Conducerea giulestenilor se teme ca o parte a galeriei Craiovei ar putea crea intentionat incidente la meciul de duminica, tocmai pentru a atrage suspendarea alb-visiniilor, vizati de regulament in calitatea lor de club organizator. Visiniii si-au luat masuri, dar se tem de conflicte in afara stadionului. Giulestenii cer, intr-un comunicat, ca liga sa-si asume raspunderea pentru eventualele incidente.

Tensiunile si conflictele declans ate de decizia programa rii meciului dintre Rapid si Poli Timisoara la Craiova sint departe de a se fi incheiat. Dupa intriga creata de hotarirea directorului de competitii, Mircea Cezar Ionescu, si desfasurarea actiunii reprezentate de contrele dintre conducerea giulesteana si capii LPF, partida de duminica se anunta a fi punctul culminant.

Rivalitatea binecunoscuta dintre suporterii alb-visinii si cei olteni si gestul necugetat al timisoreanului Karamian de la amicalul din weekendul trecut disputat de banateni contra Craiovei nu prevestesc lucruri tocmai pasnice la derby-ul de simbata. Mai mult, oficialii echipei de sub Podul Grant se tem ca fanii alb-albastrilor ar putea crea intentionat incidente tocmai pentru a atrage suspendarea Rapidului, care, in calitate de club organizator, ar trebui sa suporte consecintele unor eventuale incidente, conform regulamentului.

"Spectatorii turbulenti din galeria Craiovei, care au creat probleme, incitati in plus dupa amicalul Craiovei cu Poli, sint tot aceia care in mod normal pot fi prezenti si la meciul dintre Rapid si Timisoara. Daca acestia vor da nastere unor noi incidente, in virtutea regulamentului, va fi facut raspunzator clubul Rapid si se va dicta o noua suspendare, lucru care ar influenta in mod evident lupta pentru podium. Asa ca liga ar trebui sa-l traga la raspundere pe domnul Ionescu, daca tot i-a acordat o asemenea putere de decizie", se mentioneaza intr-un comunicat pe site-ul Rapidului.

Astfel, LPF se afla intr-o situatie foarte delicata, riscind un scandal imens in cazul unor eventuale conflicte duminica, la Craiova.

Contract marit pentru Rada

Cunoscut ca fiind unul dintre jucatorii cu cele mai mici contracte din echipa giulestenilor, Ionut Rada si-a rezolvat, chiar ieri, aceasta problema. Insotit de impresarii sai, Victor Becali si Gica Popescu, fundasul a avut o intrevedere cu George Copos, in urma careia salariul sau a crescut de la 40.000 la 120.000 de dolari pe an. De asemenea, intelegerea cu Rada a fost prelungita pentru inca trei ani de zile.

PRECAUTIE. Masuri de siguranta

Pentru a evita eventuale incidente, oficialii feroviarilor, care au inspectat marti stadionul Ion Oblemenco, au cerut ca peluza Cristi Neamtu, acolo unde galeria Stiintei sta la meciurile de pe teren propriu, sa fie inchisa. Totodata, rapidistii se gindesc ca la acest meci sa puna in vinzare bilete numai in Capitala, iar pentru oltenii care vor sa vina la meci, pretul acestora sa fie unul piperat.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.