Mutu a deschis drumul Fiorentinei catre o noua victorie, 2-0 cu Empoli. Romanul a marcat al unsprezecelea gol in acest sezon si s-a apropiat la doar trei reusite de Totti, liderul golgeterilor din Serie A . Golul doi a fost marcat de Toni, care a ajuns la cota 13.

Cuplul Mutu - Toni continua sa-si faca datoria pentru echipa lui Cesare Prandelli. Cei doi au inscris mai mult de jumatate dintre golurile reusite de formatia viola in acest sezon, ieri trecindu-si impreuna numele pe lista marcatorilor.

Prima actiune periculoasa a decarului Fiorentinei impotriva lui Empoli a avut loc in minutul 17. Aflat fata in fata cu Raggi, Mutu a scapat prin dribiling de fundasul dreapta al oaspetilor, a patruns spre careu si a sutat foarte putin alaturi.

Romanul a incercat sa faca si pe dispecerul pentru coechipierii sai, dar centrarile sale in careu au ajuns rareori la destinatie. La jumatatea primei reprize, eforturile sale au dat roade. Mutu sa incapatinat sa ramina sus si l-a pus in dificultate pe Pratali, fundasul central al lui Empoli, care a trimis prea slab catre popriul portar.

Romanul a profitat imediat, arestind mingea si lobindu-l fara probleme pe nefericitul Balli (27). Tot Mutu a initiat actiunea din care Fiorentina isi putea dubla avantajul: l-a deschis perfect pe dreapta pe Jorgensen, dar Toni a ajuns o fractiune de secunda mai tirziu la centrarea acestuia in mijlocul careului.

Mutu a ramas periculos si dupa pauza, dar nu a mai inscris el, ci Toni. Dupa ce romanul a incercat sa-l suprinda pe goalkeeper-ul oaspetilor cu un sut de la distanta, parat de Balli (58), golgeterul editiei trecute a campionatului italian a inchis tabela la capatul unei actiuni de contraatac (75). Iar Mutu a fost inlocuit in aplauzele spectatorilor in minutul 83, cu Reginaldo.

64 de zile...
... trecusera de la ultimul gol marcat de Mutu pentru Fiorentina: pe 23 decembrie 2006, la 4-0 cu Messina.

RECORD. Inter a ajuns la cota 17
Nerazzurrii au obtinut al 17-lea succes consecutiv \n Serie A \mpotriva Cataniei (5-2). Pentru echipa antrenata de Roberto Mancini au marcat Santiago Solari (49), Fabio Grosso (57), Zlatan Ibrahimovici (67) si Julio Cruz (78), iar Spinesi (65) si Corona au salvat onoarea Cataniei (74).

ABSENTA. Roma a invins fara Cristi Chivu
Nerefacut complet dupa accidentarea care l-a facut sa rateze meciul cu Lyon din Liga Campionilor, capitanul nationalei Romaniei nu a fost convocat de Luciano Spalletti, antrenorul lui AS Roma, pentru meciul de ieri cu Reggina (3-0). Romanii s-au impus cu 3-0, gratie golurilor reusite de Tavano (55), Mexes (65) si Panucci (90) si se mentin la 14 puncte in spatele liderului Inter Milano.

Codrea s-a accidentat
Siena, cu Paul Codrea titular, a pierdut in prelungiri pe terenul Messinei (0-1), iar internationalul roman a parasit terenul dupa numai 22 de minute de joc, acuzind o accidentare. Ascoli, cu Vali Nastase in centrul defensivei pe durata celor 90 de minute, a remizat alb in deplasarea de la Livorno.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.