Dinamo Baumit se mentine in coasta liderului HCM Constanta, dupa ce a reusit sa invinga pe HC Minaur cu 39-34. Baimarenii amenintau cu o victorie in Capitala, dupa ce, in etapa trecuta, au dispus de Steaua, insa s-au facut de ris. Scorul final nu reflecta superioritatea clara avuta de bucuresteni. Dobrogenii au trecut de Uztel Ploiesti, cu 35-27 in deplasare, si ramin principalii favoriti la titlu.

Invingatoarea meritorie in derby-ul cu Steaua, HC Minaur, spera sa dea lovitura in Capitala si sa ingenuncheze pe Dinamo Baumit. Cu veteranul Daniel Apostu intre buturi si cu internationalul Alexandru Cspereghi pe teren, maramuresenii nu au reusit sa-si indeplineasca visul si au fost invinsi cu 39-34, indepartindu-se de obiectivul fixat de conducere, clasarea pe o pozitie care sa-i permita sa evolueze intr-o competitie europeana.

Din pacate pentru ei, oaspetii si-au sifonat serios imaginea, in total dezacord cu impresia buna pe care o lasasera in urma cu o saptamina, dupa succesul din fata Stelei. De cealalta parte, Dinamo Baumit a reusit sa dejoace intentiile maramuresenilor, surclasindu-i clar pe acestia.

Culmea ironiei, cel mai bun jucator al bucurestenilor a fost tocmai ex-baimareanul Valentin Ghionea, care a inscris de 11 ori in poarta fostilor sai coechipieri. De altfel, alb-rosiii au avut, la un moment dat, un avantaj de 12 goluri (33-21, in minutul 47), permitindu-si sa se relaxeze pe final, cind oaspetii au revenit, reducind diferenta.

Cu toate acestea, Dinamo Baumit nu s-a putut bucura prea mult de aceasta victorie, pentru ca marea rivala, HCM Constanta, a defilat la Ploiesti, zdrobind Uztelul din localitate cu 35-27. Astfel, dobrogenii ramin principalii favoriti la cistigarea titlului, iar, in momentul de fata, isi mentin avansul de patru puncte fata de urmatoarea clasata, Dinamo Baumit.

Pe treapta a treia a clasamentului se afla Steaua, cu 26 de puncte.

Intilnire de gradul zero

Imediat dupa incheierea meciului dintre Dinamo Baumit si HC Minaur, alb-rosiii s-au intilnit cu marii lor rivali, jucatorii de la Steaua, care se pregateau sa evolueze impotriva Universitatii Cluj. Dinamovistii si stelistii s-au salutat discret, sub privirile nedumerite ale unui grup de fani ai ros-albastrilor, care au venit, cu steaguri si fulare, sa-si sustina favoritii in meciul cu studentii clujeni.

Resita a urcat pe patru

UCM Resita a reusit sa cistige meciul cu CSM Medgidia, chiar in deplasare, cu 41-36, si a trecut pe pozitia a patra in clasament, inlocuind pe Uztel Ploiesti. Banatenii au profitat din plin de esecul inregistrat de prahoveni pe teren propriu, 27-35 cu HCM Constanta. Ploiestenii ocupa, in acest moment, locul cinci, ultimul care garanteaza participarea in Challenge Cup.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.