Mai este o singura zi pana la meciul decisiv dintre Dinamo si Benfica Lisabona, in mansa secunda a saisprezecimilor de finala ale Cupei UEFA.

In acest context, antrenorul "cainilor", Mircea Rednic, desi constient de importanta partidei de maine, nu considera tragica o eliminare in fata lusitanilor. "Nu ar fi o tragedie daca pierdem calificarea in fata Benficai. Vedeti ce echipa valoroasa au! Miccoli a jucat la Juventus, iar Simao a trecut pe la Barcelona. Insa noi avem sansa noastra si ne-o jucam pana la capat", a declarat ieri tehnicianul, pentru NewsIn.

Referitor la absenta lui Rui Costa din formatia portugheza, "Puriul" a marturisit ca acest lucru nu va avantaja prea mult pe Dinamo. "Nu stiu daca este un avantaj faptul ca Rui Costa nu va evolua contra noastra. A vazut toata lumea ca Benfica a invins cu 2-0 pe Nacional, in deplasare si ca ambele goluri au fost marcate dupa iesirea lui Costa de pe teren. Este un jucator valoros, dar nu cred ca va conta absenta sa, deoarece Benfica are multi fotbalisti care il pot inlocui", a adaugat Rednic. Rui Costa, care s-a accident duminica, in jocul din campionat cu Nacional, nu a facut deplasarea la Bucuresti alaturi de coechipierii sai. Mijlocasul "vulturilor" a fost supus ieri unei examinari medicale amanuntite, pentru a se stabili cu exactitate natura accidentarii sale. Oricum, dupa unele estimari, se pare ca "veteranul" de 35 de ani va lipsi de pe "dreptunghiul verde" cel putin doua saptamani.

MIccoli, principalul pericol

Clubul din Stefan cel Mare a incheiat ieri un parteneriat de imagine cu dealer-ul de automobile Porsche Bucuresti Nord, la conferinta prilejuita de semnarea intelegerii fiind prezenti Nicolae Badea, Cornel Dinu, Vojislav Vranjkovic, Sergiu Homei si directorul Porsche Romania, Mihai Halmagianu. Cu acest prilej, presedintele "alb-rosiilor", Nicolae Badea, a apreciat ca o calificare a lui Dinamo ar constitui o mare performanta.

"Daca ne vom califica va fi o bucurie deosebita, inedita. Eliminarea portughezilor ar fi o performanta majora pentru Dinamo si cred ca vom aborda meciul retur cu mai mult curaj", a marturisit Badea. Administratorul delegat, Cornel Dinu, a considerat ca absenta mijlocasului Rui Costa ii va avantaja mai mult pe lusitani decat pe dinamovisti. "Paradoxal, e un avantaj pentru Benfica, pentru ca exista anumite oportunitati deosebite in lotul lor. Rui Costa are o carte de vizita impresionanta pentru varsta de 35 de ani, dar parerea mea este ca au solutii mult mai bune, cum e acest Miccoli, deci nu cred ca ar fi un avantaj pentru Dinamo. Eu tin la calificare si sper in ea", a declarat "Procurorul".

De asemenea, si cei doi jucatori si-au exprimat speranta intr-o calificare a "cainilor". "Daca jucam bine, ne vom califica", a spus Vranjkovic, care a fost completat de tanarul Sergiu Homei: Ne-am pregatit foarte bine, avem sete de performanta si putem trece de Benfica. Dupa cum se stie, Vranjkovic si Homei nu sunt trecuti pe lista trimisa la UEFA, iar din acest motiv ei nu vor putea evolua in returul cu Benfica.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.