Rapid ii acuza pe cei de la Craiova ca au inventat incidentul dintre Ganea si Baird pentru a distrage atentia de la intilnirea secreta dintre Adrian Mititelu si Meme Stoica.

Giulestenii acuza Steaua de stimularea financiara a adversarilor. Constantin Zotta spune ca gestul Stelei de a oferi bani echipelor adverse visiniilor prevesteste repetarea jocurilor de culise din sezonul precedent.
Daca la capitolul spectacol meciul dintre Universitatea si Rapid a lasat de dorit, partida de simbata seara a compensat din plin prin acuzatiile si atacurile dintre cele doua grupari.

Tensiunile au aparut inca din timpul partidei, cind tehnicianul oltenilor a fost trimis in tribune de centralul Vasile Bratu, iar la final, dupa obisnuitele acuzatii ale lui Adrian Mititelu la adresa arbitrajului, australianul Baird a dezva luit ca, la pauza, a fost scuipat de Ianis Zicu, dupa care Ganea l-ar fi lovit cu capul in gura pe holul de la vestiare.

"Delegatul Craiovei a venit la mine si mi-a spus ca Ganea l-ar fi lovit pe unul dintre jucatorii Craiovei, iar eu am consemnat aceasta relatare in raportul de joc, insa nu am vazut presupusul incident", a declarat observatorul inti lnirii, Romica Pascu. Replica oficialilor giulesteni vizavi de aceste acuzatii nu a intirziat sa apara: "Ganea nu s-a atins de nici unul dintre craioveni. Sint niste aberatii, niste oltenisme menite sa distraga atentia de la lucrurile cu adevarat grave care s-au petrecut inainte de acest meci. De ce nu vorbesc cei de la Craiova despre intilnirea dintre Mititelu si managerul Stelei, Mihai Stoica?

Mircea Sandu a atras atentia ca stimularile financiare ale altor echipe sint neregulamentare, asa ca asteptam ca Liga sa se sesizeze si sa ia masuri. Altfel, riscam sa se repete lucrurile necurate din sezonul precedent, cind stie toata lumea ce s-a intimplat, iar domnul Porumboiu a recunoscut", a declarat directorul general al Rapidului, Constantin Zotta.

In sprijinul acestor acuzatii vine prima extrem de consistenta, 20.000 de euro, pe care patronul Mititelu le-a anuntat-o jucatorilor olteni la sfirsitul jocului.

VARIANTA. Ce spun martorii oculari

Unul dintre martorii oculari ai incidentului produs pe holul de la vestiare in pauza partidei Craiova - Rapid, a declarat ca totul a pornit de la jucatorul feroviarilor, Zicu. Conform martorului, giulesteanul l-a injurat pe australianul Baird, acesta scuipindu-l pe Ianis. Aflat in apropiere, Ionel Ganea i-a luat apararea lui Zicu, lovindu-l cu capul in gura pe jucatorul Stiintei.

MICHAEL BAIRD: "Ganea si Zicu au venit la mine pe holul de la vestiare, m-au scuipat, iar apoi Ganea m-a lovit cu capul in gura. Au fost acolo mai multi martori care au vazut incidentul si toata lumea a fost surprinsa, pentru ca nu se astepta la asa ceva. Ganea e un om puternic, dar nu trebuia sa faca acest lucru."

DUMITRU DRAGOMIR:" Baird l-a injurat pe Ganea in engleza, iar Ganea l-a pocnit romaneste. Asta e!"

POSIBILITATE. Se intorc Griffiths si Burdujan?

Negocierile pentru trecerea atacantilor Ryan Griffiths si Lucian Burdujan in campionatul chinez au intrat in impas. Constantin Zotta a declarat ca cei doi jucatori s-ar putea intoarce la Rapid: "Miine (n.r. - azi) vom sti daca vor fi imprumutati pe un an, ori se vor intoarce".

ATITUDINE. Razvan, nemultumit

Razvan Lucescu a declarat la finalul partidei ca elevii sai ar fi meritat cele trei puncte: "Dupa cum a aratat prima repriza, trebuia sa cistigam. Apoi, am scazut ritmul. Am fost singura echipa pusa sa joace trei meciuri in sapte zile. Nu acuz, doar consemnez".

