Cel mai cunoscut antrenor roman a acordat un interviu pentru "Ucrainean Sokker News", celebrand cele 1.000 de zile petrecute la echipa din Ucraina.

Il Luce e idol in Ucraina

Cum a inceput aventura Donetk pentru Mircea Lucescu?

Am decis sa uitam totul si sa o luam de la capat! S-au semnat contracte cu jucatori tineri si imediat a inceput pregatirea lor pentru competitii serioase. Stiam ca rezultatele nu se vor vedea imediat. Ma ajuta si relatia cu Rinat Ahmetov care este foarte puternica. Discutam mult, inainte sa luam decizii, el aratandu-mi o alta viziune asupra stilului de a face performanta. De asta ne-am apucat sa construim o scoala de fotbal, care s-a transformat rapid in Academie.

Ce spuneti de Sahtior, acum?

Sahtior este una dintre cele mai tinere echipe din Europa, lucru care mi se pare foarte important. Ne straduim de fiecare data sa invingem, chiar daca avem probleme inca e nerezolvate. Spun asta pentru ca nu e usor sa schimbi un sistem creat sa ajute doar o singura echipa, Dinamo Kiev. Echipa datorita careia am fost penalizat de federatia de specialitate. Repet. Sahtior nu va participa niciodata la sustinerea altui club, cat sunt eu aici. Ne bazam doar pe ce facem noi.

Care sunt planurile pentru urmatoarele 1000 de zile?

Imi doresc sa raman antrenorul echipei si sa conduc antrenamentele si pe noul stadion, aflat in constructie. De asemenea imi doresc sa-l ajut in munca pe Rinat Ahmetov.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.