Adrian Mutu a facut o partida buna impotriva lui Torino (5-1), pasind decisiv la unul dintre golurile Fiorentinei, dar a ratat un penalty in minutele de final. Prim-planul a fost luat de Luca Toni, autorul unei duble prin care se apropie la o singura reusita de Francesco Totti, liderul marcatorilor din Serie A. Cei doi au marcat 27 dintre cele 44 de goluri ale Fiorentinei in acest campionat.

Debutul partidei i-a apartinut lui Mutu, mult mai periculos decit colegul sau din atacul formatiei viola. Romanul ar fi putut deschide scorul inca din minutul trei, dar lovitura sa de cap, dupa o pasa a lui Toni, a fost parata cu emotii de Abbiati, portarul lui Torino, care s-a opus cu succes, in aceeasi faza, si la sutul lui Montolivo. Doua minute mai tirziu, acelasi Abbiati a parat o noua executie a lui Mutu.

Recitalul decarului gazdelor continua, si romGolgeterul editiei trecute realizeaza dopietta in minutul 34, in urma unui corner acordat dupa o lovitura libera executata de Mutu. Fiorentina continua forcingul dupa pauza si-si mareste avantajul in minutul 52, prin autogolul lui Franceschini, care-l invinge pe Abbiati incercind sa degajeze. Mutu cauta cu incapatinare sa-si treaca numele pe lista marcatorilor, dar portarul oaspetilor face minuni si scoate incredibil lovitura de cap a romanului (59).

Daca nu poate inscrie, Mutu ofera pase de gol coechipierilor, si Gamberini face 4-1 dupa un assist al acestuia (74). Tot fundas ul central al gazdelor va stabili si scorul final cu sapte minute inainte de final, iar Mutu rateaza un penalty in minutul 86, nereu- sind sa-l invinga pe Abbiati nici de la punctul cu var.

Lobby pentru Matuzalem

Mircea Lucescu, antrenorul lui Sahtior Donetk, considera ca jucatorul minerilor, Matuzalem, merita convocat la nationala Braziliei. "Matuzalem este cel mai bun fotbalist al formatiei mele. A fost declarat cel mai bun stranier din Ucraina, dar selectionerul Dunga nu-i acorda nici o sansa", a declarat tehnicianul romAjax pierde teren

Heerenveen a realizat surpriza etapei, invingind cu 1-0 chiar pe terenul lui Ajax. Singurul gol al meciului a fost marcat de suedezul Lasse Nilsson in minutul 18. George Ogararu a inceput partida pe banca de rezerve, fiind trimis pe teren in minutul 46, in locul lui Stam. Nicolae Mitea a fost rezerva la echipa antrenata de Henk ten Cate. In urma acestui rezultat, Ajax a cazut pe locul patru in campionat, fiind depasita de Twente si AZ Alkmaar.

Cu gindul la Lyon

AS Roma nu a reusit sa obtina decit un punct pe terenul lui Ascoli, lanterna rosie in Serie A. De altfel, formatia lui Vali Nastase, integralist simbata, este un fel de sperietoare de romani, care au trebuit sa accepte remiza (2-2) si in partida tur. Ascoli a deschis scorul prin Soncin (31), oaspetii egalind pe final prin suedezul Wilhelmsson (85).

Cristi Chivu, care a jucat toate cele nouazeci de minute, a incercat sa explice rezultatul mai putin scontat prin faptul ca giallorossii sint cu gindul la returul cu Lyon din optimile Ligii Campionilor, programat miine. "Din punctul meu de vedere, cu Ascoli am pierdut doua puncte importante, dar speram sa depasim criza din ultimele etape si sa mergem increzatori la Lyon, unde ne asteapta o partida extrem de importanta", a declarat capitanul nationalei in Il Romanista.

Chivu considera ca a depasit problemele cauzate de accidentarea de la sfirsitul lunii ianuarie. "Sint bine, revin la cea mai buna forma fizica", a spus fundasul lui AS Roma.

APRECIERI. "Impecabil dupa pauza"

Agentia Datasport i-a acordat nota 6 lui Chivu pentru prestatia din meciul cu Ascoli. "Din cauza unei devieri a pierdut duelul cu Soncin la golul gazdelor, dar a jucat impecabil in repriza a doua", au scris jurnalistii italieni despre capitanul tricolorilor, care a primit si un cartonas galben in minutul 26.

ASCOLI. Nastase, fara greseala

Fundasul central al lui Ascoli a primit nota 6,5 pentru evolutia din meciul cu AS Roma. "Evolutie fara greseli pentru fostul fundas al Bolognei, atent si precis", l-a caracterizat agentia Datasport. Vali Nastase a primit un cartonas galben in minutul 60 pentru ca a protestat la o decizie a arbitrului.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.