Elton, noul brazilian al Stelei, a sosit ieri in Romania insotit de impresarii sai si a fost asteptat la aeroport de managerul general Mihai Stoica. Mijlocasul ofensiv ce masoara doar 1,56 metri i-a dat emotii lui Meme, intirziind destul de mult din cauza formalitatilor vamale. Retinut in declaratii, fotbalistul a plecat de la aeroport direct la resedinta lui Gigi Becali din Pipera.

Imbulzeala mare, ieri, la terminalul "Sosiri" al aeroportului Henri Coanda. Ziaris ti, fotografi, cameramani, suporteri ros-albastri, simpli curiosi, cu totii asteptau marea sosire a micutului brazilian. Inaintea lui Elton a venit antrenorul nationalei de handbal feminin a Romaniei, Gheorghe Tadici, dar doar putini ziaristi au fost cu adevarat interesati de declaratiile tehnicianului.

Cu totii ardeau de nerabdare sa vada in carne si oase un fotbalist de 1,56 metri, dar Elton se lasa asteptat. Vizibil emotionat, Mihai Stoica le-a cerut ziaristilor sa nu puna decit o intrebare, deoarece "nu este inca jucatorul Stelei, pentru ca nu a trecut vizita medicala". Dupa 50 de minute de asteptare, la ora 14:50, brazilianul a pasit pe pamint romanesc, moment in care zeci de blitz-uri au erupt in directia sa.

Imbracat casual, cu pantofi sport de culoare rosie, blugi, tricou si sapca, Elton a zimbit fortat la vederea ziaristilor, s-a salutat cu managerul din Ghencea, impreuna incerci nd sa-si croiasca drum printre jurnalisti. "Am multe lucruri in comun cu Steaua, m-am nascut in acelasi an in care acest club a cistigat Cupa Campionilor Europeni", a fost singura declaratie a fotbalistului, inainte de a urca in masina de teren a oficialului stelist.

Stoica la volan, Elton in dreapta si impresarii brazilieni in spate. Aceasta a fost distributia in care autovehiculul de culoare neagra a parasit in tromba parcarea aeroportului. Destinatia? Vila lui Gigi Becali, acolo unde seful din Ghencea il astepta pe cel in care isi pune atit de multe sperante ca va redresa corabia ros-albastra.

Oli, fara scuze

Odata cu transferul lui Elton in Ghencea, tehnicianul Stelei, Cosmin Olaroiu, nu prea mai poate imputa oficialilor stelisti lipsa unor jucatori care sa-i asigure un lot capabil sa se lupte pentru locul doi din campionat. Lui Oli i s-au adus cam toti fotbalistii pe care i-a dorit, incepind cu Carlos si continuind cu Ovidiu Petre, Gigel Coman sau Stelian Stancu.

Apoi, inainte de dubla cu Sevilla, Olaroiu i-a mai primit drept intariri pe Marius Croitoru si pe Andrey, cel venit sa-l suplineasca pe portughezul Carlos. Acum, cind transferul lui Elton s-a oficializat, despre care tehnicianul declarase ca si-l doreste foarte tare, Oli nu se mai poate plinge de lipsa jucatorilor pe care i-a solicitat.

INEDIT. Prezentare in stil european

Daca vizita medicala programata astazi, la ora 8:00, va fi fost trecuta cu succes de catre Elton, pentru ca se stie de tendinita care l-a oprit sa joace in ultimele trei etape pentru Corinthians, brazilianul va semna actele de transfer si va fi prezentat miine ca si jucator al Stelei in cadrul unei conferinte de presa. Noutatea pe care a promis-o Mihai Stoica vine din faptul ca Elton va merge si pe terenul central al complexului din Ghencea, acolo unde, imbracat in echipamentul oficial al ros-albastrilor, va executa citeva jonglerii cu mingea, lucru des intilnit la prezentarea noilor jucatori la cluburile importante ale Europei.

A venit dupa piloti

Elton s-a lasat asteptat peste 50 de minute, la sosirea din Brazilia, din cauza faptului ca este cetatean extracomunitar si a trebuit sa se supuna unui control al actelor mult mai riguros. Din cauza acestui fapt, pina si pilotii aeronavei Tarom, din directia Paris, au iesit pe portile terminalului "Sosiri" al aeroportului Henri Coanda inaintea fotbalistului brazilian.

Meme, certat de un fan

La aeroport, Mihai Stoica a fost abordat de un fan al ros-albastrilor, care s-a aratat nemultumit de noul transfer al Stelei. "Aduceti si voi unsprezece fotbalisti ca lumea. Cu piticoti ca asta n-o sa faceti nici o brinza!". Iritat de vehementa suporterului, managerul stelist a replicat nervos: "Vezi-ti de treaba ta!".

Gigi Becali a pierdut

Dupa ce, pe 28 septembrie 2004, Gigi Becali depusese, la OSIM, o cerere pentru a deveni unicul posesor al marcii "Becali", ieri, la Tribunalul din Bucuresti, s-a hotarit ca patronul Stelei sa nu aiba dreptul de a inregistra vreo afacere cu acest nume. Giovani si Victor Becali, care au firmele "Becali Sports" si "Becali & Popescu", atacasera cererea lui Gigi, iar justitia le-a dat cistig de cauza.

Mirel i-a spart dintii

Intrat pe teren in minutul 71 al partidei cu Steaua, vasluianul Buhaescu n-a zabovit pe teren decit pina in minutul 89. Atunci, la un duel pentru balon, elevul lui Viorel Hizo s-a lovit cu Radoi. Cel sifonat a fost Buhaescu, el avind nu mai putin de patru dinti sparti in urma ciocnirii.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.