Oficialii din Ghencea il vor prezenta astazi pe Elton ca jucator al Stelei, desi abia miine vor afla daca brazilianul a trecut cu bine toate testele medicale. Ei risca astfel sa-i organizeze mijlocasului o prezentare asemenea marilor echipe europene, chiar daca inca nu au garantia ca acesta este apt pentru efort. Elton a fost supus unui riguros test medical, timp de trei ore.

Ora 8:03. Imbracat in echipamentul Stelei, Elton, insot it de directorul sportiv Marius Ianuli, si-a facut aparitia in fata Institutului National de Medicina Sportiva (INMS) pentru a efectua vizita medicala. Daca la aeroport a intirziat aproape 50 de minute, din cauza dificultat ilor cu viza, de aceasta data brazilianul a fost prompt si s-a prezentat la control la ora stabilita.

Dupa trei ore, in care a trecut prin toate cabinetele de la INMS, fotbalistului ii disparuse zimbetul afisat la venire, semn ca "bicicleta" s-a dovedit o proba extenuanta. Explicatia celor aproape trei ceasuri de teste trebuie cautata in faptul ca oficialii stelisti nu vor sa riste nimic in privinta sud-americanului. Si totusi, se pare ca acestia sint dispusi sa-si asume anumite riscuri, de vreme ce vor organiza astazi o prezentare cu fast a jucatorului, in stilul gruparilor cu blazon din Occident, desi abia miine vor sti cu exactitate daca Elton este sau nu sanatos.

"Abia joi (n.r. - miine) vom intra in posesia rezultatelor finale de la testele medicale ale jucatorului Elton, de la Steaua", a declarat directorul INMS. Cu toate acestea, este greu de presupus ca sefii din Ghencea sint dispusi sa plateasca aproximativ 1,5 milioane de dolari pe un fotbalist despre care nu au certitudinea ca este sanatos.

De aceea, se nasc doua posibile ipoteze. Fie Elton a fost supus unui test suplimentar de analize, la o clinica particulara, care dispune de aparatura performanta, fie oficialii ros-albastrilor au aflat inca de aseara principalele rezultate ale testelor medicale, astfel incit au garantia ca brazilianul este apt din punct de vedere medical.

Numarul 86 pe tricou[B/]

Micutul fotbalist brazilian va purta in Ghencea un numar inedit pentru campionatul nostru intern: 86. De ce tocmai acest numar? O spune chiar Elton: "Am multe lucruri in comun cu noul meu club, sint nascut in 1986, anul in care Steaua a cistigat Cupa Campionilor Europeni". Dupa aceasta declaratie, oferita pe aeroportul Henri Coanda, oficialilor stelisti le-a venit aceasta inedita idee. Un numar cu o puternica rezonanta in istoria clubului din Ghencea, care sa-l aduca pe sud-american mai aproape de spiritul Stelei si, mai important, de inimile suporterilor.

Totodata, aceasta alegere pare a fi si o miscare de marketing extrem de inspirata, foarte multi sustinatori ai ros-albastrilor avind ocazia sa poarte, pe linga tricoul lui Elton, si un tricou care este inscriptionat cu anul in care echipa favorita a inregistrat cea mai mare performanta din istoria clubului. Pentru Steaua este o premiera, deoarece, de-a lungul anilor, fotbalistii campioanei nu au avut inscriptionate pe tricouri astfel de numere, limitindu-se la cele conventionale, pina in 30.

Nici in campionatul intern aceasta moda nu a prins foarte tare, putini fotbalisti alegindu-si asemenea numere excentrice. Viorel Moldovan si Bogdan Vintila, cu 99, sau Wobay si Karamian, cu 77, sint citeva astfel de exemple.

A crescut cu doi centimetri!

Se pare ca brazilianului ii prieste aerul de Romania, de vreme ce, in doar o zi, a cistigat doi centimetri in inaltime! Nu este o gluma. Daca pe site-ul oficial al lui Corinthians, fostul club al sud-americanului, se spune ca acesta are 1,56 metri, pagina oficiala a clubului din Ghencea anunta ieri, dupa vizita medicala, ca Elton are 1,58 metri si 53 de kilograme.

Lobby pentru Thereau

Desi a primit doua cartonase rosii in primele 21 de etape ale Ligii, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, spune ca francezul Stelei este un fotbalist disciplinat, care este, insa, provocat de adversari. "Am urmarit multe partide ale Stelei si pot spune ca Cyrill Thereau mi-a lasat impresia unui jucator disciplinat, care nu creaza probleme. Din pacate, el a fost provocat si nu s-a putut abtine, iar astfel de trucuri fac parte din joc", a declarat seful CCA.

"Nesu trebuia eliminat"

Arbitrul partidei FC Vaslui - Steaua, Sebastian Coltescu, a recunoscut ieri ca a gresit atunci cind l-a iertat pe jucatorul stelist Mihaita Nesu de primirea celui de-al doilea cartonas galben. "La prima faza nu merita al doilea galben, dar la cea din minutul 46 cred, totusi, ca se impunea acordarea celui de-al doilea cartonas. Din pacate, am fost neconcentrat, pentru ca ma pregateam sa fluier finalul reprizei", a spus arbitrul.

Lucian Dan va fi pedepsit

Centralul meciului Steaua - UTA, Lucian Dan, risca sa fie sanctionat aspru de catre Comisia Centrala a Arbitrilor, ca urmare a prestatiei slabe din aceasta partida. Fluierasului i se imputa, in primul rind, ca nu i-a acordat cartonas rosu direct lui Radoi, dupa intrarea dura asupra brazilianului Thiago, Dan acordindu-i stelistului doar al doilea galben.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.