Ieri a avut loc la Viena tragerea la sorti a semifinalelor cupelor europene la handbal masculin. Ultima echipa romaneasca ramasa in cursa pentru castigarea unui trofeu este ocupanta pozitiei a patra in Liga Nationala, UCM Resita, care va juca in penultima faza a Cupei Challenge cu formatia poloneza Zaglebie Lubin, aceasta clasandu-se pe locul secund in ierarhia campionatului intern, cu doua puncte in spatele liderului Vive Kielce, avand insa si doua meciuri mai putin disputate. in sferturile de finala, polonezii au trecut fara prea mari probleme de slovenii de la RK Konjuh Namjestaj Zivinice, cu scorul general de 70-62.

Imbucurator pentru elevii tehnicianului Aihan Omer este faptul ca viitoarea lor adversara nu are niciun jucator de nationala, reprezentativa Poloniei fiind vicecampioana mondiala, cu toate ca istoria handbalului polonez este inexistenta in comparatie cu cea a Romaniei. in cealalta semifinala se vor intalni formatiile Drammen, din Norvegia, si Locomotiv-Polyot Cheljabinsk, din Rusia.

Dupa aflarea adversarului, antrenorul Aihan Omer a declarat ca si-ar fi dorit sa fi evoluat contra formatiei ruse: "Nicio adversara nu este usoara, nu ne asteptam insa la polonezi. Ne-am fi dorit echipa ruseasca Celiabinbsk, pentru ca e pe locul opt in campionat, iar noi am eliminat formatia Volgograd, care se afla pe pozitia a treia". Reputatul tehnician a fost completat de catre presedintele gruparii banatene, Adrian Chebutiu: "Am fi vrut sa jucam impotriva rusilor pentru ca deja ne obisnuiseram cu acel stil de joc si cu fusul orar de acolo. insa vom face totul pentru calificarea in finala".

Omer, care afirma dupa fluierul final al returului contra formatiei Kaustik Volgograd ca victoria contra acelei echipe este o victorie a scolii romanesti de handbal asupra celei rusesti, a avut un altfel de discurs de aceasta data: "Acum nu stiu daca se mai pune problema unor diferente intre scolile de handbal la acest nivel". Tehnicianul gruparii UCM a recunoscut ca nu-si cunoaste viitorul adversar: "Am fost prea preocupati de meciurile impotriva celor de la Kaustik, pentru a ne interesa despre posibilele adversare din semifinale. Nu stim nimic de adversarii polonezi, dar sa nu uitam ca nationala lor este vicecampioana mondiala. Noi ne vom juca sansa si speram la fel de mult in calificare ca si in dubla cu Volgograd din sferturi. Dezavantajul este ca vom juca prima mansa pe teren propriu".

La randul sau, presedintele resitenilor si-a exprimat optimismul cu privire la "dubla" contra polonezilor: "Am depasit un prag psihologic odata cu returul contra echipei Kaustik Volgograd. Chiar daca handbalul polonez traverseaza o perioada fericita, noi nu mai suntem sub presiune, obiectivul din cupele europene, atingerea sferturilor de finala, fiind deja depasit". Oficialul nu a dorit sa dezvaluie bonusurile financiare acordate handbalistilor resiteni pentru performanta realizata.

Prima mansa dintre gruparea resiteana si echipa poloneza Zaglebie Lubin este programata pe data de 24/25 martie, returul urmand a se disputa o saptamana mai tarziu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.