Partida dintre Betis Sevilla si FC Sevilla, contind pentru returul sferturilor de finala ale Cupei Spaniei, a fost suspendata miercuri seara, in minutul 58, la scorul de 1-0 pentru oaspeti, dupa ce tehnicianul Juande Ramos a fost lovit de un obiect aruncat din tribuna si si-a pierdut cunostinta. Dupa problemele din Italia, noi incidente submineaza imaginea sportului rege.

De doua saptamini, derby-ul local dintre FC Sevilla si Betis tine capul de afis in Spania. La ultima partida disputata intre cele doua echipe in campionat, tot pe stadionul Manuel Ruiz de Lopera, presedintele Sevillei, Jose Maria del Nido, a refuzat sa primeasca din partea gazdelor un cadou pentru aniversarea celor 100 de ani a gruparii verdiblanco.

Ofensat de refuzul lui Del Nido, Javier Paez, nepotul presedintelui lui Betis, l-a impins pe acesta, care era sa cada pe scari. Mai mult, oficialii lui Betis l-au declarat pe presedintele rivalei persona non grata, intentionind sa-i blocheze accesul pe stadionul lor la intilnirile viitoare.

Guvernul regional al Andaluziei a mediat acest conflict, in cele din urma permitind accesul lui Jose Maria del Nido pe arena lui Betis. In minutul 58, dupa ce oaspetii au preluat conducerea prin golul lui Kanoute, Juande Ramos, antrenorul lui FC Sevilla, a fost lovit in cap de o sticla de suc aruncata din tribune.

Juande Ramos si-a pierdut cunostinta, el fiind transportat pe o targa la vestiare. In timp ce jucatorii echipei oaspete si ceilalti membri ai bancii tehnice au decis sa se retraga la vestiare, componentii formatiei Betis au ramas inmarmuriti pe teren, asteptind decizia arbitrului. Acesta a suspendat partida, federatia spaniola urmind sa se intruneasca pentru a lua o decizie in ceea ce priveste rezultatul final.

Transportat la spital, Juande Ramos si-a revenit, dar va fi tinut sub supraveghere la o clinica pentru 24 de ore. La meci, a fost prezent si Mircea Lucescu, Sahtior urmind sa intilneasca pe FC Sevilla in optimile Cupei UEFA.

MASURI. Guvernul cere intransigenta

Ministrul sporturilor din Spania, Jaime Lissavetzky, a condamnat incidentele si a cerut federatiei sa ia masuri dure. "Este un incident rusinos. Vom convoca de urgenta Comisia Antiviolenta si vom cere federatiei sa trateze cu maximum de exigenta. Trebuie sa eliminam astfel de incidente, sau cele de genul celor petrecute in Italia", a declarat Jaime Lissavetzky.

PRECEDENT. Incidente si anul trecut in Cupa

Ultimul incident de aceasta factura a avut loc anul trecut, la sfertul de finala al Cupei Spaniei dintre Valencia si La Coruna. O moneda aruncata din tribuna l-a lovit pe unul dintre asistenti, si meciul a fost suspendat la pauza.

A doua repriza a fost jucata o saptamina mai tirziu, fara spectatori. In 2005, meciul Real Madrid - Real Sociedad a fost suspendat cind mai erau de jucat sase minute, din cauza unei amenintari cu bomba. Ultimele minute s-au disputat ulterior, madrilenii chiar reusind sa inscrie golul victoriei. Conform presei spaniole, Betis risca suspendarea terenului pentru 12 etape.

ZARAGOZA - BARCELONA 1-2. Revine Barca

Dupa ce a pierdut surprinzator pe teren propriu in tur, 0-1, Barcelona a reusit sa se impuna cu 2-1 pe Romareda, si se califica in dauna lui Real Zaragoza in semifinalele Cupei Spaniei. In minutul 25, catalanii erau deja calificati, datorita reusitelor lui Xavi si Iniesta.

Gazdele au sperat din nou dupa reusita lui Gerard Pique din minutul 71, insa nu au reusit egalarea. Zaragoza, care eliminase sezonul trecut formatia blaugrana, nu mai pierduse pe teren propriu in Cupa din 6 noiembrie 2002, cind a cedat cu 2-1 in fata lui Alaves.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.