Impresionat de evolutia senzationala pe care Ianis Zicu a avut-o in meciul cu Poli Timisoara, in care a fost cel mai bun jucator de pe teren, George Copos va pleca in aceste zile la Milano, pentru a-l convinge pe patronul Interului, Massimo Moratti, sa-l cedeze pe Zicu in Giulesti. In acest moment, atacantul joaca linga Podul Grant doar sub forma de imprumut.

Daca la finalul meciului cu Mlada, exasperat de rata rile machedonului, George Copos declara ca "Dumnezeu si Zicu nu au vrut sa cistigam in aceasta seara". Intre timp, parerea patronului giulestean vizavi de jucatorul imprumutat de la Inter Milano s-a schimbat radical. Impresionat de evolutia senzationala a septarului albvisiniu in meciul cu Poli Timisoara, cind acesta a fost cel mai bun jucator de pe teren si a fost ridicat in slavi de Razvan Lucescu, boss-ul Rapidului a preluat initiativa.

"In zilele urmatoare voi pleca in Italia, la Milano, pentru a ma intilni cu Massimo Moratti, presedintele Interului. Voi incerca sa-l conving sa il cedeze pe Ianis Zicu definitiv la Rapid. Este un jucator de mare valoare pe care, atit eu, cit si Razvan, ni-l dorim foarte mult. O sa fac tot posibilul sa rezolv transferul sau", a declarat George Copos.

Se pare ca, in realizarea acestui demers, patronul albvis iniilor a fost serios influentat de antrenorul Razvan Lucescu, cel care i-a dat incredere lui Zicu atunci cind toata lumea il acuza pentru ratarile sale. "Zicu este un jucator de mare valoare, iar ratarile de pina acum au fost cauzate de faptul ca isi dorea prea mult sa dovedeasca ce poate", a declarat Lucescu junior dupa meciul cu Poli.

Altfel, patronul a mai spus ca in acest retur va fi mai aproape de echipa si ca nu va mai pune, in nici un fel, presiune: "V-am spus ca in acest retur veti vedea un alt Rapid, dar si un alt George Copos, si m-am tinut de cuvint. Le-am dublat contractele jucatorilor, si asta este o dovada a faptului ca sint alaturi de echipa si de antrenor. Contra Timisoarei am vazut o formatie determinata si unita, al carei joc m-a multumit in mod deosebit, iar meritul ii apartine lui Razvan Lucescu".

Intelegerea din vara

Ianis Zicu a fost convins in vara trecuta de Mircea Lucescu sa mearga in Giulesti, sub comanda lui Lucescu junior, in detrimentul celor de la Dinamo. Tehnicianul lui Sahtior se pare ca l-ar fi convins pe Zicu sa accepte propunerea Rapidului, promitindu-i acestuia ca, dupa un an sub Grant, in vara lui 2007, cind se va afla in ultimele sase luni cu Internazionale Milano, il va transfera la formatia sa. Acum, ramine de vazut reactia lui Zicu la propunerea lui George Copos de continuare a contractului in Giulesti. Apropiati ai jucatorului sustin ca acesta ar fi tentat sa-si gaseasca, totusi, un club din strainatate.

Razboinicul Zotta

Constantin Zotta a organizat ieri, la Pro Rapid, o conferinta de presa, pentru a raspunde la acuzele aduse cu o seara in urma, la mai multe televiziuni, de catre conducatorii celor doua rivale bucurestene. "Nu inteleg de ce se scandalizeaza domnul Borcea ca jucam cu Craiova pe Lia Manoliu, pentru ca si ei au evoluat tot acolo cu Pandurii. Vad ca ne ameninta ca o sa ne umileasca in campionat, dar Dinamo ne-a umilit deja prin rezultatele din dubla cu Benfica", au sunat replicile oficialului rapidist la adresa lui Dinamo.

De asemenea, Zotta i-a raspuns si lui Mihai Stoica, managerul general al Stelei, care a sugerat ca George Copos ar fi influentat pe linie politica arbitrajul din meciul Stelei cu UTA: "Nu noi sintem cei care am gresit la Oradea. Admitem ca Steaua a avut un gol valabil, anulat eronat, dar mai credem ca Paraschiv si Goian trebuiau eliminati. Steaua foloseste aceeasi strategie a declaratiilor de anul trecut, care a functionat, din pacate. De aceasta data vom raspunde, insa, la fel de agresiv atunci cind vom fi atacati. Cei de la Steaua vor sa-si mascheze insuccesele sportive si manageriale prin aceste acuze".

DAUNE. 150 de scaune rupte de rapidisti la Craiova
Clubul Rapid este bun de plata dupa partida Rapid - Poli Timisoara, disputata duminica pe stadionul Ion Oblemenco. Oficialii giulesteni au de achitat Universitatii contravaloarea a 150 de scaune, rupte de fanii rapidisti, care au vizionat partida de la tribuna a doua, au anuntat ieri oficialii gruparii craiovene.

REGRETELE LUI KARAMIAN. Dor de Rapid
Chiar daca partida de duminica nu a fost una de care sa isi aduca aminte cu placere, armeanul a fost totusi bucuros ca si-a reintilnit fostii colegi. Fotbalistul a recunoscut, de altfel, ca nu este ceva de ascuns in faptul ca ii lipseste prietenia celor din Giulesti. "Rapid ramine, cum am si spus la plecare, in sufletul meu pentru totdeauna. Imi este dor de baieti, de Razvan", a declarat acesta.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.