Dupa partida pierduta in fata celor de la Sevilla, Steaua a avut programat ieri un joc-scoala, cu Aversa, terminat doar la egalitate, 1-1. Chiar daca n-a fost decit un bun prilej de dezmortire pentru jucatori, meciul a relevat revenirea la sistemul 4-4-1-1, consacrat in toamna. Andrey a aparat tot meciul, iar Nesu a revenit in forta dupa accidentarea de la genunchi.

Pe un frig care iti ingheta glezna inainte de a lovi balonul, stelistii care n-au jucat deloc sau tot meciul cu Sevilla s-au trezit ieri foarte de dimineata pentru a evolua in partida pe care Oli a perfectat-o in compania celor de la Aversa. Avind in vedere ca titularii din intilnirea cu spaniolii au facut doar un antrenament in sala, urmat apoi de refacerea obisnuita, antrenorul Stelei a folosit o echipa inedita.

Andrey - Saban, Lovin, Baciu, Nesu - Croitoru, Paraschiv, Gigel Coman, Ochirosii - Cristocea - Victoras Iacob au fost titularii, pe parcursul celor doua reprize de cite 30 de minute, mai intrind Ovidiu Petre si Vali Badea, amindoi inlocuiti in partida cu Sevilla. De la inceput s-a vazut ca Olaroiu a schimbat asezarea tactica, probabil si fortat de cei pe care-i avea la dispozitie, dar mai ales, pentru ca mai toti oamenii de fotbal i-au reprosat faptul ca, impotriva Sevillei, a folosit un sistem care s-a dovedit neinspirat.

Cristocea a jucat rolul lui Dica, aparind mai putin decit acesta in fata portii, chiar daca a deschis scorul, in minutul zece, dar a participat mai mult la jocul de constructie. Iacob a fost din nou virful impins, el insa pierzind destule mingi in fata fundasilor de la Aversa, semn ca lunile de inactivitate si-au lasat amprenta.

Si Nesu a intrat pe postul sau de pe banda stinga, uimind cu vivacitatea sa, lucru care spune multe despre profesionalismul si priceperea medicilor de la Isokinetic. Apararea a fost cea care a avut de suferit si din cauza faptului ca Lovin a fost trimis sa joace pe un post cu care nu este obisnuit, ocaziile celor de la Aversa venind in urma unor neintelegeri dintre fundasi si portarul Andrey, ca, de altfel, si golul egalizator.

SUB PRESIUNE

Se pare ca antrenorii Stelei reactioneaza cam la fel atunci cind sint supusi unor presiuni care, de cele mai multe ori, vin din partea patronului Gigi Becali. Nici jucatorii nu sint de neglijat in aceasta problema, Radoi fiind cel mai elocvent exemplu. Vremurile cind Zenga l-a introdus pe Andrei Cristea in returul cu Valencia la insistentele patronului nu par apuse in Ghencea, Oli revenind la sistemul 4-4-1-1 in amicalul cu Aversa, la doar citeva zile dupa ce Gigi Becali spusese ca "Steaua nu creaza nimic, joaca doar turca".

Acest sistem l-ar plasa si pe Radoi pe un post care-i convine acestuia, mijlocas defensiv, si va asigura si linistea lui Oli, in cazul in care ros-albastrii vor fi invinsi si la Sevilla. Pentru ca, atunci, ar fi vorba nu despre sistem, ci doar despre valoarea jucatorilor pe care-i are la dispozitie.

ALEGERE. Se intorc vineri

Delegatia Stelei va pleca miercuri, la ora 9:00, de pe aeroportul Henri Coanda, cu destinatia Sevilla. Dupa meciul care va avea loc joi, de la ora 21:45, stelistii nu vor pleca direct spre Romania, ei urmind sa efectueze un antrenament la baza de pregatire a Sevillei in ziua imediat urmatoare, la ora 10:30. Vineri dupa-amiaza se va pleca spre aeroportul din Oradea, acolo unde se va ajunge la ora 22:00, localitate in care Steaua va disputa, duminica, partida contra UTA, prima de dupa reluarea campionatului.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.