Reputatul tehnician, Emeric Ienei, spune ca antrenorii romani nu mai trebuie sa foloseasca metodele sovietice de pregatire daca vor ca jucatorii sa fie mereu in forma maxima

Dinamo, campioana virtuala, nu a putut trece de echipa de tineret a Timisoarei, Steaua a terminat invinsa meciul de la Vaslui, Rapidul nu a reusit sa invinga tanara formatie a Craiovei, iar CFR Cluj a batut in extremis Nationalul aflat in deriva.

Asadar, un campionat despre care se spunea ca va fi cel mai spectaculos din ultimii ani pare ca a cam esuat: lupta pentru campionat e ca si incheiata, accesul in cupele europene si evitarea retrogradarii fiind mizele competitiei interne.

Vacanta lunga, lipsa de pofta de joc

Fostul antrenor al nationalei, Emeric Ienei, a identificat cateva cauze ale lipsei de forma a echipelor fruntase din Romania: "Dinamovistii nu mai sunt motivati, au castigat deja campionatul, dar doar relaxati or sa poata juca din nou bine". Ienei explica evolutia slaba a Stelei prin lipsa multor jucatori de baza, care sunt sau au fost accidentati. "Nu inteleg de ce fotbalistii transferati nu sunt folositi la Steaua. Au fost adusi pentru a fi rezerve?", se intreaba fostul tehnician, care se astepta la mai mult si din partea Rapidului: "Am observat ca echipele noastre au o pofta de joc mai redusa decat cele din campionatele in care se joaca de doua ori pe saptamana, s-a vazut in meciurile Stelei si ale lui Dinamo cu Sevilla si Benfica.

O teorie sovietica spunea ca pregatirea de dinaintea sezonului trebuie facuta in asa fel incat fotbalistii sa joace la capacitate maxima de prin etapele patru-cinci. Acum nu mai este asa, jucatorii trebuie sa fie mereu in forma", este de parere Ienei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.