Revenit dupa accidentarea din partida cu Hertha, a editiei trecute de Cupa UEFA, Marius Maldarasanu nu a depasit cele sase luni de inactivitate, nereusind sa revina la forma initiala. Altadata ovationat, Malda nu mai este dorit acum in primul unsprezece de catre suporteri. Locul sau in echipa ar putea fi luat de Grigore, Emil Dica sau Romeo Stancu.

Mijlocasul Marius Malda- rasanu a avut ghinionul de a se accidenta in apogeul carierei sale, in plina campanie Europeana. Exact intr- o perioada in care era liderul din vestiar al giulestenilor si, cel mai important, un veritabil conducator de joc, adesea cu executii fenomenale din lovituri libere.

Si-a revenit fizic dupa sase luni, dar, ca prezenta in joc, nu a convins deloc, desi tehnicianul Razvan Lucescu a mers de fiecare data pe mina lui. Dupa ce a fost schimbat in cele doua meciuri de campionat, dar si in Cupa, pentru jocul slab, Marius si-ar putea pierde cit de curind locul de titular in formatia alb-visinie. Asta si pentru ca, altadata accidentati, Grigore si Dica sint apti de joc, iar Romeo Stancu va fi si el complet refacut in scurt timp.

"Am suferit chiar inainte de meciul cu Craiova o contractura la piciorul sting si a trebuit sa stau in tribune, desi, in mod normal, as fi stat pe banca. Miine reiau antrenamentele si o sa fiu cu siguranta apt pentru partida cu UTA", a declarat Grigore, jucator ce a evoluat de fiecare data satisfa cator in acest campionat, marcind si trei goluri.

Emil Dica a fost laudat de Razvan dupa perioada de pregatire, demonstrind ca poate aduce un plus de viteza ca mijlocas central. Mai mult, si Romeo Stancu, titular inainte de accidentarea de acum sase luni, este motivat si gata sa-si recapete un loc in prima echipa: "Si in prezent pot sa intru pe final de meci, dar in cea mai buna forma o sa fiu in aproximativ trei saptamini. Eram titular inainte sa ma accidentez si e normal sa-mi doresc din nou un loc in echipa. Pentru asta, trebuie sa fiu pregatit fizic si psihic".

Inconstanta lui Maldarasanu i-a adus huiduieli din partea publicului in ultimele partide, in timp ce colegul sau din centrul liniei mediene, Costin Lazar, devine, treptat, unul dintre cei mai iubiti giulesteni si titular incontestabil.

RICA RADUCANU:" Jocul Rapidului arata bine in acest moment, dar are, totusi, o viteza in minus la mijloc."

GIGI CORSICANU (presedintele Ligii Suporterilor Rapidisti):" Nu trebuie sa uitam ce a facut Malda pentru Rapid, dar antrenorul stie cel mai bine ce sa faca si e normal sa evolueze jucatorii care sint in forma."

Craiova, cu martori

Astazi, la sediul LPF, se va intruni Comisia de Disciplina, principalul subiect pe ordinea de zi fiind memoriul depus de Universitatea Craiova impotriva lui Ionel Ganea, acuzat ca l-ar fi lovit cu capul in gura pe australianul Michael Baird, in pauza meciului dintre Rapid si Craiova. In conditiile in care conducerea giulesteana neaga incidentul, cei de la Craiova vor aduce si martori pentru a dovedi ca jucatorul lor a fost agresat de catre atacantul alb-visiniilor.

Astfel, alaturi de delegatul Gheorghita Geolgau si de Michael Baird, la comisie se vor prezenta si Jeremie Njock, dar si doctorul Claudiu Stamatescu, cel care i-a cusut buza australianului, in calitate de martori. Oltenii vor avea insa si invinuiti in cadrul sedintei de la Comisia de Disciplina, unde au mai fost convocati patronul Adrian Mititelu si tehnicianul Stefan Stoica.

Primul va trebui sa explice acuzatiile pe care le-a facut la adresa arbitrilor, iar antrenorul va fi judecat dupa ce a fost trimis in tribune de catre centralul Vasile Bratu. De asemenea, Universitatea risca si o noua suspendare a terenului, deoarece, la pauza meciului Craiova - Rapid, suporterii au aruncat cu diverse obiecte in brigada de arbitri si in jucatorii rapidisti.

Vine Moratti!

George Copos nu a avut prea mult noroc in tratativele pe care le-a purtat in Italia cu presedintele Interului, Massimo Moratti, pentru transferul definitiv al lui Zicu in Giulesti, insa sustine ca lucrurile se vor rezolva in curind. "Deocamdata, nu am rezolvat problema cu Zicu, dar o voi face la Bucuresti. Peste o luna, la sfirsitul lui martie sau inceputul lui aprilie, Moratti vine aici pentru afaceri in domeniul energiei alternative. S-ar putea chiar sa facem afaceri impreuna, dar este prea devreme sa vorbim despre asta acum. Eu ma bucur ca a acceptat sa vina la Bucuresti", a declarat patronul giulestenilor.

Griffiths, la Pitesti

Dupa ce s-a plimbat mai bine de o saptamina prin China, unde trebuia sa fie imprumutat, australianul Ryan Griffiths va ajunge, din cite se pare, sub comanda lui Dorinel Munteanu, la Pitesti. Atacantul Rapidului se va intoarce astazi in tara pentru a negocia o intelegere pina in vara cu FC Arges. "Am obtinut acordul clubului Rapid pentru a negocia cu jucatorul un imprumut pina in vara. Il asteptam pe Griffiths sa se intoarca pentru a demara negocierile si sint sanse mari sa ajunga la Pitesti", a declarat vicepresedintele argesenilor, Paul Cazan.

Interesant este ca australianul a mai fost dorit in Trivale si inainte de inceperea campionatului, insa a plecat in China, unde i s-a promis un contract extrem de avantajos. Marcel Popescu, impresarul jucatorului, sugereaza ca acesta a fost pacalit si ameninta cu dezvaluiri, odata ce atacantul va reveni din Asia. Situatia celuilalt giulestean plecat in China, Lucian Burdujan, ramine sub semnul incertitudinii, acesta aflindu-se inca pe tarim asiatic.

"Stau in hotel si astept sa vad daca se mai rezolva ceva", a declarat atacantul. Nu este exclus ca fostul nemtean sa ajunga si el la Pitesti, unde a mai fost dorit in aceasta iarna.

Rica, in Parlament

Marea glorie a Rapidului, portarul Rica Raducanu, aflat intr-o stare buna de sanatate dupa recentele afectiuni la inima, urmindu-si constiincios tratamentul. El va participa in Parlament, in zilele urmatoare, ca trimis al Primariei Bucuresti, la o discutie despre violenta in sport. "Voi vorbi pe aceasta tema in Parlament. Multi n-au ce cauta la manifestatii sportive, pentru ca vin special sa creeze scandal. Daca tot vin, atunci trebuie bagati intr-un colt si trebuie supravegheati strict", a declarat Rica.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.