Uniunea Europeana de Fotbal a confirmat faptul ca tara noastra va avea patru reprezentante in urmatoarea editie a cupelor europene, doua in Liga Campionilor si doua in Cupa UEFA.

In acest sens, FRF a anuntat ieri ca a primit de la forul european un document oficial, "Access List for the 2007-2008 UEFA Club Competitions", care contine repartizarea numarului de echipe in editia 2007-2008 a celor doua competitii fotbalistice de pe "batranul continent".

Astfel, campioana Romaniei va juca in turul III preliminar al Ligii Campionilor sau direct in grupe, in functie de cine va castiga trofeul in acest sezon, in timp ce ocupanta locului 2 va incepe competitia din turul II preliminar. Castigatoarea Cupei Romaniei va juca direct in turul I al Cupei UEFA, in timp ce echipa clasata pe locul 3 in Liga I va intra in competitie in al doilea tur preliminar.

Conform documentului intocmit de forul european, Romania se afla pe locul 10 in clasamentul coeficientilor UEFA, fapt care ofera castigatoarei actualei editii a Ligii I un loc in ultimul tur preliminar al Champions League. Campioana tarii noastre are sansa de a evolua direct in grupele Ligii Campionilor doar in cazul in care editia 2006-2007 a competitiei va fi castigata de o echipa care va dobandi dreptul de a participa in grupele C1 si prin intermediul campionatului sau national. Asta inseamna ca invingatoarea din acest sezon a competitiei supreme din Europa sa se claseze, la sfarsitul actualei stagiuni interne, pe unul dintre primele doua locuri in Spania, Italia, Anglia, Franta, Germania sau Portugalia ori pe prima pozitie in campionatul Olandei. Oricare va fi deznodamantul stagiunii 2006-2007 a Ligii Campionilor, vicecampioana Romaniei va intra in al doilea tur preliminar. Castigatoarea acestei editii a Cupei Romaniei va incepe parcursul din Cupa UEFA in turul I al competitiei, in timp ce echipa care va incheia campionatul pe locul 3 va debuta in turul preliminar al C2.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.