Intr-o partida electrizanta, Arsenal si Chelsea au oferit un spectacol pur englezesc, in finala Cupei Ligii, disputata la Cardiff, pe Millennium.

Partida a inceput furibund, intr-un ritm alert, iar Arsenal a surprins Chelsea dupa nici 15 minute de joc, cand pustiul Walcott a deschis scorul in minutul 12. Chelsea a reactionat in stilul tipic pentru Mourinho si a egalat la prima faza mai importanta, prin Didier Drogba, in minutul 20.

La o faza in careul lui Arsenal, in minutul 56, John Terry vine sa loveasca balonul cu capul, Diaby vrea sa respinga si intinde piciorul, care il loveste direct in fata pe capitanul albastrilor. Acesta devine inconstient si ramane nemiscat pe gazonul stadionului timp de 7 minute. In cele din urma, este scos pe targa (63) de personalul medical, iar jocul se reia.

Cu 6 minute, inainte de timpul regulamentar, Robben invaluie pe partea stanga, ajunge in preajma careului advers, centreaza in careul tunarilor, de unde acelasi Drogba se inalta dintr-un meleu de jucatori si trimite cu capul in plasa portii lui Almunia.

In cele 7 minute de preluingiri dictate de centralul intalnirii, cu nervii intinsi la maxim, Mikel si Toure incep o bataie crancena, care se soldeaza cu eliminarea celor doi africani, drumul vestiarelor fiind luat si de Adebayor.

Arsenal nu a reusit sa mai revina, iar Chelsea a castigat a 4-a Cupa a Ligii din istorie.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.