Liga Profesionista i-a anuntat pe rapidisti ca partida de campionat cu Poli Timisoara va avea loc la Craiova. Deranjati ca optiunea lor de a juca la Brasov a fost ignorata de LPF, oficialii giulesteni vor face recurs la Comitetul Executiv al FRF, bazindu-se pe regulamentul in vigoare. Aflate in conflict de interese, Rapid si Poli au intrat intr-un clinci al declaratiilor ostile

Dupa interdictia de a juca pe Valentin Stanescu si un recurs cistigat, seria Rapidului: "Singuri impotriva tuturor" a intrat in actul trei. Dupa ce feroviarii au fost penalizati initial de LPF cu trei etape de suspendare a terenului propriu, in urma incidentelor de la partida cu Pandurii, din ultima etapa de campionat, oficialii giulesteni au reusit, printr-un memoriu la FRF, sa micsoreze pedeapsa la o singura etapa de suspendare.

Astfel, partida cu Poli Timisoara trebuie sa se desfasoare la o distanta de minimum 150 de km de Bucuresti, Rapid alegind Brasovul, varianta refuzata insa de timisoreni. Vazind ca cele doua parti nu ajung la un consens, liga profesionista a intervenit, luind decizia ca meciul sa aiba loc la Craiova, hotarire ce a generat satisfactie pentru Poli si revolta in Grant.

GEORGE COPOS: "M-am adresat la UEFA, care a confirmat ca optiunea noastra pentru Brasov este perfect regulamentara. LPF a comis un abuz grosolan, inimaginabil, iar eu nu voi prezenta echipa la Craiova."

MARIAN IANCU: "Este problema dinsilor daca nu vor sa joace la Craiova. Noi am fi dorit sa evoluam la Hunedoara, de exemplu, pina unde faceam trei ore cu autocarul. In nici un caz, varianta Brasov nu ar fi fost viabila, intrucit ar fi trebuit sa ne deplasam cu avionul pina la Bucuresti, iar de acolo sa parcurgem distanta ramasa cu autocarul."

"Sintem cei mai dezavantajati"

Dupa ce LPF a trimis, ieri-dimineata, un fax clubului Rapid, in care ii anuntau pe giulesteni ca partida cu Poli va avea loc la Craiova, Constantin Zotta a imbracat hainele de lupta, organizi nd o conferinta in care a atacat dur decizia Ligii. Oficialul si-a sustinut cauza, folosindu- se de litera regulamentului.

"E stipulat in regulament ca, la stabilirea terenului neutru, oaspetii nu trebuie sa parcurga o distanta mai mare decit cea initiala, iar distanta Timisoara - Brasov e mai mica decit cea dintre Timisoara - Bucuresti, 423 km, fata de 560. Poate LPF a luat in calcul ca Poli ar veni cu avionul la Bucuresti, si apoi cu autocarul la Brasov, dar asta nu e problema noastra. Noi nu putem construi un aeroport la Brasov doar ca sa putem juca acolo", a spus oficialul.

Mai acid decit oricind, Constantin Zotta, ca un veritabil strajer al intereselor gruparii patronate de George Copos, a concluzionat: "Aceasta decizie a LPF nu poate decit sa intareasca faptul ca Rapid e cea mai dezavantajata echipa, asa cum a spus si Razvan Lucescu".

CONSTANTIN ZOTTA:" As vrea sa cred ca nu a contat relatia de prietenie dintre domnul Chivorchian si domnul Dragomir. Sper ca seful LPF sa inteleaga faptul ca aceasta decizie trebuie schimbata. Am facut deja o contestatie la FRF, care va fi judecata la Comitetul Executiv."

AMICAL. Din nou cu Mlada Boleslav

Giulestenii vor juca azi, de la ora 17:30, al treilea amical in cantonamentul din Cipru, impotriva fostei adversare din acest sezon al Cupei UEFA, Mlada Boleslav. Ultima partida de pregatire pe care o vor avea elevii lui Razvan Lucescu in aceasta pauza competitionala se va disputa joi, impotriva bulgarilor de la Levski Sofia.

"Am decis pe baza actelor"

Pozitia Ligii Profesioniste a fost facuta publica prin vocea directorului de competitii, Mircea Cezar Ionescu, care s-a exprimat evaziv. Dupa spusele sale, LPF a solutionat cazul, fara sa dea dreptate uneia dintre parti. "Sa faca memoriu la forurile superioare. Pe baza actelor de la dosar, asa am considerat. Daca e bine sau e rau, adevarul va iesi la iveala. Rapid a solicitat sa joace la Brasov, Poli nu a fost de acord, mentionind ca va merge pina la Bucuresti cu avionul, iar de acolo ar mai trebui sa parcurga 168 de km cu autocarul", a declarat oficialul Ligii.

MIRCEA CEZAR IONESCU:" Kanal D a cerut ca meciul sa se dispute duminica, in nocturna, de la ora 20:00. La Craiova exista si nocturna, si aeroport, iar cei de acolo si-au dat acordul. Am considerat ca, nici Rapid, dar nici Timisoara, care dorea sa joace la Alba Iulia, nu au dreptate.

"Nu ne ducem!"

Patronul feroviarilor acuza voalat o intelegere intre LPF si Poli Timisoara, intepindu-si adversarii intr-un stil sarcastic, caracteristic: "In caz ca Liga va mentine decizia ca Rapidul sa joace pe stadionul din Craiova, declar ca noi nu vom deplasa echipa acolo. Liga n-are decit sa trimita ea o echipa, cu finul Gheorghe Chivorchian in poarta, nasul Dumitru Dragomir, mijlocas coordonator, si cu subordonatul lui, Mircea Cezar Ionescu, centru atacant. Ar fi un ax de mare greutate!", a concluzionat George Copos.

Finantatorul a tinut sa nu existe resentimente din partea fanilor timisoreni sau craioveni. "Respect echipa banateana, precum si pe suporterii Craiovei, apreciez calitatea stadionului Ion Oblemenco, dar asta nu ma impiedica sa consider ca solutia LPF e nedreapta", a precizat boss-ul din Grant.

SURPRIZA. Investeste in stadion

Patronul George Copos a marturisit pe blogul sau ca ar fi dispus sa investeasca in arena Valentin Stanescu, chiar daca Ministerul Transporturilor refuza sa-i concesioneze stadionul. "Pina la urma, cred ca va trebui sa recurgem la solutii disperate, cum ar fi investitii facute pe cont propriu si fara nici o garantie ca vom obtine concesiunea stadionului. Ar fi o optiune foarte impovaratoare pentru noi, avind in vedere ca holdingul Ana este deja angajat in investitii de anvergura. Dar, daca nu va fi alta iesire, va trebui sa ne asumam si aceasta investitie", a declarat Copos.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.