Dupa ce in etapa de deschidere a sezonului (prolog), programata la Plaiul Foii, in apropiere de Zarnesti, a triumfat Romeo Dunca (finalist al editiei 2006 a Raliului Dakar), Marcel Butuza (abandon la editia 2007) este hotarat sa-si ia revansa in etapa programata in statiunea sibiana Paltinis. "Sunt pregatit sa castig aici, cu toate ca traseul este mult mai greu decat la prima etapa" - ne-a spus Marcel Butuza, alergator in Campionatul National de Motocros si proprietar al circuitului de la Zarnesti.

"Sunt multe necunoscute, nu stiu care este starea traseului si a zapezii, dar voi face tot posibilul sa cistig etapa asta. Romeo Dunca este lider in clasamentul general cu 25 de puncte, cu trei mai multe decat brasoveanul Marcel Butuza. Primul roman care a luat startul si a incheiat Raliul Dakar pleaca, in cursa "Red Bull 1000 Trails" cu un usor avantaj, el fiind si castigatorul etapei de anul trecut, programata tot in statiunea Paltinis.

Concurentii vor parcurge in premiera si un traseu de 20 de minute de noapte, pe partia "Comanda", prima partie de schi din statiunea Paltinis, aflata la aproximativ 25 de kilometri de Sibiu. Sambata si duminica, pilotii de la clasa "Profesionisti" au de parcurs peste 180 km, lungimea totala a traseului fiind de aproape 400 kilometri. Pentru pilotii de la clasa "Amatori", traseul are un grad de dificultate mai scazut, iar lungimea totala este de 280 kilometri. In premiera absoluta, la start se vor afla si 15 piloti din Austria, Polonia, Slovacia, Italia si Andora.