Steaua si HCM Constanta, echipele care dau cei mai multi jucatori primei reprezentative, se intilnesc astazi, de la ora 19:00, in Capitala.

Meciul ar putea decide soarta campionatului, tinind cont de faptul ca, in acest moment, dobrogenii ocupa primul loc, la trei puncte distanta de bucuresteni, care sint pe pozitia secunda. Partida din Sala Lucian Grigorescu va fi transmisa in direct de TV Sport .

Cele mai bune echipe romanesti ale momentului, HCM Constanta si Steaua, se confrunta astazi, de la ora 19:00, in Sala Lucian Grigorescu din Bucuresti, intr-un meci cu o miza enorma. Inaintea acestei partide, dobrogenii sint liderii Ligii Nationale, cu 33 de puncte, urmati in clasament chiar de formatia din Capitala, care este la trei lungimi in spatele adversarei sale.

Un eventual succes al militarilor ar reduce decalajul dintre cele doua cluburi la numai un punct de marii lor rivali, caz in care lupta pentru titlu s-ar purta, foarte probabil, pina in ultima etapa. In schimb, o remiza sau o victorie a campionilor en titre le-ar garanta acestora in proportie de 95% cistigarea celei de-a 49-a editii a campionatului, ducindu-i pe constanteni la patru, respectiv cinci puncte de Steaua.

Dincolo de miza enorma care domina acest meci, nu trebuie neglijate nici orgoliile celor doua echipe. Militarii au stabilit un veritabil record prin cele 27 de titluri nationale pe care le-au cucerit de-a lungul timpului, insa interesant este faptul ca nu au mai cistigat campionatul din sezonul 2000-2001.

Desi au o carte de vizita mai modesta, dobrogenii au atuul echipei care si-a adjudecat doua dintre ultimele trei editii ale Ligii Nationale. Nu trebuie omis nici faptul ca HCM Constanta si Steaua sint formatiile care dau cei mai multi jucatori echipei nationale. Spre exemplu, in ultimul meci oficial al tricolorilor, cistigat cu 41-31 in fata Letoniei, au evoluat patru dobrogeni (Rudi Stanescu, George Buricea, Laurentiu Toma si Marius Stavrositu) si trei stelisti (Marius Novanc, Alin Sania si Stefan Laufceac).

Altfel spus, sapte dintre cei 14 jucatori romani inscrisi pe foaia oficiala au provenit de la cele doua echipe. Chiar si in aceste conditii, rivalitatea sportiva dintre cei amintiti ramine de notorietate, iar in partida de astazi are toate sansele sa fie amplificata de miza.

Marinarii s-au impus in tur

Partida din turul Ligii Nationale dintre cele doua echipe s-a disputat in Sala Sporturilor din Constanta, iar dobrogenii s-au impus la limita, cu 27-26, la capatul unui meci extrem de spectaculos, cu multe rasturnari de situatie. Oficialii celor doua formatii s-au contrat, la finalul intilnirii, fiecare parte reclamind maniera de arbitraj a cuplului argesean format din Barbu si Nica. Totodata, la Constanta a fost ultimul derby in care pe banca tehnica a Stelei s-a aflat Vasile Stinga, inlocuit ulterior de Radu Voina.

Declaratii belicoase

Miza si orgoliile din jurul partidei de astazi si-a lasat deja amprenta si asupra jucatorilor. Stelistii au anticipat acest fapt imediat dupa victoria din meciul cu Dinamo Baumit (34-27), cind Viorel Mazilu le-a promis constantenilor ca vor avea soarta ros-albilor. In replica, Marius Stavrositu a tinut sa le reaminteasca militarilor ca HCM a cistigat de fiecare data in ultimul timp si ca titlul va ramine tot in orasul de pe litoral, indiferent de frustrarea bucurestenilor.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.