Cunoscut ca un om patimas, care pune suflet in tot ceea ce face, patronul Stelei a fost foarte suparat zilele trecute.

Afectat, cum era si firesc, de insuccesul echipei sale in disputa cu FC Sevilla, s-a retras in carapace, dorind parca sa uite de tot si de toate. "Sunt suparat! Nu vreau sa mai aud de fotbal! N-au jucat nimic! N-au construit nimic!", a rabufnit Gigi Becali imediat dupa acel dureros 0-2 suferit joi de "razboinicii" lui, pentru ca acum sa revina, iata, la sentimente mai bune si sa spuna ca va fi alaturi de baieti in returul cu andaluzii, de maine seara, de pe "Ramon Sanchez Pizjuan".

Domnule Becali, judecand la rece dupa infrangerea cu Sevilla, v-a mai trecut supararea pe jucatori?

Nu m-am suparat pe jucatori. De ce sa ma supar pe ei? Sunt suparat pe mine, pentru ca nu vad unde imi bag averea. Unde ai mai pomenit sa nu te duci si sa vezi unde iti bagi banii!? E o vorba care spune ca ochiul stapanului ingrasa animalul. Altfel spus, tu dai banii si ii lasi pe altii sa faca ce vor. Ce sa mai, e vina mea ca n-am mai trecut de vreo patru luni pe la club, dar nu o sa mai fie asa. Ma voi implica personal, pentru ca eu sunt stapanul care baga banii in echipa asta.

Totusi, unde credeti ca s-a gresit in partida cu ibericii?

Mai are vreo importanta acum sa spun unde s-a gresit sau unde nu s-a gresit? Cert e ca n-am vazut niciodata ca Steaua sa joace asa de slab cum a facut-o cu Sevilla. Dar, gata, faptul e consumat. De acum ma voi implica personal si o sa vedeti voi calificare in returul din Spania.

Sa intelegem ca mai sperati la calificarea in "optimile" Cupei UEFA?

De ce nu!? Eu cred in Dumnezeu si in miracolele Lui. Stiti cum e cantecul ala: <> or eu sper intr-o minune joi, pentru ca numai o minune mai poate sa califice pe Steaua. O sa merg la Sevilla si chiar o sa discut cu baietii in vestiar inainte de meci si apoi o sa vedeti ce o sa iasa pe teren. Sa-mi spuneti dupa aia daca ma pricep la fotbal. In orice caz, eu vad un 3-1 in Spania.

Daca, Doamne fereste, nu se va adeveri pronosticul dumneavoastra, veti da curs zvonului de inlocuire a lui Olaroiu cu Gica Hagi?

Nu ma intrebati de Hagi, pentru ca tot ce s-a scris prin ziare au fost numai tampenii. Olaroiu e un antrenor bun, nu o sa fie dat afara niciodata. Nici el si nici MM Stoica. Asta ca sa ramana clar! A, ca ma voi implica mai mult la echipa, asta-i cu totul altceva. Repet, m-am luat dupa unii si dupa altii, nu m-am amestecat si uite ce s-a intamplat. Gata, de acum trebuie sa ma implic. Stii cum e, daca nu te implici, inseamna ca nu te intereseaza", iar pe mine ma intereseaza ce se intampla cu Steaua si cu banii mei.

Generatia ’86 nu crede in miracole

Indreptatiti sau nu, iata ca, spre deosebire de optimistul Gigi Becali, o mare parte din generatia care in 1986 a cucerit Cupa Campionilor chiar pe arena "Ramon Sanchez Pizjuan" nu se mai asteapta ca Steaua sa intoarca rezultatul din tur (0-2) si astfel sa treaca de "16-imile" Cupei UEFA. "Eu nu cred in minuni. Important e sa nu se faca de ras la Sevilla. Ar fi bine ca, dupa asezarea gresita din tur, Steaua sa gandeasca altfel partida din Spania. Nu trebuie decat sa gaseasca omul care sa-l inlocuiasca pe Dica. Din punctul meu de vedere, ar trebui sa joace cu Radoi si Ov. Petre inchizatori, cu Nicolita pe dreapta, cu Thereau si Badea in atac si cu Croitoru in spatele lor.

Oricum, nu vad cum Steaua va mai putea recupra handicapul de doua goluri de la Bucuresti", a declarat fostul tehnician al legendarei formatiei din ’86, Emeric Ienei. "Sansele sunt aproape nule. Este aproape imposibil sa remontezi diferenta de doua goluri in fata unei echipe ca FC Sevilla. Sigur, oricine poate sa spere intr-un miracol, dar este putin probabil. Nu stiu daca se poate spune ca Steaua e prea slaba, dar sigur Sevilla e mai in forma", a precizat si aparatorul celor patru penalty-uri din finala cu Barcelona, Helmuth Duckadam, care, aidoma lui Ienei si a celorlalti componenti din "generatia de aur", nu va mai face (azi) deplasarea cu Steaua la Sevilla, asa cum s-a intamplat, de exemplu, anul trecut, la intalnirea cu Betis, din optimile Cupei UEFA.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.