Toate frustrarile Stelei din ultimul timp legate de arbitraj si-au gasit rezolvarea in decizia CCA de a-l delega pe Augustus Constantin la meciul cu Farul, de miine.

Sezonul trecut s-a intimplat la fel, dupa partida cu scandal de la Bistrita, fiul sefului CCA conducind in etapa urmatoare meciul Steaua - CFR Cluj, 2-0. Centralul vilcean nu a acordat un penalty clar ardelenilor, la scorul de 1-0.
Meme Stoica, Gigi Becali si Cosmin Olaroiu s-au intrecut, in ultima vreme, in acuze la adresa arbitrilor. Reac- tii mai mult sau mai putin normale, avind in vedere ca Stelei i-a fost anulat un gol valabil la Oradea, in remiza alba cu UTA, in timp ce, pentru infringerea de la Vaslui, oficialii ros-albastri au ga- sit o scuza in faptul ca Thereau a fost eliminat, fara prea multe argumente, de centralul Sebastian Coltescu.

"Nu se mai poate asa ceva! Noi muncim, iar arbitrii isi bat joc de munca noastra!", au rabufnit sefii din Ghencea. Din cite se pare, Comisia Centrala a Arbitrilor (CCA) pare ca nu vrea sa mai auda prea multe reprosuri din partea Stelei. Altfel nu se poate explica o coincidenta cel putin bizara: delegarea lui Augustus Constantin, fiul lui Gheorghe Constantin, seful arbitrajului romanesc, la partida de la Constanta, de miine. De ce coincidenta?

Pentru ca acelasi Augustus a fost delegat la un meci al Stelei, sezonul trecut, intr-o perioada in care echipa din Ghencea pusese din nou presiune maxima pe fluierasi dupa partida cu scintei de la Bistrita. Atunci, in fieful lui Jean Padureanu, trupa lui Olaroiu a pierdut cu 1-0, dupa o intilnire la finalul careia i-a repros at centralului Serea nevalidarea unui gol si neacordarea unui penalty.

Mai mult, Steaua a terminat meciul cu doi eliminati, Iacob si Ghionea primind cite un cartonas rosu. Nervozitatea a atins cote maxime in vestiar, cind Radoi si acelasi Iacob s-au ranit destul de grav, dupa ce au lovit cu furie in ferestre. Revenind la Augustus Constantin, prestatia acestuia din partida cu CFR Cluj, din etapa imediat urmatoare, a nemultumit pe multa lume. Mai putin pe Steaua, care fusese iertata de un penalty clar la scorul de 1-0 in favoarea ei.

Si atunci, ca si acum, ros-albastrii nu traversau o perioada prea buna in ceea ce priveste evolutia din teren, astfel ca un sprijin discret din partea centralului nu strica niciodata.

AUGUSTUS CONSTANTIN (declaratie acordata SPT, 16 mai 2006): "A fost fault in careu la Tilinca. Trebuia sa acord penalty. Stiu ca am gresit."

Meme, amendat si suspendat

Dupa partida de la Bistrita, managerul general al Stelei, Mihai Stoica, a avut cel mai mult de suferit. Acesta a fost suspendat de Comisia de Disciplina pentru sase luni si amendat cu 1.000 de euro. Dar a ajuns si pe lista neagra a Jandarmeriei, care l-a sanctionat cu 1.000 RON, dupa ce, la finalul jocului, a avut loc un incident intre oficialul stelist si seful dispozitivului de jandarmi, colonelul Ionel Ciumuca.

Ce i s-a reprosat lui Augustus Constantin dupa meciul Steaua - CFR Cluj

Minutul 33: Paraschiv l-a faultat pe Minteuan, de la spate, la un metru de Augustus Constantin
Decizia arbitrului: a lasat jocul sa continue
Decizia corecta: fault pentru CFR si cartonas galben pentru Paraschiv
Minutul 58: Goian a marcat, apoi s-a dus la marginea terenului, a scos steagul de la colt si l-a fluturat, parasind terenul joc
Decizia arbitrului: nu a luat nici o masura
Decizia corecta: Goian trebuia avertizat pentru manifestarea excesiva a bucuriei, ceea ce ar fi insemnat eliminarea, pentru ca mai avea un cartonas galben
Minutul 74: Tilinca a patruns in careul stelist, Baciu l-a tras de mina, l-a impins, i-a pus piedica
Decizia arbitrului: a lasat jocul sa continue
Decizia corecta: penalty si cartonas galben pentru Baciu

COSMIN OLAROIU (antrenor Steaua):" Am jucat 120 de minute cu Otelul, in zece la Oradea, si tot in zece la Vaslui, pentru 80 de minute. Poate ar trebui sa bagam mai putini, ca sa fim siguri ca nu ne mai elimina fotbalistii Dupa greseala de la Vaslui, cind Thereau a fost eliminat, probabil ca ni se vor cere iarasi scuze, dar noua cine ne mai da punctele inapoi?."

Cosmar la Bistrita

In campionatul trecut, lupta pentru titlu dintre Steaua si Rapid s-a dus pina in ultima etapa, cistig de cauza avind ros-albastrii. Dar, a existat un moment cind puteau pierde prima pozitie: in etapa a 26-a, cind au jucat la Bistrita, unde au pierdut cu 1-0 in fata echipei pregatite de Ioan Ovidiu Sabau. Bucurestenii au acuzat arbitrajul lui Ionica Serea, despre care au spus ca i-a dezavantajat flagrant.

Elevii lui Olaroiu nu s-au limitat doar la simple proteste. Atacantul Victoras Iacob a fost eliminat in minutul 89 si, de nervi, a lovit cu pumnul un geam al unui hidrant, provocindu-si o rana urita la mina. Gestul lui Iacob a fost repetat de Mirel Radoi, care a spart si el un geam in vestiar, fiind la un pas sa ramina infirm pe viata. Spectacolul nu s-a oprit aici.

Dupa meci, Mihai Stoica i-a acuzat pe ardeleni ca au jucat pentru Rapid, iar lui Jean Padureanu i-a facut o urare mai speciala: "Vreau sa te vad mort".

Vrea sa cistige

Basarab Panduru se reintilnes te cu fosta sa echipa, acolo unde a cunoscut cele mai mari satisfactii ca jucator. In perioada cind pregatea pe Poli Timisoara, Panduru a reusit sa cistige impotriva Stelei, chiar in Ghencea. Acum, acesta doreste sa repete istoria si sa-i invinga din nou pe ros-albastri.

"Trebuie sa jucam exact ca la Urziceni si cred ca putem cistiga acest meci. Chiar daca toata lumea spune ca Steaua trece printr-o perioada mai slaba, nu este o echipa usor de invins. Jucatorii nu trebuie sa simta nici un fel de presiune pentru meciul cu ei, chiar daca in tur au fost acuzati de noncombat. Trebuie sa isi dovedeasca valoarea pe teren", a declarat, intr-o conferinta de presa, antrenorul constantenilor.

De asemenea, acesta a spus ca, daca miine va obtine o victorie, bucuria sa va fi una moderata: "Chiar daca vom invinge, bucuria mea va fi moderata, din respect pentru Steaua".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.