Dupa ce se intimplase la Bucuresti, toata lumea spera ca Steaua sa joace la Sevilla cu mai mult aplomb, chiar daca sperante de calificare nu mai erau decit in inimile celor mai fanatici fani ros-albastri. Si stelistii n-au dezamagit, confirmind ca evolueaza mult mai bine atunci cind zarurile sint aruncate. Desi jocul elevilor lui Oli a fost unul bun, rezultatul a fost tot unul potrivnic, stelistii nereusind sa inscrie in poarta lui Palop.

Fara Thereau, dar cu Vali Badea virf impins si cu Cristocea paj, Steaua incepe partida curajos, semn ca ei trebuie sa nu mai aiba decit de un cornet de seminte sperante pentru a se scutura de trac. Juande Ramos nu face nici o concesie stelistilor, si joaca acelasi 4-4-1-1 de la Bucuresti, semn ca ros-albastrii inca se bucura de respect aici, in Spania. Nicolita e prins in spatele liniilor inamice, si Stuart Dougal il intoarce in rindurile noastre.

Doar un minut mai tirziu si Vali Badea pleaca mai devreme din no men's land si din nou se fluiera ofsaid. Spaniolii ataca prudent, asteptind ca oamenii lor sa urce pe flancurile terenului, acolo unde incursiunile vitezistului Daniel Alves si ale tehnicului Puerta sint foarte greu de contracarat. Scapa Nicolita singur cu Palop, trage, dar spaniolul blocheaza. Chiar daca Banel a fugit din nou de parca diavolul il alerga, sutul nu a mai fost ca cel cu Betis. Iese Puerta, intra Diego Capel, pustiul de 18 ani care joaca primul meci pentru Sevilla in acest sezon.

Sintem scai pe tricourile spaniolilor si se simte ca Steaua, daca deschide scorul, va forta lacatul de la portile calificarii. Trage si Vali Badea, dar, din nou, se opune Palop. Minutul 29 si Steaua arata precum o gospodina care tocmai a iesit din miinile stilistilor. Desi nu construieste deosebit, echipa are consistenta de la mijlocul terenului care i-a lipsit la Bucuresti. Lob Vali Badea, Palop priveste traiectoria balonului precum copiii dira de la avion, dar mingea cade pe plasa. Ce bun era un 1-0 inainte de pauza...

Si, chiar cind mai erau citeva secunde de joc, inscrie Sevilla. Centreaza Daniel Alves si Kerjakov reia din saisprezece metri, dupa o neintelegere intre Cernea si Goian. "Aproape imposibilul" devine acum "de neconceput". Si repriza a doua arata aceeasi pofta de joc si de revansa a ros-albastrilor. Badea, Ovidiu Petre si Croitoru il pun la incercare pe Palop, dar spaniolul nu uita ca a mai scapat o calificare printre degete, cu Valencia, si se opune. Oli face semne catre fotbalistii sai sa urce in atac.

Steaua nu mai are ce sa apere, si asta se simte. Creste presiunea la poarta Sevillei, iar ros-albastrii ataca precum englezii la Middlesbrough. Numai ca nu au acelasi noroc. Sau stiinta.

Croitoru, cu tupeu

Cel putin una dintre achizitiile Stelei se dovedeste de valoare, Croitoru confirmind jocul bun de la Bucuresti, acolo unde i-a centrat perfect in ultimele minute lui Thereau, francezul reluind insa in bratele lui Palop. Si la Sevilla, Croitoru, intrat in locul lui Cristocea, s-a descurcat bine, el sutind destul de periculos, in doua rinduri, spre poarta spaniolilor. Din pacate, prestatia fostului jucator al Vasluiului nu a facut posibila nici macar reusita de onoare a elevilor lui Olaroiu.

A gresit din nou

Aseara, Steaua a avut, din nou, in Cornel Cernea unul dintre cei mai nesiguri jucatori de pe teren. Dupa ce, in partida tur, portarul ros-albastrilor a avut o prestatie sub asteptari, parind depasit in mai multe momente ale meciului, si aseara el a gresit in mai multe rinduri. La jumatatea primei reprize, goalkeeper-ul stelist a iesit pe sub o minge, dar Maresca nu a gasit spatiul portii. De fapt, pe toata durata meciului, el a transmis o stare de nesiguranta liniei defensive, care nu a mai fost la fel de precisa.

Si in meciul tur Cernea a reamintit de Carlos, iesind hazardat la o minge in afara careului si comitind hent, din acea lovitura libera spaniolii deschizind scorul prin Poulsen. Dupa ce inaintea partidei de la Sevilla s-a spus ca brazilianul Andrey are sanse sa-i ia locul intre buturi ex-galateanului, acum se pare ca sud-americanul este favorit pentru partida cu UTA, de duminica.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.