Astazi, de la ora 11.00, va incepe la Complexul Sydney 2000 de la Izvorani gala premiilor anuale acordate de Agentia Nationala pentru Sport si Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

Ca si la precedenta editie, Trofeul National pentru Sport ii va reveni gimnastului Marian Dragulescu, singurul sportiv roman care a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului la campionatele lumii desfasurate anul trecut. "Marocanul" a castigat doua medalii de aur la aparatele preferate, sarituri si sol.

De altfel, federatia de gimnastica va avea cei mai multi laureati la aceasta festivitate, 13 sportivi si cinci antrenori. De la gimnastica artistica vor mai fi premiati Flavius Koczi, Catalina Ponor, Sandra Izbasa, iar de la aerobica medaliatii mondiali Valentin Mavrodineanu, Mircea Branzea, Mircea Zamfir, Madalina Ciovei, Cristina Nedelcu, Raluca Babaligea, Cristina Antonescu, Isabela Lacatus, Cristina Marin. Merita mentionati si tehnicienii care i-au pregatit-Danut Grecu, Nicolae Forminte, Matei Stanei, Maria Fumea si Claudiu Varlam. Matei Stanei ne-a declarat ca, dupa premiere, va reveni impreuna cu eleva sa la Constanta, iar in circa doua saptamani, in functie de starea ei de sanatate, dupa scarlatina pe care a contactat-o, va decide daca va participa la Europenele de luna viitoare. Oricum, principalul ei obiectiv pe anul acesta este obtinerea unei medalii la CM de la Amsterdam.

Gheorghe Toth, secretarul general al Federatiei de Kaiac-Canoe, va lua premiile pentru cele doua echipaje medaliate cu bronz la Mondialele de la Szeged, sportivii fiind in pregatire in Croatia, la apa calda. Pentru halterofilii Adrian Jigau si Marioara Munteanu trofeele oferite de ANS si COSR sunt ceva obisnuit. Desi nu au prins podiumul Mondialelor ei au devenit campioni europeni absoluti la Wladislawowo-Polonia, la categoriile 62, respectiv 53 kg, Marioara imbunatatind recordul national la aruncat cu 109 kg. O alta laureata de multi ani este atleta Nicoleta Grasu, clasata pe locul al treilea la campionatele lumii de la Goteborg. Din pacate, colegul ei Marian Oprea nu-si va putea lua premiul, fiind in tratament la Baile Felix. O relatare mai ampla despre acest eveniment veti putea citi in ziarul de maine.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.