Dupa infringerea in fata lusitanilor, echivalenta cu eliminarea din Cupa UEFA, jucatorii dinamovisti isi indreapta toata atentia spre campionatul intern. Alb-rosiii vad in cistigarea Ligii I biletul de acces pentru Liga Campionilor, competitie pentru care recunosc ca nu sint inca pregatiti. Elevii lui Mircea Rednic spun ca au ratat calificarea in urma neatentiei la fazele fixe.

Jucatorii dinamovisti au pus eliminarea in fata Benficai pe seama greselilor survenite in aparare, recunoscindu-si vulnerabilitatea la fazele fixe, din care au primit ambele goluri. "Neatentia la cornere ne-a costat. Puteam sa inscriem mai mult in prima repriza. Punctul lor forte a fost gabaritul la fazele fixe", a declarat mijlocasul Andrei Margaritescu.

Greselile defensivei au continuat, al doilea gol primit de alb-rosii scotindu-i, practic, pe acestia din ritmul partidei, lucru sesizat si de Cosmin Moti, care crede ca formatia sa putea avea un parcurs mai lung in Cupa UEFA: "Golul lui Catalin Munteanu ne-a facut sa speram, insa o neatentie la o faza fixa a ruinat totul. Se poate vorbi si de ghinion, pentru ca golul a venit imediat dupa pauza. E o performanta buna pentru Dinamo ca am ajuns in primavara europeana, dar cred ca puteam mai mult".

Desi cu o urma generala de regret, fotbalistii dinamovisti s-au incurajat la finalul intilnirii, declarind ca se vor concentra doar pe lupta din campionat, cea care ii va aduce in cea mai buna forma pentru Champions League. "Chiar daca am pierdut, ne ramine campionatul, echipa nu se va destrama. Sa speram ca meciurile noastre din Europa au fost doar pregatirea pentru Liga Campionilor", a declarat Cristi Pulhac, in aceeasi nota de determinare fiind si portarul Bogdan Lobont.

"E foarte greu de digerat aceasta infringere, dar asta e viata. Trebuie sa tinem capul sus, pentru ca mai avem cincisprezece etape in campionat si avem un titlu de cistigat. Nu am fost eu cel mai bun om al lui Dinamo, ci doar mi-am facut datoria. Publicul a fost extraordinar si e pacat ca nu l-am putut face fericit", a spus Lobby, care, la fel ca si la Lisabona, a fost unul dintre cei mai buni jucatori ai alb-rosiilor.

DEZAMAGIRE. Borcea n-a mai rezistat pina la final
Dupa ce elevii lui Santos au marcat golul cu numarul doi, actionarul ciinilor, Cristi Borcea, a parasit tribuna oficiala, fiind dezamagit de scorul de pe tabela, care demonstra clar ca Dinamo nu merge mai departe in Cupa UEFA. La finalul meciului, Borcea si-a facut aparitia la vestiare, dar nu a dat nici o declaratie.

"Am pierdut pe mina noastra"

Mircea Rednic a venit la conferinta de presa fara a-si putea ascunde dezamagirea provocata de ratarea calificarii, dupa ce Dinamo a condus cu 1-0 la pauza. "Nu cred ca au fost neaparat mai buni, insa, lipsa noastra de experienta si-a spus cuvintul. Am avut o prima repriza buna, puteam face chiar 2-0, dar am luat apoi gol in primele minute ale partii secunde si totul s-a schimbat. Le-am spus jucatorilor la pauza sa se concentreze la fazele fixe, dar nu au respectat acest lucru. Am pierdut pe mina noastra. Jucatorii erau afectati dupa meci, pentru ca si-au dat seama de acest lucru", a declarat antrenorul ciinilor.

Vine Fernandes!

Managerul general al ciinilor, Cristi Borcea, avea pregatita aseara o mutare surpriza. Astfel, imediat dupa meciul pierdut in fata Benficai, oficialul s-a ocupat personal de perfectarea transferului francezului Fabrice Fernades (in negru) la Dinamo. Fotbalistul de 27 de ani, aflat la final de contract cu gruparea israeliana Beitar Ierusalim, evolueaza pe postul de mijlocas si este un jucator de picior sting. Fapt interesant, pina la aceasta virsta, Fernandes a mai jucat la nu mai putin de sapte echipe: Bolton, Fulham, Southampton, Rennes, Marseille, Glasgow, Fulham si Beitar.

Salariul francezului se cifreaza undeva in jurul a 200.000 de euro. Din cite se pare, oficialii ciinilor au fost impresionati de evolutia acestuia in dubla cu Beitar Ierusalim, de la inceputul acestui sezon de Cupa UEFA, in turul doi preliminar, cind Dinamo s-a calificat in dauna israelienilor.

MIRCEA REDNIC:" Atit poate Dinamo in acest moment. Avem multi tineri care au nevoie de experienta si astfel de meciuri le-au prins bine. Sint dezamagit pentru ca in deplasare am luat gol in minutul 89, iar acum dupa doua faze fixe. Trebuie sa le multumim minunatilor suporteri. Ma ingrijoreaza forma atacantilor. Sint mai multe meciuri, inclusiv cele de pregatire, in care n-au reusit sa inscrie. Nu stiu ce se intimpla, si voi avea o discutie cu ei."

CLAUDIU NICULESCU:" Sint suparat! Am egalat situatia, dar primul gol primit ne-a turnat plumb in picioare. Trebuie sa mergem mai departe, pentru ca avem de jucat in campionat si un titlu de cistigat. Mai e mult de munca pentru Liga Campionilor. Sa speram ca vom ajunge acolo."

VASILE TURCU:" Am sperat la 1-0, dar asta este. Faptul ca sintem doar la al doilea meci oficial si-a spus cuvintul. Daca intram cu putin tupeu, poate nu luam golul acela. Intrau si ei in criza si mai marcam o data. Nu am ce sa le reprosez jucatorilor, pentru ca e usor sa critici din tribuna, dar pe teren e altceva."

IOAN ANDONE:" Prima repriza a fost OK, chiar extraordinara! Baietii au jucat excelent si ar fi meritat calificarea dupa cum a aratat prima parte. Dupa pauza, s-a intimplat ceva ce nu trebuia sa se intimple: din pacate nu au respectat ce s-a discutat inaintea partidei. Trebuiau sa tina mingea departe de poarta lui Lobont, insa nu au facut asta si de aceea au pierdut."


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.