Cu un joc mult schimbat in bine, Steaua a reusit sa invinga Otelul Galati in ultimul sfert de finala al Cupei Romaniei.

Desi au fost condusi cu 1-0 si 3-2, ros-albastrii au reusit sa intoarca rezultatul datorita unei mobilizari care a adus, pina la urma, calificarea in urma loviturilor de departajare. Mijlocasul ros-albastrilor a schimbat fata jocului cu doua executii sclipitoare.

Andrey, Nesu, Baciu, Saban si Iacob. Oli a aruncat cinci oameni noi pentru o calificare si pentru citeva zile de liniste. Cu un patron care vorbes te despre Hagi ca antrenor, jucatorii au vrut sa-l multumeasca pe tehnicianul lor si sa-l tintuiasca de banca de rezerve macar citeva etape.

Si Steaua chiar a aratat altfel in primul sfert de ora, ca un indragostit care se poarta ireprosabil de 1 martie, doar de complezenta. In minutul patru a tras din marginea careului Ovidiu Petre si a respins Vitca, portarul galatean scotind si "capul" lui Victoras Iacob. Angrenajul parea, in sfirsit, uns cum trebuie, atunci cind Szekely a scapat din trena lui Nesu si l-a pus in dificultate pe Andrey, dar brazilianul a aparat.

Dupa doar doua minute, acelasi Szekely a trimis un balon cu capul, retinut insa de Andrey, semn ca genunchiul tine si ca talent exista. Grigoras a adulmecat vulnerabilitatea lui Nesu si a indreptat tunurile spre flancul sting al Stelei. Slabit de lunile de inactivitate, zidul Nesu a mai avut o spartura, pe acolo strecurindu-se din nou Szekely, galateanul centrind pentru chinezul Kim la golul acestuia din urma.

Minutul 22 si Steaua se clatina din nou. Oli simte, si-l inlocuieste pe Nesu cu Gigel Coman. Coboara si Thereau mai mult la mijloc, incercind sa-l imite pe Dica. Galatiul seamana cu un cavaler de la turnir, atent la aparare, dar si cu gindul la a-si impunge adversarul letal. Oli mai schimba ceva la pauza, iese Cristocea, intra Bostina.

Steaua preseaza, fara un grad mare de periculozitate, ca o oala ce ameninta cu explozia, dar se impotmoleste mereu la ultimul grad. Dupa ratarea lui Ovidiu Petre, singur cu Vitca, a venit si firescul. Minutul 64 l-a adus, odata cu centrarea lui Bostina reluata cu capul de Banel Nicolita. Plasa galateana s-a miscat si, odata cu ea, s-a oprit din clatinat si scaunul lui Oli.

A venit si penalty-ul scos de Nicolita pe care l-a transformat Bostina. Si cind sotii isi sunau nevestele pentru a le spune ca vin cu martisoarele, Saban il tine in careu pe Labukas si Balaj fluiera alt unsprezece metri. Cernea se agita pe margine, ii face semne lui Andrey, dar brazilianul il ignora. Daniel Stan... 2-2.

Prelungirile vin implacabile, ghilotinind bucuria stelista. Inca doua goluri cad ratacite pe gazonul din Constant a. Boghiu aduce Galatiul in fruntea Stelei, dar Ovidiu Petre egaleaza cu un sut sec din 14 metri. La loviturile de departajare, stelistii au dovedit ca au singe rece si nu au ratat deloc, in timp ce Gado s-a pierdut in fata lui Andrey, care a parat si a dus Steaua in semifinale.

Semeghin, omul-problema

Pe toata durata reprizei secunde, Petre Grigoras l-a certat pe Dorin Semeghin. Practic, la fiecare faza mai periculoasa a Stelei, tehnicianul mai avea putin si intra in teren dupa el. Punctul culminant a fost atins la faza din care Nicolita a adus egalarea, Grig aratindu-i lui Semeghin ca-i ia gitul daca nu-i respecta cu strictete indicatiile. Cu toate acestea, galateanul l-a scapat pe Nicolita si a fost nevoit sa-l faulteze pe acesta in careu, arbitrul dictind penalty-ul egalizator.

Descatusare

La finalul partidei, cel mai fericit stelist a fost brazilianul Andrey, care s-a bucurat ca un copil, ala- turi de fanii care l-au incurajat inaintea fiecarei lovituri de departajare. "Am fost emotionat. Au existat si momente bune si rele, dar colegii m-au ajutat sa le depasesc cu bine", a spus goalkeeper- ul. El a vorbit si de posibilitatea sosirii compatriotului sau Elton la Steaua: "Am vorbit cu el si l-am sfatuit sa vina, pentru ca va avea doar de cistigat. Il cunosc. E un jucator foarte bun".

COSMIN OLAROIU: "Pentru noi nu era necesar sa cistigam, pentru ca patronul a declarat ca nu il intereseaza Cupa, dar nu insemna ca nu ne-am dorit sa invingem."

MIHAI STOICA:" A fost un meci cu o desfasurare palpitanta a scorului, dar n-am avut asa mari emotii, pentru ca nu s-a jucat calificarea in Liga la acest meci."

Scandari anti-Popescu" Suporterii stelisti prezenti la partida de la Constanta si-au aratat dezaprobarea in legatura cu posibilitatea ca Gica Popescu sa fie instalat presedinte al gruparii din Ghencea. Fanii ros-albastrilor au scandat pe toata durata partidei impotriva fostului jucator al Generatiei de Aur, manifestindu-si astfel sustinerea pentru actuala conducere a clubului."

NOUTATE. Nesu, Saban si Eugen Baciu, printre titulari
De asemenea, Victoras Iacob a fost pentru prima data titular in acest sezon, dupa ce jucase un sfert de ora in meciul retur de la Sevilla, din Cupa UEFA. Alti trei fotbalisti ros-albastri care au fost pentru prima data titulari in acest retur de campionat au fost Mihaita Nesu, Klemi Saban si Eugen Baciu. Daca primul a fost accidentat, el urmind un program de refacere la clinica din Bologna, ceilalti doi le-au luat locul lui Stelian Stancu, respectiv accidentatului Ghionea.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.