Patru echipe feminine de handbal vor sustine in acest weekend partidele din optimile de finala ale cupelor continentale.

Cea mai avantajata este Tomis Constanta, care va juca ambele manse din Challenge Cup cu elvetiencele de la TV Uster pe propriul teren, maine de la ora 18.00 si duminica dimineata, incepand cu ora 11.00. Dumitru Musi si-a pus in garda elevele sa trateze cu seriozitate ambele dispute pentru a evita surprizele neplacute. Meciurile vor fi conduse de arbitrii greci Katsikis si Michialidis. In aceeasi competitie va evolua si HCM Roman, handbalistele pregatite de Liviu Avramescu urmand sa sustina prima mansa pe terenul ucrainencelor de la Karpati Ujgorod, formatie despre care nu au prea multe date.

Cunoscand, insa, valoarea de ansamblu a nationalei acestei tari, tehnicianul si-a luat masuri de siguranta, pregatind cu multa atentie confruntarea programata duminica, de la ora 12.00. Arbitri vor fi lituanienii Mikolaitis si Sniurevicius. Cu siguranta cele mai tari dispute se anunta cele in care vor fi implicate ocupantele primelor doua locuri din Liga noastra Nationala. Lidera Oltchim Rm.Valcea, antrenata din acest sezon de coachul primei reprezentative, Gheorghe Tadici, in lotul careia sunt noua componente ale vicecampioanei mondiale a ultimei editii, a ajuns la Nurenberg, unde va evolua maine, de la ora 20.00. Cu mult inaintea acestei prime confruntari din Cupa Cupelor a inceput razboiul declaratiilor celor doi antrenori. Timisoreanul Hermann Muller, tehnicianul gazdelor, a acuzat clubul valcean ca a indemnat-o pe Roxana Gatzel sa rupa intelegerea cu echipa sa, desi semnase un contract, apreciind ca suspendarea de sase luni pe care a primit-o era indreptatita.

La randul sau, Tadici a afirmat ca handbalista a ales echipa unde doreste sa evolueze si ca nu ar fi trebuit ca formatia germana s-o parasca la Federatia Europeana. Realitatea este ca Gatzel a gresit si a suportat consecintele. In privinta sanselor de accedere in faza sferturilor, majoritatea inclina spre Oltchim. Partida va fi arbitrata de cuplul Maric-Gardinovacki din Serbia. Formatia Marianei Tarca, Rulmentul Brasov, va intalni pe teren propriu maine, de la ora 19.00, in Cupa EHF, teamul spaniol Itxaco Estella, in lotul caruia figureaza patru romance. Interii Alina Jula si Cristina Mihai, extrema Petronica Fedorneac si portarita Ildiko Kerekes-Barbu sunt colege cu doua componente ale nationalei iberice Ana Isabel Forner si Neli Carla Alberto. Greu de spus cine va ajunge in faza urmatoare. Asteptam o evolutie buna a ardelencelor si un arbitraj pe masura al macedonenilor Kamisevski si Naumovski. Partidele retur se vor disputa saptamana viitoare pe terenurile echipelor care au jucat in deplasare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.