Astazi, pe Patinoarul «Mihai Flamaropol», se joaca cu trofeul pe masa

Astazi, de la ora 21.00, pe Patinoarul "Mihai Flamaropol" din Capitala, are loc al saptelea meci din finala Ligii Nationale de Hochei, dintre Steaua si Sport Club Miercurea Ciuc. Scorul general este 3-3, astfel ca intalnirea din aceasta seara va decide castigatoarea campionatului.

"Ne asteptam la un meci extrem de tensionat, asa ca am cerut ca securitatea sa fie asigurata de un numar sporit de jandarmi. Dupa sase meciuri, nervii sunt intinsi la maximum", a observat Marian Negoita, presedintele Federatiei Romane de Hochei pe Gheata. La marea finala si-au anuntat prezenta, printre altii, Marius Lacatus si Adrian Bumbescu, doua foste mari glorii ale echipei de fotbal Steaua. De asemenea, componentii sectiilor de handbal si rugby vor face galerie pentru Marius Gliga si elevii sai. De partea cealalta, aproximativ 200-300 de suporteri harghiteni sunt asteptati pe Patinoarul "Mihai Flamaropol", clubul ciucan asigurand transportul gratuit al acestora.

Colectivul tehnic al formatiei bucurestene are de optat intre o strategie ofensiva, care a avut un efect de bumerang in partidele de pana acum, si una defensiva, rabdatoare, care i-a adus cele trei victorii din actuala editie a finalei. Va fi greu, insa, ca hocheistii "ros-albastri" sa stea "la cutie", in conditiile in care aproximativ 5.000 de sustinatori infocati le vor cere sa isi asedieze adversarii. Visul triumfului este intregit, in cazurile lui Timaru si Geru, si de dorinta de a le aduce o suparare fanilor harghiteni, care au aruncat cu ambalaje de plastic in ei, dupa ultimul meci de la Miercurea Ciuc.

S-au pus in vanzare doua tipuri de bilete

Jandarmii si oamenii de ordine care vor pazi, astazi, caile de acces in patinoar vor fi pusi in dificultate de o "neintelegere" organizatorica. Pe langa biletele editate de Federatia Romana de Hochei pe Gheata, au fost puse in circulatie si niste bilete tiparite la comanda clubului Steaua, distribuite cu precadere membrilor galeriei. Astfel, este posibil ca numarul de tichete sa depaseasca capacitatea arenei "Mihai Flamaropol". In consecinta, chiar daca are bilet, un amator de hochei ar putea ramane pe dinafara, in cazul in care nu ajunge la patinoar cu cel putin o jumatate de ora inainte de startul meciului.

Giulestenii si-au retras sprijinul pentru Sport Club

La inceputul acestei saptamani, presedintele Rapidului, Dinu Gheorghe, a facut apel la suporterii giulesteni sa vina in numar mare la patinoar, pentru a o incuraja pe Sport Club Miercurea Ciuc, echipa la care a jucat, candva, Robert Ilyes. In ciuda acestui fapt, galeria condusa de Gigi Corsicanu a anuntat ca nu va fi prezenta pe "Mihai Flamaropol", pentru ca ar insemna sa fie impotriva... Romaniei. "Daca ne ducem acolo, va trebui sa contram ce spune galeria Stelei. Daca ea striga 'Romania>>, asa cum se intampla in meciurile cu Miercurea Ciuc, noi ce putem face? Sa strigam Ungaria? Mai bine stam acasa si tinem pumnii stransi fostei echipe a lui Ilyes", a declarat Gigi Corsicanu. Dinu Gheorghe a spus ca intelege pozitia suporterilor si le-a recomandat fotbalistilor de la Rapid sa stea si ei acasa, pentru a evita incidentele cu suporterii Stelei.

Declaratii

Marius Gliga (antrenor Steaua): "Contam pe sprijinul suporterilor, care au fost minunati chiar si atunci cand am pierdut. Suntem mai buni decat cei de la Miercurea Ciuc si vom demonstra acest lucru".

Janos Kurko (patron M. Ciuc): "Va fi cu atat mai frumos, daca vom castiga titlul chiar la Bucuresti. Am aratat ca putem invinge acolo. Totul este ca arbitrajul sa fie in nota de pana acum in aceasta finala".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.