Imprumutat de Sahtior la Metalist Harkov, pentru sase luni, Flavius Stoican e incintat ca se afla aproape de forma maxima. El si-a propus sa joace cit mai bine, pentru a-l impresiona pe Victor Piturca, de la care vrea sa primeasca in viitor o telegrama de convocare. Stoican spune ca isi doreste sa imbrace tricoul nationalei, dar numai pe merit.

Sport Total: Cum te simti la Metalist?

Flavius Stoican: Sint refacut complet si am jucat deja intr-un amical la noua mea echipa. Problema mea este ca simt ca nu evoluez, inca, la capacitate maxima. Dar sint foarte aproape. Nu mai am absolut nici o durere, dar parca mi-e putin frica. Trebuie sa ma obisnuiesc cu jocul.

Cum te-au primit colegii si antrenorul?

Absolut senzational. Nici nu ma asteptam sa fie atit de bine. Antrenorul este un om extraordinar si m-a incurajat de cind am venit aici. Stia ce probleme am avut. Mi-a spus ca trebuie sa am incredere in mine, pentru ca, incet-incet, lucrurile vor intra in normal.

Ce ti-ai propus sa realizezi in cele sase luni de imprumut?

In primul rind, trebuie sa joc. Am mai spus ca, atunci cind merg la o echipa, cel mai mult vreau sa-mi cistig locul printre titulari si sa inscriu. Imi doresc mult sa dau goluri.

La echipa nationala te gindesti?

Tot timpul. De fapt, acesta este si scopul pentru care ma straduiesc sa revin la capacitate maxima. Vreau sa dovedesc ca ghinioanele au trecut si ca pot sa fac performanta. La echipa nationala nu poti sa fii chemat decit daca esti la un nivel foarte ridicat.

Cit crezi ca va trece pina cind vei fi convocat?

Cred ca va trece un timp, pina cind voi reusi sa ma fac remarcat. Sper sa prind si eu meciuri oficiale in aceasta campanie, dar numai daca voi merita. Stiti ce imi doresc cel mai mult? As vrea sa primesc telefonul acela magic, in care sa mi se comunice ca trebuie sa vin la nationala. As fi cel mai fericit. Deocamdata, insa, nu pot sa am pretentii, pentru ca inca nu am jocuri in picioare.

Conditii de top

Flavius Stoican a fost impresionat de conditiile pe care le-a gasit la Metalist Harkov. Fotbalistul spune ca noua sa echipa nu dispune de facilitatile clubului din Donetk, dar ca Metalist ofera toate conditiile propice performantei: "Mi-au dat deja un apartament, unde ma voi muta, chiar in aceste zile, cu familia. Singurul lucru cu care nu m-am obisnuit este orasul, unul mult mai mare decit Donetk".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.