Mircea Rednic spune ca meciul de astazi, cu Benfica, este cel mai important din cariera sa de antrenor. Prin vocea tehnicianului, jucatorii promit si ei ca vor lupta pina la epuizare pentru ca Dinamo sa treaca in turul urmator.

"Totul pentru calificare", pare a fi deviza ros-albilor. Antrenorul ciinilor il considera pe italianul Miccoli, marcatorul golului victoriei din meciul tur, principalul pericol pentru poarta lui Bogdan Lobont.

Mult prea neincapatoare a fost modesta sala de conferinte de sub tribuna 0. Ziaristii portughezi au umplut pina la refuz cei patru metri patrati cit masoara inca- perea, iar daca mai punem la socoteala si arsenalul din dotare, totul aducea cu aglomeratia dintr-un autobuz bucurestean la orele amiezii. Calm si bine dispus, Mircea Rednic a sosit cu citeva minute intirzie, dupa care a punctat.

"Ne trebuie rabdare si inteligenta pentru a trece de Benfica. Am inteles ca se joaca cu casa inchisa si nu vrem sa ne dezamagim suporterii", au curs frazele de incalzire ale tehnicianului dinamovist. Mult mai increzator, Mircea Rednic a trecut la capitolul promisiuni si a dat asigurari ca, oricare va fi rezultatul, elevii lui vor lupta din toate puterile pentru a indeplini obiectivul: "Vreau sa-i asigur pe toti dinamovistii ca vom face tot ce ne sta in putinta pentru a reusi. Am incredere in toti baietii mei. In acest meci nu conteaza banii, nu ne intereseaza primele promise de conducere in caz de calificare."

Puriul a continuat, spunind ca se afla in fata celui mai dur examen din viata de antrenor: "Este cel mai important meci din cariera mea de pina acum. Atit pentru mine, cit si pentru jucatorii mei. Nu se mai pune problema ca unii fotbalisti sa aiba trac. Gata! Acum au experienta internationala, iar unii joaca si la echipa nationala". La sfirsit, nu a uitat de pericole, iar Miccoli a aparut in discutie odata cu prima grimasa de ingrijorare: "E foarte important sa nu primim gol. Avem 90 de minute pentru a marca. Miccoli se afla intr-o forma foarte buna, dar sper ca aparatorii mei sa-l anihileze, pentru ca este un fotbalist foarte important pentru Benfica si ne poate crea probleme".

In ce conditii ar pleca

Zvonurile care spuneau ca Mircea Rednic este dorit cu insistenta de FC Brugge, belgienii fiind dispusi sa-i ofere un salariu de jumatate de milion de euro, au fost comentate ieri de tehnicianul din Stefan cel Mare: "Depinde ce vrei de la viata. Daca vrei bani, nu refuzi aceasta suma. Daca vrei performanta, altfel gindesti". Apoi, Puriul a devenit sentimental si a oferit o noua explicatie: "Eu mi-am dorit, la fel ca si tatal meu, care nu mai este printre noi, sa ajung la Dinamo".

Continuarea insa a lasat loc de interpretari si rost de sedinte pentru Consiliul de Administratie: "De ajuns, am ajuns, si nu voi pleca decit daca voi cistiga campionatul. Daca e sa plec...". Cum Dinamo are 13 puncte avans, ciinii se pregatesc de o inevitabila tragedie. Ies campioni si isi pierd antrenorul sau pierd titlul, ramin cu Rednic, dar se fac de ris.

Raducioiu zice ca ramine

Presa a semnalat in corpore, ieri, o noua despartire dintre Dinamo si Florin Raducioiu, cauzata de nemultumirea acestuia legata de faptul ca nu este consultat in chestiunile importante de la club. Valurile iscate si-au gasit acoperire in vorbele lui Cristi Borcea, care recunostea ca ruptura este posibila, insa motivele sint gresite. Tot ieri, dar pe site-uri, fostul atacant al lui AC Milan a remis un comunicat prin care nega o eventuala plecare din Groapa: "Este adevarat ca vreau sa plec in Italia pentru a rezolva o problema personala de care nu vreau sa vorbesc, insa ma voi intoarce la Dinamo", suna cel mai important pasaj.

Citeva ore mai tirziu, Cristi Borcea parea ca nu citise nimic pe site-ul cu pricina: "Incerc sa-l determin sa ramina. Imi doresc foarte mult sa ramina".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.