Moldovenii, care au avut 80 de minute un om in plus, au lovit decisiv cu 11 minute inainte de final, cind Neagu l-a invins pe Andrey din patru metri. Olaroiu a fortat victoria pe final, dar nu i-a iesit, Steaua rulind in gol, ca de fiecare data in acest an.

Steaua mergea la Vaslui dupa epopeea de la Constant a, acolo unde a marcat trei goluri, a primit alte trei, l-a facut erou pe Andrey si i-a salvat capul lui Oli. Terenul ce le-a trezit stelistilor amintiri frumoase, dupa ce anul trecut au cucerit aici cel de-al 23-lea titlu, s-a dovedit un adevarat cosmar de acesta data. Olaroiu s-a conformat cerintelor patronatului si Radoi a jucat fundas, din cauza absentei lui Ghionea, in timp ce Bostina, cel care a schimbat fata meciului din Cupa, a inceput din primul minut.

Oaspetii incep mai bine si ii inghesuie pe vasluieni in propria jumatate, fara insa a fi periculos i pentru poarta lui Haisan. Si vine minutul 10. Sub umbra elicopterului lui Gigi Becali, care se pregatea sa aterizeze in patria lui Porumboiu, Thereau ii face botezul tinarului Andronic in prima divizie. Atacantul ii aplica juniorului o flegma cu aroma frantuzeasca si il lasa din nou la greu pe Oli, asa cum o facuse si in meciul cu Dinamo.

Dar moldovenii se sperie ca ar putea face un rezultat bun cu o echipa venita din Champions League si nu profita de avantajul omului in plus. Mai mult, tot bucurestenii sint mai periculosi prin Nicolita (35), care il depaseste pe Haisan, dar Panait, fostul stelist, salveaza de pe linia portii. Bostina prinde un vole de zile mari, dar balonul trece milimetric peste transversala. Oli si Hizo fierb pe margine.

Porumboiu si Becali, la oficiala. Doar suporterii maninca impasibili seminte in tribune, pentru ca pe teren nu se intimpla mare lucru. Si totusi, cine are superioritate? Nu se stie. Steaua continua se paseze, dar nu trage nici un sut pe poarta. Pina in minutul 71, cind Paraschiv este aproape de 1-0, la o eroare a lui Andronic, dar Haisan il salveaza pe pusti. Se lasa seara in Vaslui si ai senzatia ca, daca s-ar mai juca doua zile, scorul ar fi la fel de alb.

Oli vede asta, si pluseaza cu doua virfuri, cu Iacob in locul lui Paraschiv, dar degeaba. Pentru ca cei care inscriu sint vasluienii. Neagu, intrat dupa pauza in locul lui Bukvic, da Stelei lovitura de gratie in minutul 79. Umbra lui Hagi bintuie prin Ghencea.

Lovin, in primul "11"

Dupa ce a ratat transferul la Amkar Perm, Florin Lovin nu a traversat o perioada prea buna la formatia din Ghencea. Totusi, pentru partida de ieri, cu Vaslui, Oli l-a titularizat pe cel care nu aparuse nici un minut, in 2007, in tricoul ros-albastru. Chiar daca nu a stralucit, "Ata" a facut un joc bun, demonstrind ca merita sa joace in continuare in Ghencea.

Titular la 18 ani

Dorin Andronic, fundasul celor de la Vaslui, a facut parte dintre titularii pe care Viorel Hizo a hotarit sa-i trimita pe teren la meciul cu Steaua. Provenit de la Cetate Suceava, fundasul central in virsta de doar 18 ani e deja unul dintre oamenii de baza ai lotului national under-20, iar calitatile sale au atras atentia citorva cluburi bucurestene, chiar si ros-albastrii fiind interesati de serviciile sale.

Ramasi pe dinafara

Circa 1.000 de fani vasluieni au ramas la portile arenei din orasul moldav, asta desi aveau bilete de acces la partida de ieri. Se pare ca organizatorii au pus in vinzare mai multe tichete decit locurile din stadion, multi oameni luind loc pe treptele din tribunele terenului din Vaslui. Atmosfera a fost una incendiara, suporterii echipei-gazda dorind ca formatia lor sa-si ia revansa dupa infringerea de anul trecut.

Bostina, ca Van Bommel

In minutul 60 al partidei de la Vaslui, Gabi Bostina a facut un gest necugetat catre suporterii echipei-gazda, aratindu-le acestora degetul mijlociu. Fluierat indelung de sustinatorii vasluieni, mijlocasul stelist a rabufnit, afisind un gest asemanator celui facut de olandezul Van Bommel, din partida Barcelona - Bayern Mnchen, contind pentru optimile Ligii Campionilor.