Ze Kalanga s-a antrenat ieri alaturi de ceilalti colegi, pentru prima oara dupa incidentul din meciul cu Benfica.

Fotbalistul, impreuna cu impresarul sau, a avut o intilnire cu sefii clubului in care si-a prezentat punctul de vedere. Totusi, angolezul nu a scapat de sanctiunea pecuniara mult promisa. Ramine de vazut daca africanul se va regasi in lot pentru returul cu portughezii.

Serialul �scandaluri in Groapa� l-a avut ca principal actor, in acest start de sezon, pe angolezul Ze Kalanga. La inceput, jucatorul de culoare a intirziat opt zile la reunirea lotului, spre disperarea lui Mircea Rednic. Apoi, a urmat episodul Benfica. Scenariul e deja uzat, iar tot scandalul a luat aer de telenovela veritabila. Lucrurile s-au complicat, Kalanga nu s-a mai prezentat la primul antrenament, iar, cind a venit, a alergat de unul singur, separat de restul colegilor.

Cu orgoliile intinse la maximum, dar cu un oarecare interes comun, cele doua parti s-au pus la masa tratativelor. Mediator, conducerea clubului. Ze si-a spus oful, sefii au ascultat, iar, intr-un sfirsit, fotbalistul a revenit sub comanda lui Mircea Rednic. Din pacate pentru mijlocasul de banda, tehnicianul nu a renuntat la sanctionarea pecuniara pe care i-a promis-o acestuia, iar, cel mai probabil, Ze Kalanga va ridica de la casierie cu 2.000 de dolari mai putin luna viitoare.

"Am discutat cu cei din conducere si cred ca s-a terminat. Sa speram ca totul va fi bine de acum. Domnul Rednic nu a renunt at la amenda, insa nu ne-a spus nici o suma pina acum", a declarat Cornel Teodorescu, impresarul africanului. Ieri, dinamovistul s-a pregatit normal, iar, din cite se pare, va fi inclus in lotul pentru returul cu Benfica.

Puriul a urmarit Benfica

Mircea Rednic nu a putut veni la intilnirea dintre conducerea clubului si Ze Kalanga, Nicolae Badea fiind cel care a discutat cu jucatorul angolez. Tehnicianul a vizionat partida pe care Benfica Lisabona a jucat-o in deplasare cu Nacional Madeira, meci cistigat de adversara din UEFA a ciinilor cu scorul de 2-0.

Ando: "Se poate!"

Fostul tehnician al ciinilor, Ioan Andone, spune ca Dinamo are puterea sa treaca de Benfica, mai ales ca partida de pe Da Luz a fost una foarte reusita: "Rednic a pregatit foarte bine meciul tur si a fost foarte aproape sa obtina ceea ce si-a propus, adica un 0-0. E greu sa joci la victorie pe terenul Benficai dar, daca Niculescu marca atunci cind a scapat singur, altfel stateau lucrurile".

Falcosul e de parere ca dinamovis tii se afla in fata unei mari performante: "Benfica poate fi eliminata. Trebuie sa se concentreze la maximum, dar e nevoie si de un pic de noroc, mai ales ca sint in fata unei mari performante. Daca trec de portughezi, turul urmator, cu PSG, va fi mult mai usor". Ando a incheiat spunind ca le va tine pumnii fostilor sai jucatori si prietenului sau, Mircea Rednic.

"N-am treaba cu Craiova"

Nascut la Slatina, Claudiu Niculescu spune ca nu isi mai aduce aminte de celebra dubla intilnire dintre Craiova si Benfica. In sezonul '82-'83, oltenii au fost eliminati din semifinalele cupei UEFA de catre lusitani, dupa doua remize. La Lisabona, scorul a fost 0-0, iar pe Ion Oblemenco, 1-1. "Nu imi aduc aminte nimic. A trecut mult timp, iar eu eram mic atunci. Cred ca aveam vreo sase ani", a declarat virful ciinilor. Niculescu a spus ca nu se gindeste sa-i razbune pe olteni, el gindinduse numai la Dinamo: "Ce treaba mai am eu cu Craiova?! Nu vreau sa discut despre Universitatea. Joc pentru Dinamo, nu pentru altcineva".

Oferte pentru Rednic

Parcursul excelent al echipei nu a ramas neobservat de cluburile din Occident. Astfel, pe adresa lui Mircea Rednic au venit oferte, una dintre ele de la Standard Liege. "O sa mai stau cel putin inca doi ani", spunea antrenorul. Saptaminalul Fanatik scrie ca, mai nou, tehnicianul a avut o propunere si de la FC Bruges, dar ca directorul Cristi Borcea l-a convins sa o refuze.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.