In sfarsit, dupa o asteptare parca interminabila, intinsa pe durata a doua luni si jumatate, microbistii din tara noastra au din nou motive de bucurie: incepe returul Ligii I!

Putem spune asa, chiar daca in sezonul de toamna al campionatului s-au disputat etapele 18 si 19, primele doua ale returului, iar pentru aceasta a doua parte a competitiei interne au mai ramas de jucat doar 15 runde. In conditiile in care titlul de campioana este ca si adjudecat de Dinamo, cu 13 puncte avans in fata ocupantei locului secund, Steaua, batalia pentru a doua pozitie se anunta mai apriga decat oricand. In aceasta lupta sunt angrenate, in afara "ros-albastrilor", inca trei echipe, Rapid, CFR Cluj si Poli Timisoara, miza pusa in joc fiind uriasa - un loc in turul doi preliminar al Champions League. Interesanta se anunta si disputa pentru evitarea retrogradarii, din subsolul clasamentului, desi ultimele patru clasate, National, Jiul, Arges si Ceahlaul, se anunta principalele "candidate" in a lua drumul Ligii a II-a.

Otelul Galati - Unirea Urziceni

"Balul" il vor deschide astazi, la Galati, Otelul si Unirea Urziceni, intr-o confruntare ce are sanse mari sa se dispute cu tribunele pline, asta deoarece gruparea gazda are, surprinzator, cei mai multi abonati din tara, peste 8.000! La adapostul celor 27 de puncte, cu zece mai multe decat ocupanta primei pozitii retrogradabile, galatenii (locul 8) vor incerca sa-si ia revansa dupa infrangerea din tur, 0-1, la Urziceni. Nu le va fi deloc usor, ialomitenii (locul 13) intarindu-se considerabil in aceasta pauza competitionala, cand au adus peste 10 jucatori, in frunte cu atacantul Bogdan Mara, de la UTA Arad. De asemenea, este o confruntare si intre cei doi antrenori, Petre Grigoras (Otelul) si Dan Petrescu (Unirea), care s-au mai intalnit pe cand pregateau pe Farul, respectiv Sportul Studentesc, in trei partide incheiate la egalitate. Partida va fi arbitrata de Marian Salomir, ajutat la cele doua margini de Corneliu Fecioru si Bogdan Velicu.

Poli Iasi - FC National

In nocturna, de la ora 19.00, va avea loc al doilea meci al zilei, intre Poli Iasi si "lanterna rosie", FC National. Desi palmaresul le este favorabil (14 victorii si 7 infrangeri), "bancarii" au o misiune dificila de aceasta data in Copou, dar sunt obligati sa obtina cel putin un punct pentru a incepe cu dreptul "misiunea imposibila" a salvarii de la retrogradare. Daca ar castiga toate cel trei puncte, FC National si-ar trece in cont prima victorie in deplasare din aceasta editie a Ligii I. De cealalta parte, moldovenii (locul 10) nu concep alt rezultat in afara victoriei, care sa-i mentina departe de "zona minata" din partea inferioara a clasamentului. Jocul va fi condus la centru de Augustus Constantin, care va fi asistat de Eduard Dumitrescu si Daniel Burloiu.

Programul etapei a 20-a

Azi

Otelul Galati - Unirea Urziceni (ora 14.00, Telesport)
Poli Iasi - FC National (ora 19.00, Telesport)
Maine
FC Arges - Univ. Craiova (ora 14.00, Telesport)
CFR Cluj - Ceahlaul (ora 14.00, National TV)
Farul - FC Vaslui (ora 16.00, Kanal D)
Duminica
Gloria Bistrita - Pandurii Tg. Jiu (ora 13.00, Telesport)
Steaua - UTA (ora 14.00, National TV)
Rapid - Poli Timisoara (ora 20.00, Kanal D)
Luni
Dinamo - Jiul (ora 20.45, Antena 1)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.