acest an nu au reusit decat o remiza, 0-0 cu UTA Arad. Asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca ultimul succes consemnat in deplasare s-a inregistrat tocmai in luna septembrie a anului trecut, 1-0 cu FC Arges, prin reusita lui Dica, acum accidentat.

De altfel, in afara atacantului, Olaroiu nu-i poate folosi nici pe Oprita si Ghionea, de asemenea indisponibili, precum si pe Thereau, care este suspendat. Desi a sosit inca de luni in Ghencea, se pare ca nici brazilianul Elton nu va fi prezent pe "dreptunghiul verde", el nefiind pus la punct cu pregatirea fizica. Altfel, antrenorul Farului, Basarab Panduru, care a jucat o perioada la Steaua, a declarat ca nu se va bucura excesiv daca echipa sa va invinge actuala campioana.

"Chiar daca toata lumea spune ca Steaua trece printr-o perioada mai slaba, nu este o echipa usor de invins. Jucatorii mei nu trebuie sa simta nici o presiune pentru acest meci, chiar daca in tur au fost acuzati de noncombat. Daca vom invinge, bucuria mea va fi moderata din respect pentru Steaua", a spus Panduru.
• Rapidul revine maine in Giulesti, dupa o etapa de suspendare si va da piept cu trupa antrenata de Marius Lacatus, UTA Arad. In mod normal, "visiniii", locul 3 in clasament, la egalitate cu Steaua si CFR Cluj, nu au cum sa rateze victoria, posibilitatea de a trece pe cea de-a doua pozitie fiind cea mai mare motivatie in jocul cu aradenii. De partea cealalta, oaspetii isi vor vinde scump pielea, cele doua remize anterioare, fara gol primit si declaratiile razboinice ale "Fiarei" fiind elocvente in acest sens. "In meciul cu Rapid vom fi rai, ambitiosi si agresivi, asa cum imi place mie. In acest meci vom juca numai pentru noi", a declarat ieri tehnicianul aradenilor, Marius Lacatus.

Derby de conjunctura la Bistrita, datorat pozitiilor ocupate in clasament de cele doua combatante, Gloria - locul 5 si Poli Timisoara - locul 6. De altfel, ardelenii pot fi considerati revelatia acestui campionat, ei fiind totodata singurii care au castigat ambele meciuri din Liga I disputate in acest an. Aceasta partida va consemna si reaparitia pe banca "violetilor" a lui Iosif Rotariu, mantaua de vreme rea a lui Poli dupa demisia lui Alin Artimon.

Ziua de azi va incepe cu meciul de la Pitesti, dintre FC Arges si performera rundei precedente, FC Vaslui, cea care a castigat contra Stelei, cu 1-0. Dupa victoria spectaculoasa de acum o saptamana, moldovenii s-au "cocotat" tocmai pe locul 7 al clasamentului, pozitie pe care spera sa ramana si la finalul jocului din aceasta dupa-amiaza. Elevii "veteranului" Dorinel Munteanu sunt insa obligati sa isi adjudece toate punctele, pentru a incerca "evadarea" din zona retrogradabila.

Doar varianta victoriei o au si cei de la CFR Cluj, care spera sa nu aiba probleme prea mari, astazi, cu Pandurii Targu Jiu. In lupta acerba cu stelistii si rapidistii pentru pozitia secunda, calificanta in preliminariile Champions League, clujenii nu vor sa "se impiedice" de gorjenii lui Eugen Neagoe, care, deocamdata, se afla la 5 locuri distanta de prima echipa care va retrograda.

Maine, la Urziceni, se va disputa abia a doua partida dintre Unirea si Ceahlaul Piatra Neamt din prima liga, singurul meci de pana acum fiind castigat de moldoveni cu 2-1, in tur. Se anunta un duel aprig, tinand cont ca cele doua competitoare sunt vecine in partea inferioara a clasamentului, ialomitenii, cu un punct mai mult decat "plaiesii", situandu-se pe locul 14, ultimul care asigura prezenta si in sezonul viitor al Ligii I.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.