Militind pentru disputarea cu orice pret a partidei, FRF a intors, cu 24 de ore inaintea meciului, decizia LPF de neprogramare. Sedinta in urma careia s-a modificat hotarirea a durat mai bine de cinci ore. Meciul de la Iasi se va disputa, pentru ca Jiul si-a platit datoria.

Tensiunile care aveau sa declans eze furia federatiei au inceput marti, cind Comisia pentru Statutul Jucatorului a hotarit ca Jiul trebuie sa plateasca suma de 150 de mii de dolari catre Universitatea Craiova in contul transferului lui Alexandru Badoiu de la Jiul la Poli Timisoara. Drept urmare, in plin campionat, Jiul nu mai avea dreptul sa evolueze.

FRF a intervenit in forta pentru a schimba decizia LPF de neprogramare a echipei din cauza neachitarii unei datorii catre Universitatea Craiova. Totul s-a intimplat ieri, cind federatia a reusit sa isi impuna punctul de vedere, dupa o sedinta la care au participat membrii importanti ai ambelor foruri, dar si avocatii celor doua parti.

In acest rastimp, la Iasi, locul disputarii partidei, domnea confuzia. Ambele echipe erau in cantonament, unde prega teau meciul. Iasiul cu zece indisponibili, trei suspendati si sapte accidentati. La conferinta de presa din avanpremiera meciului, presedintele Sorin Boca spunea ca partida nu va mai avea loc si rezultatul omologat va fi de 3-0 pentru Poli: "Eu am un fax de la Liga care spune ca meciul nu va mai avea loc. E treaba lor ce fac, dar, daca se razgindesc sa o faca pina la ora 15:00, caci dupa aceea retrag echipa din cantonament".

Prima victorie in nocturna se apropria usor spre Iasi. Intre timp, la Liga, totul era batut in cuie, subiectul inchis si nici un arbitru delegat la partida. Peste toate aceste lucruri s-a suprapus Craiova. Oltenii isi cereau drepturile financiare clar si raspicat, amenintind ca, daca Jiului i se va da dreptate fara sa plateasca, vor evolua in semn de protest cu juniorii la meciul cu Dinamo. Nimic nu a clintit insa vointa lui Mircea Sandu, iar meciul a fost programat. Spectacolul continua cu orice pret.

Ionut Popa vs politicieni

Ionut Popa a lansat un nou atac la adresa politicienilor din Iasi, pe care ii acuza de rea-vointa. "Ei vin acum la mine si imi cer performanta, dar uita ca nu au respectat absolut nimic din ce au spus cind m-au pacalit sa imi prelungesc contractul cu ei. Au promis bani pentru echipa si, in schimb, am avut parte de cea mai neagra perioada a mea din vara si pina acum", a declarat tehnicianul iesean.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.