Dinamo a invins cu 4-0 divizionara secunda Dunarea Giurgiu, intr-o baie de oameni chiar la malul Dunarii. De la tinarul Lemnaru si pina la Cristi Borcea, toata lumea s-a declarat multumita de aceasta iesire. Danciulescu a trecut peste pasa proasta si a reusit o dubla.

Circa 7.000 de localnici si un crainic regional i-au primit pe ciini la Giurgiu. Oficialita- tile locale au scos fanfara de la naftalina. Scolile au fost nevoite sa trimita elevii acasa fortate de chiulul in masa, iar Borcea si-a auzit poate pentru prima oara in istoria lui manageriala prenumele scandat: "Cristii, Cristii!!".

Directorul ciinilor a urcat in tribuna, acolo unde il asteptau mai marii urbei. "Sa traiesti Cristiene. Vezi ca a dat ala de la voi gol. Bine ai venit!!". "Cine? Niculescu?". Era minutul cinci, iar Lemnaru deja marcase pentru Dinamo. Mingea sare din genunchii mijlocasilor ca la flipper, iar localnicii sar inca o data. Printre ei, Vasile Turcu face cu mina. Escortat de o jandarmerita, actionarul urca linga Borcea.

"Aici nea Vasile, linga domnul consilier". Centrare, cap Ze Kalanga, mingea loveste pe cineva, Ropotan ridica doua miini si se valideaza. 2-0 pentru Dinamo. Vine pauza. "Domnu Turcu, un autograf". Sepci, tricouri, bancnote de zece mii sau bucati de hirtie mai mult sau mai putin ingalbenite cad sub iscalitura celor doi oameni veniti din birourile de la Floreasca.

"Vezi, dupa meci, toata lumea merge la autografe. Nu pleaca nimeni!", se aude ordinul directorului executiv. Momentul majoretelor. Soare, pampoane, fete frumoase. Intra si Danciulescu, intra si Munteanu, si toata lumea care mai era de intrat. Se termina si sesiunea de autografe, iar Danciu tot nu marcheaza. Trage in bara, apoi in portar. Inca o data, si gol.

Iar gol, tot Danciulescu. 4-0!. "Cristi, dupa meci mergem la o ciorba de peste", spune unul dintre oamenii cu functie in oras. "Doar asa am zis", completeaza boss-ul din Groapa.

Dinamo primul 11: Romanovs - Homei, Scarlatache, St. Radu, Balace - Ropotan - Ze Kalanga, Fernandes, Cristea - Niculescu, Lemnaru.

Balace, in pericol

In prima repriza a amicalului de la Giurgiu, la o contra la minge, un adversar a cazut pe piciorul sting al lui Silviu Balace. Mijlocasul a continuat, dar, la putin timp, a fost nevoit sa ceara schimbare. "Nu stiu ce am. Am continuat pentru ca nu simteam durere la inceput. Sper sa prind meciul cu Craiova", a spus Balace.

"Va asteptam!"

La plecarea din Timisoara, galeria ciinilor (foto) a avut parte de un incident neplacut. La iesirea din oras, un grup de fani banateni i-a asteptat si a aruncat cu pietre, spargind un geam de la unul din microbuze. Dinamovistii au coborit din masini si au incercat sa-i prinda pe agresori, insa acestia se risipisera. Se pare, insa, ca episodul nu va ramine fara urmari.

Pe site-urile dedicate lor, suporterii alb-rosiilor ii ameninta pe timisoreni ca, la prima deplasare pe care o vor avea in Bucuresti, vor avea de suferit. "Sa nu credeti ca trecem cu vederea. Va asteptam", a spus un membru al galeriei.

INTERES. S-au inchis scolile!

Venirea lui Dinamo la Giurgiu a mobilizat practic tot orasul! Pentru a putea sa vada pe viu liderul la zi al Ligii I, profesorii din mai multe scoli din oras au decis sa suspende cursurile, si-au luat elevii si au plecat spre stadion. Lucrul a fost vizibil la partida, numarul copiilor doritori de autografe fiind foarte mare.

ACHIZITIE. Atacant de la Urziceni

La amicalul cu Dunarea Giurgiu, pentru Dinamo a evoluat si atacantul brazilian Leandro. Fotbalistul din Tara Cafelei a jucat pina in prezent la Unirea Urziceni si va fi transferat in Stefan cel Mare. Leandro are 24 de ani, este atacant, dar poate evolua si ca mijlocas ofensiv.

ATITUDINE. Ironii catre Universitatea

Craiova Mircea Rednic a ris cind a auzit ca Universitatea Craiova are de gind sa joace si ea cu echipa de tineret la meciul cu Dinamo. "Ce vor? Sa vina cu tineretul? E bine, mai ales ca pe echipa mare am batut-o cu 4-0!". Rednic a continuat spunind ca, totusi, meciul cu oltenii va fi greu, pentru ca sint o echipa in crestere.

Borcea: "Sintem campioni!"

Amicalul de la Giurgiu i-a adus la loc directorului general buna dispozitie, indelung incercata in ultima vreme prin jocul sub asteptari al echipei si prin stricarea linistii de la club. Dupa ce si-a vazut formatia invingind clar pe Dunarea, Cristi Borcea a spus, in sfirsit, ca Dinamo nu mai are cum sa piarda titlul.

"Gata, nu se mai pune problema cistigarii campionatului. Si daca nu jucam vreo trei saptamini, tot campioni sintem. N-are nimeni cum sa ne mai ajunga", a spus oficialul ciinilor. Borcea si-a reafirmat si increderea in cuplul N&D: "Niculescu si Danciulescu sint cele mai bune virfuri din tara. Tineti minte: unul dintre ei va fi, cu siguranta, golgeterul campionatului".

Primit ca Ceausescu!

Aparitia lui Cristi Borcea in tribunele stadionului din Giurgiu a declansat isterie generala. Vazindu-l pe directorul general al ciinilor, oficialitatile orasului s-au ridicat in picioare si au inceput sa-l aclame. Exemplul lor a fost urmat de toti cei 7.000 de spectatori, care l-au ovationat la scena deschisa, scandind "Cristi, Cristi!", exact ca la plenarele de partid de pe vremuri! Si venirea lui Vasile Turcu a creat destula agitatie, dar nu s-a comparat cu intrarea spectaculoasa a lui Borcea.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.