Oltchim Ramnicu-Valcea, Rulmentul Brasov, Universitatea Cluj, HCM Roman, HCM Constanta si UCM Resita vor disputa in acest sfarsit de saptamana partide foarte importante in competitiile continentale.

Handbalul feminin romanesc are sansa de a trimite nu mai putin de 5 echipe in sferturile de finala ale cupelor europene, dupa ce Tomis Constanta s-a impus clar in optimile Cupei Challenge in fata elvetiencelor de la TV Uster, cu scorul de 40-24 si 35-24, ambele partide disputandu-se in orasul de la malul Marii Negre.

Lidere autoritare in Liga Nationala, elevele selectionerului Gheorghe Tadici vor disputa duminica de la ora 11 in Sala Sporturilor din Ramnicu-Valcea partida retur din Cupa Cupelor cu echipa germana FC Nuremberg, Oltchim impunandu-se in tur cu 29-27 (15-15). Intalnirea se va juca sub semnul scandalului dintre antrenorii celor doua echipe, Gheorghe Tadici si Herbert Muller, care s-au contrat dur in timpul si dupa meciul tur. Pretul unui bilet va fi de 7 lei. In cazul in care se va califica in faza urmatoare a competitiei, Oltchim se va duela pentru un loc in semifinale cu o formatie venita din Liga Campionilor.

Campioana en-titre a Romaniei, Rulmentul Brasov, s-a deplasat in Spania pentru meciul din Cupa EHF contra liderelor campionatului spaniol, Itxaco Estella, la adapostul victoriei cu 21-14 de pe propriul teren, insa antrenoarea Mariana Tarca nu se va putea baza pe serviciile jucatoarelor Elena Avadanii si Cosmina Damian, acestea urmand sa fie operate luni la ligamentele incrucisate, urmand sa fie indisponibile aproximativ 6 luni. Partida se va disputa sambata, incepand cu ora 18.

Universitatea Cluj isi va disputa ambele manse ale optimilor de finala ale Cupei Challenge pe teren propriu, adversarele ardelencelor, HC Econom Lvov, neparand sa fie un oponent de valoarea elevelor tehnicianului Gheorghe Covaciu. Meciul tur este programat maine de la ora 15, urmand ca mansa a doua sa aiba loc duminica de la ora 11.

Si HCM Roman este aproape calificata in sferturile de finala ale Cupei Challenge, elevele tehnicianului Liviu Paraschiv invingand in tur formatia ucraineana Karpati Uzhgorod cu scorul de 28-20, intalnirea disputandu-se in deplasare. Meciul HCM Roman - Karpati este programat maine de la ora 11.

Formatiile masculine au, in schimb, o misiune mult mai dificila, HCM Constanta si UCM Resita avand destula nesansa la tragerea la sorti.

Campionii Romaniei, elevii selectionerului Lucian Rasnita, se vor duela duminica la Constanta cu RK Zagreb, una dintre cele mai in forma echipe care au ramas in cursa pentru Cupa Cupelor, fostul "marinar" Rares Jurca urmand sa evolueze contra fostilor sai colegi. Organizatorii au pus in vanzare 1700 de bilete pentru aceasta intalnire, un tichet avand valoarea de 10 lei.

UCM Resita va juca duminica de la ora 13, ora Romaniei, la Volgograd chiar impotriva echipei care i-a eliminat in faza anterioara a Cupei Challenge pe cei de la CSM Medgidia, tehnicianul Aihan Omer punandu-si in garda elevii ca vor avea parte de un meci extrem de dificil, CSM-ul pierzand in Rusia cu un categoric 36-17


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.