Comisia de Apel a FRF a decis, marti, sa accepte in parte apelul clubului Steaua, careia i-a fost suspendat terenul pentru trei etape si obligata sa dispute meciurile la cel putin 150 de kilometri de Bucuresti, in urma incidentelor de la partidele cu Poli Timisoara si Universitatea Craiova.

Daca formatiei din Ghencea i s-a redus pedeapsa, nu acelasi lucru se poate spune si despre cealalta grupare vizata de catre Comisia de Disciplina, Universitatea Craiova, deoarece Comisia de Apel a decis sa respinga ca nefondat memoriul oltenilor, considerandu-se ca acestia au primit sanctiunea minima, respectiv disputarea a doua etape la cel putin 150 de kilometri, ca urmare a incidentelor de la partida cu Steaua.

Astfel, in urma deciziilor luate de catre Comisia de Apel a FRF, "ros-albastrii" vor plati o amenda de 50.000 de lei si vor juca in afara Bucurestiului partidele cu UTA (etapa a XX-a, 25 februarie), si cu FC Arges (etapa a XXIII-a, 17 martie), urmand ca derby-ul cu Dinamo sa aiba loc in conditii normale, pe stadionul Ghencea si cu suporteri in tribune. De partea cealalta, Universitatea Craiova va disputa departe de "Ion Oblemenco" partidele cu Rapid din etapa a XXI-a si Gloria Bistrita, din etapa a XXIII-a.
Bineinteles, oficialii celor doua formatii afectate s-au declarat nemultumiti de deciziile luate de Comisia de Apel, amenintand ca vor face un memoriu si la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal.

"Suntem nemultumiti, mai ales ca din discutiile purtate aici am spus ca am luat toate masurile si ca nu poate fi invocata vina clubului in aplicarea acestei sanctiuni. Exista o cale de atac, la CAF, unde ne vom adresa. De ce sa vedem partea buna ca jucam cu Dinamo in Ghencea, cand ar trebui sa vedem ca am facut tot ce depinde de noi ca meciurile sa se desfasoare in bune conditii si am fost sanctionati. Nu mi se pare corect", a declarat directorul executiv al FC Steaua.

Oficialul stelist a adaugat ca pentru cele doua partide pe care le vor disputa in afara Bucurestiului se vor lua in calcul si echipele cu care vor evolua. "O sa ne gandim foarte bine la distanta intre Bucuresti si potentialul stadion. Sa vedem si ce terenuri sunt omologate si vom lua in calcul si echipele cu care jucam", a mai spus Argaseala.

Directorul executiv al Universitatii Craiova, Ovidiu Costesin, s-a declarat dezamagit de faptul ca cei de la Comisia de Apel nu au judecat la fel cazul echipei sale, facand referire la faptul ca Rapid si Steaua au primit reduceri ale pedepselor. "Ce se mai poate spune? Daca la Rapid s-a redus de la trei etape la una, la Steaua de la trei la doua, in cazul nostru nu s-a putut. In cazul nostru au fost incidentele cele mai putin lipsite de violenta. E o dovada ca se judeca dupa alte regulamente cand vine vorba de Craiova. E total


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.