Dinamo, campioana virtuala, nu a putut trece de echipa de tineret a Timisoarei, Steaua a terminat invinsa meciul de la Vaslui, Rapidul nu a reusit sa invinga tanara formatie a Craiovei, iar CFR Cluj a batut in extremis Nationalul aflat in deriva.

Asadar, un campionat despre care se spunea ca va fi cel mai spectaculos din ultimii ani pare ca a cam esuat: lupta pentru campionat e ca si incheiata, accesul in cupele europene si evitarea retrogradarii fiind mizele competitiei interne.

Vacanta lunga, lipsa de pofta de joc

Fostul antrenor al nationalei, Emeric Ienei, a identificat cateva cauze ale lipsei de forma a echipelor fruntase din Romania: "Dinamovistii nu mai sunt motivati, au castigat deja campionatul, dar doar relaxati or sa poata juca din nou bine". Ienei explica evolutia slaba a Stelei prin lipsa multor jucatori de baza, care sunt sau au fost accidentati. "Nu inteleg de ce fotbalistii transferati nu sunt folositi la Steaua. Au fost adusi pentru a fi rezerve?", se intreaba fostul tehnician, care se astepta la mai mult si din partea Rapidului: "Am observat ca echipele noastre au o pofta de joc mai redusa decat cele din campionatele in care se joaca de doua ori pe saptamana, s-a vazut in meciurile Stelei si ale lui Dinamo cu Sevilla si Benfica.

O teorie sovietica spunea ca pregatirea de dinaintea sezonului trebuie facuta in asa fel incat fotbalistii sa joace la capacitate maxima de prin etapele patru-cinci. Acum nu mai este asa, jucatorii trebuie sa fie mereu in forma", este de parere Ienei.