Si-au adus copii de mingi

Oltenii, care au fost in postura de gazda, au adus copii de mingi de la Craiova. Acestia au intirziat de mai multe ori returnarea baloanelor in teren la fazele de atac ale Rapidului. Pe final, enervat de comportamentul juniorilor olteni, Romeo Stancu a mers glont la unul dintre copiii de mingi, apostrofindu-l.

CONSTANTIN ZOTTA:" Tensiunile create de conducerea Craiovei i-au infierbintat si pe suporterii olteni, iar la pauza, in drum spre vestiare, am reusit sa ne ferim cu greu de obiectele aruncate din tribune."

ADRIAN MITITELU:" Arbitrajul ne-a macelarit, iar presedintele CCA nu e decit o marioneta. Cei de la Rapid au intrat si ei in sistemul furaciunilor."

I-au pupat mina!

Finalul meciului de simbata seara a consemnat un moment inedit. Atunci cind s-a dus sa salute galeria, Jiulius Wobay a ramas impresionat de gestul unui fan oltean, care i-a sarutat mina.

INTERVIU. "Pe drumul cel bun"

Sport Total: V-ati specializat in 0-0?

Stefan Stoica: Noi am plecat de la ideea sa nu pierdem. Pentru a fi iarasi o echipa puternica, trebuie sa facem pasii treptat. Sintem pe drumul cel bun.

Ce s-a intimplat la eliminare?

Nu-mi explic cum s-a ajuns sa fiu trimis in tribune. Eu nu i-am adresat cuvinte urite arbitrului.

Cum apreciati prestatia lui Bornescu?

A fost senzational si ii doresc s-o tina tot asa. Sa munceasca la fel, si rezultatele vor veni.

Sinteti suparat pe Ganea?

Nu mai vreau sa mai comentez. Oricum, de la jucatorii care au evoluat in strainatate ma astept sa vina cu alta mentalitate.

Domnul Mititelu a anuntat ca va remunera egalul cu Rapid ca pe o victorie. Primele au fost achitate imediat dupa meci?

Nu, pentru ca la noi, fata de alte echipe, exista un sistem mai modern, capitalist. Baietii isi primesc primele lunea, prin transfer bancar. (Ride)

Urmeaza partida cu Dinamo...

Putem sa invingem. Vrem sa dovedim ca sintem din nou o forta, ca pe vremuri.

COMENTARIU. Oltenia, eterna 0-0

In asteptarea buldozerelor lui Videanu, batrinul National si-a mai aprins nocturna pentru un ultim derby. Craiova - Rapid, in aceasta ordine, dar intr-un decor ciudat. Un ecou suparator plecat din fruntea zecilor de mii de scaune goale a macinat timpul. In iarba, acelasi lucru. Primele 15 minute se topesc inutil la mijlocul terenului. Ganea trezeste la viata simturile oltenilor, insa finalizarea nu a lasat decit loc de oftat. Acelasi gest, la ratarea lui Lazar.

Pace inca un sfert de ora, si Ganea revine. De data asta mult mai hotarit, cu o ghiulea care sare in lateral din Bornescu. Fane Stoica nu este de acord cu atmosfera, iar dupa ce ii sufla in ceafa asistentului Nica, este trimis in tribuna. Nu urca trei trepte ca trebuie sa se intoarca la vestiare. In repriza secunda, aceeasi poveste.

Oltenii incearca si ei, dar mult prea fad. Wobay e spectaculos, dar eficienta lui se exprima, cel mult, in vreun corner. Buga, Dica si Moldovan sint trimisi pentru a sparge un 0-0 ce pare vesnic in C.V.-ul lui Fane Stoica. Fara succes. Sigiliul ramine lipit de plasa lui Bornescu. Nici foarfeca lui Zicu nu scoate mai mult decit un ropot de aplauze. Se termina. Oltenii se bucura, rapidistii blesteama. Stadionul, ratarile, scorul de 0-0.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.