La capatul unui joc in care Steaua a impresionat doar prin efort si daruire, antrenorul ros-albastrilor, Cosmin Olaroiu, a pus din nou rezultatul pe seama deciziei arbitrului Coltescu din minutul noua, cind l-a eliminat pe Thereau.

Oli pare ca nu se teme pentru postul sau. Tehnicianul echipei din Ghencea a raspuns ironic la intrebarea unui ziarist legata de posibila sa demitere de catre Gigi Becali.
Oli a venit la conferinta de presa de dupa partida de la Vaslui precum o vulpe haituita indelung de dulai. Dupa eliminarea lui Radoi de la Oradea, cu UTA, dupa partida ce a consumat nervi precum americanii gloante, cea cu Otelul, acum a venit rindul Vasluiului. Unde Steaua a avut din nou un fotbalist iesit, ca urmare a unui cartonas rosu, Thereau.

"N-am prea multe de spus despre acest meci, decit pina in minutul zece. O decizie foarte importanta a arbitrului de rezerva, care a vazut mai bine decit toata lumea. Noi am controlat jocul, chiar daca am jucat in zece oameni, ne-am creat situatii de a marca, dar, din pacate, nu le-am fructificat".

O intrebare a unui ziarist de la o publicatie locala are darul de a-l irita pe Oli. "Cum comentati decizia lui Gigi Becali, cel care a spus ca dumneavoastra si Mihai Stoica veti fi inlocuiti?". Imperturbabil, antrenorul Stelei comenteaza sec: "Eu cred ca e o decizie buna". Raspunsul surprinde, insa discut ia se muta din nou spre joc. Siguranta lui Oli ramine, si ea pare a veni din faptul ca tehnicianul stelist a facut in Ghencea exact ce a facut si la National, adica a adus bani de acasa atunci cind Gigi Becali nu avea cash pentru a plati salariile si primele jucatorilor.

Genul acesta de atasament l-a convins pe patronul Stelei ca Oli merita sa ramina in continuare la echipa. In afara de asta, suma care s-a adunat este si ea una destul de consistenta, Gigi Becali trebuind sa-i achite antrenorului toti banii inainte de a-l demite. Cistigatorii, prin vocea antrenorului Viorel Hizo, si-au exprimat bucuria de a fi invins Steaua.

"Aveam mare incredere inainte de acest meci, pentru ca Steaua n-a mai cistigat de sase meciuri in campionat. Avea cinci egaluri, o infringere si doar doua goluri marcate. De asemenea, venea dupa meciul cu Sevilla, dupa UTA si dupa ce jucase prelungiri cu Otelul, si toate acestea lasa urme. Puteam si pierde, am avut sansa, mai ales la ultima faza, cind ne-a salvat Haisan", a spus Dulaul.

COSMIN OLAROIU: "Am jucat 120 de minute joi, cu Otelul, in zece la Oradea, si tot in zece acum, pentru 80 de minute. Poate ar trebui sa bagam unul mai putin de fiecare data, ca sa fim siguri ca nu ne mai elimina fotbalistii."

Record negativ

In sezonul competitional ce a trecut, Steaua era declarata echipa Fair-Play. Adica, era formatia cu cele mai putine cartonase galbene si rosii primite de-a lungul campionatului pe care, de altfel, l-a si cistigat. Acum, pina in etapa a 21-a, cind Thereau a fost eliminat, bilantul ros-albastrilor este unul tragic. Fotbalistii din Ghencea au incasat nu mai putin de 50 de cartonase galbene si noua rosii, ei conducind intr-un clasament al indisciplinei.

Tensiunea care s-a acumulat in Ghencea este una care nu naste performanta, ci doar nervi, si ea este intretinuta mai ales de oficialii acestei echipei. Nici arbitrii nu sint straini de cele noua eliminari, de multe ori, prestatiile lor aducind nervi in tabara ros-albastrilor.

"M-am implicat si s-a vazut"

Cinci luni de cind Steaua n-a mai inscris in deplasare. Sase meciuri fara victorie in campionat. Si totusi, bilantul dezastruos al echipei campioane nu pare sa-l ingrijoreze pe patronul Stelei, Gigi Becali. "M-am implicat in jocul formatiei si s-a vazut. Am jucat foarte bine, Vasluiul a avut un singur sut si din ala a dat gol". Un amanunt deloc de neglijat este faptul ca Steaua n-a reusit sa cistige, cu toata tactica stralucitoare a latifundiarului din Pipera.

Desi jocul Stelei n-a convins deloc, unul dintre motive fiind si oboseala acumulata in Cupa Romaniei, Gigi Becali a mai pus o data toata vina in circa arbitrilor. "Cum sa cistigi cind evoluezi cu un om in minus de la inceput? Pe Coltescu il stiam om corect, dar s-a luat dupa tusier, care i-a zis ca a fost fault la Thereau, exact ca in meciul cu Dinamo. Oricum, nu pierdem locul doi", i-a asigurat patronul pe fanii stelistilor.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.