Seara care trebuia sa fie a victoriei s-a transformat, fara prea mult fard, intr-una a deziluziei. Faptul ca Steaua se afla la primul meci oficial se pare ca a contat mai mult decit se asteptau suporterii. Invinsi, ros-albastrii au o misiune de domeniul fantasticului peste o saptamina.

Baietii lui Oli au lasat senzatia de neputinta.
Oli mizeaza de la inceput pe fantezia lui Bostina, lasindu- l pe muncitorul Paraschiv sa priveasca de pe margine partida. Sistemul de joc e cel preconizat, 4-3-3. Juande Ramos e precaut si nu trimite decit un atacant, pe Kerjakov, in avanposturi. Mutarea surprinzatoare a spaniolului este avansarea brazilienilor Adriano si Daniel Alves la mijlocul terenului. Din start se simte puterea Sevillei.

Transpare din toate miscarile ei, se simte in gleznele lor ca fotbalul si timpul curg altfel. Echipa care a invins Barcelona nu pare deloc deranjata de cele 20.000 de voci care vor sa ii toarne plumb in ghete. Dupa numai sapte minute de joc, cind Dumnezeu se odihnea probabil, Ghionea respinge din fata portii goale balonul reluat de Maresca. Steaua incepe sa se clatine pe picioare si mai rau, semn ca amicalele din Cipru nu tin deloc de cald acum.

Rar legam mai mult de cinci pase consecutive, dar si mai rar un jucator in ros-albastru dribleaza vreunul imbracat in alb. Pe dreapta e o usa deschisa, acolo unde Puerta joaca pe un post inedit, cel de fundas. Trece Nicolita o data, si tribunele simt miros de plasa scuturata. Nimic insa. E Bostina aproape, omul caruia Gigi i-a taiat ratia, dar scoate Palop de sub bara.

Dupa doar doua minute, in 35, reia in poarta Ovidiu Petre cornerul executat de Nicolita. Ghencea erupe. Numai ca Mayer fluiera un fault in careu si sperantele se destrama. Ele se naruie total in minutul 41, atunci cind Poulsen reia din apropiere o lovitura libera a lui Alves blocata in prima instanta de zidul nostru. Imediat, reia Thereau o centrare a lui Nicolita, si Palop isi murdareste tricoul pentru prima data.

Se termina prima repriza, si senzatia ca se putea mai mult persista. Dar nimeni nu crede in ea. Oli incearca sa schimbe ceva si ii introduce pe Paraschiv si Nicolita. Sistemul se pastreaza, desi fundas ii centrali ai celor de la Sevilla par precipitati, fragili pe mingile directe, pe jos. Pina la sfirsit nu a mai fost decit golul lui Kanoute, din 11 metri, si debutul lui Croitoru. Adica, nimic bun pentru Steaua.

Fara Ghionea in retur

Aparatorul Sorin Ghionea a fost penalizat de arbitrul intilnirii dupa un fault inutil. Florian Meyer i-a acordat stelistului un cartonas galben, pentru o intrare foarte dura, din spate, la 40 de metri de propriile buturi. Jucatorul va absenta, astfel, in partida retur de la Sevilla, locul sau urmind sa fie luat, cel mai probabil, de Eugen Baciu.

Gol anulat Stelei

In minutul 36 s-a petrecut cea mai controversata faza a meciului, cind, in urma unui corner executat de Nicolita, Ovidiu Petre a reusit sa inscrie cu capul din interiorul careului. Arbitrul Florian Meyer a anulat insa golul Stelei pentru un presupus fault in atac, inmarmurindu-i pe stelisti, care formasera deja o gramada a bucuriei. La faza imediat urmatoare, Sevilla a deschis scorul prin Poulsen, dupa o lovitura libera, acordata in urma unei faze dubioase.

Ramos, surprins

Juande Ramos a fost luat pe nepregatite, atunci cind s-a accidentat cel mai bun om al sau de pina atunci, mijlocasul Adriano. Jucatorul a acuzat o intindere, fiind inlocuit in minutul 35 de fundasul David. Puerta a urcat din aparare in locul brazilianului, pozitia sa din defensiva fiind luata de David, care nu a avut timp de incalzire.

A debutat Croitoru

Una dintre cele doua achizitii ale Stelei din aceasta pauza de iarna, Marius Croitoru, si-a facut debutul in tricoul ros-albastru, meciul cu Sevilla fiind primul joc oficial pe care fostul vasluian il disputa pentru echipa din Ghencea. Croitoru a intrat in minutul 80, inlocuindu-l pe Stelian Stancu, si a avut o incursiune pe partea stinga, incheiata insa cu un sut dezamagitor.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.