Iacov a depus ieri o sesizare in care ii acuza pe Sandu, Dragomir si Turculeanu de abuz in serviciu si de trafic de influenta

Presedintele CA al lui FC National a inaintat Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - pe adresa Procurorului General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi - o sesizare prin care aduce la cunostinta o serie de fapte ale unor oficiali ai FRF, care ar fi lezat interesele clubului din Cotroceni si care ar fi provocat pagube patrimoniale. Mircea Sandu - presedintele FRF, Dumitru Dragomir - presedintele LPF si Ion Turculeanu - presedintele CAF sunt reclamati pentru abuz in serviciu si trafic de influenta, existand "indicii temeinice privind fapte de natura penala ale acestor persoane".

Iacov (foto) isi motiveaza sesizarea pe "modul abuziv in care functionarii mentionati s-au implicat in solutionarea litigiilor in legatura cu activitatea fotbalistica a clubului pe care il reprezinta, incalcand astfel Statutul FRF. Principala ilegalitate reclamata o reprezinta modul in care a fost solutionat cazul Srjoh-Abiodun vs. FC National, in care cei doi jucatori au fost declarati liberi de contract desi exista o decizie definitiva, irevocabila si executorie a CAF in urma careia clubul din Cotroceni a avut castig de cauza.

Referitor la litigiul dintre jucatorii Wayne John Srhoj si Abiodun Agunbiade, pe de o parte, si FC National, pe de alta parte, Iacov sustine ca s-au incalcat flagrant regulamentele si statutul FRF. In iulie 2006, Srhoj (cetatean australian) si Abiodun (cetatean nigerian) au solicitat CSJ sa devina jucatori liberi de contract. CSJ si Comisia de Apel au admis cererile, pronuntand hotarari in favoarea jucatorilor. Drept urmare, FC National a declarat recurs la CAF. Solutionand recursurile, CAF a admis exceptia nelegalei componente a instantei de fond, invocata de club, a casat deciziile CSJ si ale Comisiei de Apel si a trimis cauzele spre rejudecare la instanta de fond.

Diferendul a parcurs din nou cele trei grade de jurisdictie, fiind solutionat prin Deciziile CAF nr. 15 si 16/02.11.2006, sentinte definitive, irevocabile si executorii in conditiile Statutului FRF, in favoarea lui FC National. Iacov spune ca hotararile CAF au declansat din partea oficialilor FRF o serie de actiuni care s-au aflat in afara cadrului legal, statutar si regulamentar.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.